Kezdőoldal » Fogyókúrák » Egyéb kérdések » Ha megrágom az ételt és...

Ha megrágom az ételt és kiköpöm, akkor nem szívódik fel ugye?

Figyelt kérdés

Most ez így elég hülyén hangzik, tudom.

Arra vagyok kíváncsi, hogy ha bekapok mondjuk egy pogácsát, valamennyire összerágom és aztán kiköpöm, hogy lehetőleg semmi ne maradjon a számban, akkor mivel nem nyelem le, az olyan, mintha nem is ettem volna... leszámítva azt a pár morzsát, ami esetleg a fogamon marad.

Nem kérek "szánalmas vagy" és hasonló válaszokat. Tudom, hogy ez nem épp normális, de ez a legújabb módszerem a bulimia ellen. Még mindig jobb, mintha kihánynám!

2013. febr. 24. 16:12
1 2 3 4
 1/32 anonim ***** válasza:
33%

Gondolom nem vagy több 15 évesnél. Eltorzult a világképed és sajnálom, hogy vannak olyan emberek, akik nem látják az élet valódi értékét és értelmét. A pogácsa kiköpdösés egyébként nem csak hülyeség, de pazarlás is. Nálunk nincs annyi étel, hogy kiköpjük. Marhára pofán tudnálak vágni. Unatkozó hülyegyerek.

22/l

2013. febr. 24. 16:17
 2/32 anonim ***** válasza:
85%

Nem szívódik fel, de nem lesz meg az a hatása, amit te remélsz.

A bulimiások nem véletlenül hánytatják magukat, mert lenyelve és kihányva az ételt legalább megvan annak az érzete, hogy beléd került az íze, de ha csak ki-be falod, akkor azzal úgysem fogod megszüntetni a kaja iránti vágyat, hiába próbálkozol becsapni az érzéseidet. Arról nem is beszélve, hogy úgyis az lesz a vége, hogy befalod.

Ha kiakarnál igazán mászni a bulimiából, akkor kérnél normális tanácsot is tőlünk és nem próbálnál mindenféle nyavalyával megoldani egy olyan problémát, amely túl gyökeres ahhoz, hogy ilyen felszínes megoldásokkal meglehessen oldani.

2013. febr. 24. 16:21
 3/32 A kérdező kommentje:

20 éves vagyok, és pontosan tisztában vagyok vele, hogy ez mekkora pazarlás. Igyekszem normális kajákat enni, amikor a kollégiumban magamnak intézek mindent, akkor sikerül is, egészségesen étkezem, de no kenyér meg péksütemények, főtt kaja... Viszont amikor hétvégenként hazajövök, egyszerűen képtelen vagyok ellenállni neki! Igyekszem önkontrollra törekedni, mindenből csak egyet ehetek,de néha amikor már nem bírom, bekapok egy falatot és aztán kiköpöm, hogy anyáék ne lássák. Mellesleg beszéltem már vele az evészavaromról. Egyszerűen utálom, amikor van valami a gyomromban, de itthon túl sok kaja van, amit az egyetemen megvonok magamtól. Nem szeretnék visszahízni, így inkább erre a sorsra jut a kaja.

Egyébként ezzel is kezdődött az egész (ami most kissé ellentmondásos lesz), hogy gyűlöltem kidobni kaját! Inkább megettem, bármi volt az. Mint valami konyhamalac...

2013. febr. 24. 16:28
 4/32 anonim ***** válasza:
41%
Kár beléd a kaja...
2013. febr. 24. 16:29
 5/32 A kérdező kommentje:

#4:

ebben egyet értünk. ha tehetem, nem is nagyon eszek, csak amennyit feltétlenül szükséges

2013. febr. 24. 16:31
 6/32 anonim ***** válasza:
33%
# 5 - Pont az ilyen gondolkozásmód és hozzáállás miatt nem fogsz tudni kikerülni a bulimiából.
2013. febr. 24. 16:35
 7/32 anonim ***** válasza:
37%

20 éves vagy és nem csak nem szakad le a pofádról a bőr, amiért így pazarolsz, nem cask nem süllyedsz el a hülye kényszereid miatt, de még egy általános iskolai biológia tételt sem tudsz és ahelyett, hogy utánanéznél -ha már nem tudod- felteszed ide a kérdést, mintegy provokáció gyanánt? Szerinted, ha kiköpsz valamit, az hogy szívódik fel a gyomrodban? Szerinted mennyire elhanyagolható az a mennyiség, ami esetleg a száj nyálkahártyáján szívódik fel?

Hát irigylem a problémáidat. Melyik az a szak, ahol ilyenekre ráér az ember? Megyek oda unatkozni én is!

Egyébiránt szakemberhez kellene fordulnod ezzel, mert nem normális, de ezt nyilván te is tudod, csak könnyebb nyafogni, mint a tettek mezejére lépni. Szvsz egy atyai pofon és egy háborús helyzet is helyrerakna, de ha már ilyen unatkozós világot élünk, galoppozz el egy pszichológushoz. Ő nyilván segíteni fog és nem akad ki annyira, mint én :)

2013. febr. 24. 16:37
 8/32 A kérdező kommentje:

már írtam, hogy csak hétvégén vannak ilyen gondjaim...

általában egész nap rohanok, órákra járok és tulajdonképpen tényleg nem nagyon van időm enni

biológiából nem emlékszem, hogy tanultunk-e volna hasonlót, de azzal tisztában vagyok, hogy bizonyos dolgok a nyálkahártyán keresztül is felszívódnak

egyébként épp ezért is köptem ki, mert van elég dolgom anélkül is, hogy azon pörögjön az agyam megint mi mindent ettem ma

2013. febr. 24. 16:40
 9/32 A kérdező kommentje:

Viszont arra tényleg kíváncsi vagyok, hogy az összerágott majd kiköpött táplálékból mennyi szívódik fel?

Mert ha jól tudom, a nyálenzim elkezdi bontani a keményítőt, amellett hogy nagy szerepet játszik az étel továbbításában, de ez mikor történik meg? Közvetlenül rágás közben?

2013. febr. 24. 16:49
 10/32 anonim ***** válasza:
100%

Lelki és morális problémát csinálsz az evésből. Mindegy hogy kiírtad a kérdést, kaptál választ: nem szívódik fel.

Tulajdonképpen.. én mondjuk vállalom, ha valami sz.utykot eszem, akkor azt megeszem, ez van. Tulajdonképpen amit te csinálsz inkább fura, de nem feltétlen nagyon rossz. Legalább nem eszel pogácsát, de ahelyett hogy kiköpöd süthetnétek pogácsát egészséges lisztekből, nem? Az is finom, és mivel eleve pazarló életmódnál tartunk.. így nem is olyan drága :))

2013. febr. 24. 16:54
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!