7 kilo minusz, lapos has nyárra? Milyen edzést végezzek? Mit egyek hogy sikerüljön?
Szerintem ülj a gép előtt és sajnáld magad, megold mindent.
Ja és persze legyél lusta utánanézni is a dolgoknak, majd megoldják mások helyetted.
Amióta fogyózok, 7 kiló körül adtam le (sajnos pontos számot nem tudok, mert minden mérleg sz@r, ami a családban fellelhető), tehát kb. annyit, amennyit te is le akarsz adni.
Leírom, én mit csinálok.
Kezdem a kajával, mert az a fontosabb. Kenyeret, zsömlyét, ilyesmiket ne nagyon egyél, vagyis lehetőleg egyáltalán ne, szóval a kelt, (fehér) lisztes, cukros dolgokat kerüld. Krupmli, rizs szintén nem kívánatos étel. Ellenben zöldség minden mennyiségben, sok gyümölcs, sovány hús. Pl csirkemell nem olcsó, de ha akciós, megéri többet venni és lefagyasztani 1-1 napi adagokban. Grillezve, zöldséggel nagyon finom. A folyadékbevitel legyen minimum 2 liter (ezt a legnehezebb számomra megtartani), ez lehet víz, vagy ízesítetlen tea. Én zöldteát iszok, jó az emésztésnek is, egészséges, és meg lehet szokni az elsőre nem túl kellemes ízét. Egy idő után már egész finom. Nem nagyon szokták ajánlani, de reggelire pl a legjobb számomra a zabkása, mert nagyon jóllakok tőle, sokáig nem leszek éhes utána. Mézzel édesítve egészségesebb, mint cukorral, ill. egy kevés kókuszreszelékkel összekeverve kicsit egzotikus, de nagyon jó az íze. Fő étkezések között, ha megéhezek, én nem Kinder tejszeletet eszek, hanem elrágcsálok egy répát, vagy pár káposztalevelet.
Na a kajáról ennyi, most írok a testmozgásról. Kezdetben csak erősítő gyakorlatokat végeztem, olyan napi 3/4-1 órát, mert olyan minimális izomzattal rendelkeztem, hogy az valami kriminális. Aztán elkeztem kardiózni, ez segíti a zsírégetést, videók alapján szoktam. Régebben volt egy sor gyakorlat, amit minden nap megcsináltam, de unalmas volt. Nekem a videózás jobban bevált, kevésbé monton, érdekes, éselég sok van pl youtube-on, lehet válogatni. Napi 1 órát szoktam, vagy másfelet, de nem minden nap, hanem kb hetente 4-5x.
Aki jobban ért hozzá, mint én, a lelkes amatőr, biztosan talál kivetni valót a módszeremben, úgyhogy jelezze, tanulok belőle!
Szálkásító étrend és aerob edzés kéne.
Heti 0,5-1 kg fogyás a normális, ha annál több akkor nem zsírból hanem izomból fogsz fogyni.
Szálkásító étrend: Testtömegkilogrammonként 2-3 gramm fehérje és 2-1 gramm ch. Fehérje: sovány húsok(csirke, pulyka, hal) túró, tojás. Szénhidrát: zöldség, rizs, zab teljes kiőrlésű kenyér, teljes kiőrlésű tészta. 3 óránként kajáljál, napi 6-7 étkezésnek kéne lenni. Igyál min. 2 liter vizet. Ne egyél sok szénhidrátot, hanyagold a cukros kajákat, gyorskajákat, péksütiket és a tejet. Kell még aerob edzés is, tehát végezz napi min. 1 órás testmozgást, ami lehetőleg futás,lépcsőzés, biciklizés vagy ugrálókötelezés legyen.
Itt találsz minta étrendeket is: [link]
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!