Kezdőoldal » Fogyókúrák » Egyéb kérdések » Fáj a térdem, már 2. hete,...

Fáj a térdem, már 2. hete, mit tegyek, így mit sportoljak?

Figyelt kérdés

Már 2. hete, hogy nagyon fáj a jobb térdem, ha ráállok futógépre. Múlt héten is, hétfőn futottam, és nagyon megfájdult az edzés végére (1 órát edzettem) azután pihentettem 4 napot majd múlt hét szombaton megint rámentem futógépre és 15 perc után lejöttem annyira fájt, a végén már sétáltam csak:S

Tegnap megint felmentem futógépre de csak fél órát (35 perc sétával) bírtam mert megint fájt.. :(

amikor edzek,akkor aznap "csak úgy" napközben is fáj

de ha nem edzek pár napig akkor napközben, pl. sétálás gyaloglás nem fáj.

mit tegyek? így nem tudok edzeni... :/ mert szobabicikli és stepper, vagy ellipszis közben is fájna szerintem, bár azt még nem próbáltam.

Mit csináljak? Látjátok hiába pihentettem 4-5 napig ... utána is fájt mikor felmentem futógépre :( orvosnak meg nem akarom megmutatni mert napközben, suli közben amúgy nem fáj

2012. dec. 4. 12:15
 1/3 anonim ***** válasza:

Márpedig az ellipszis tréner sokkal kímélőbb!

Pont térdproblémákra ajánlják!

Vegyél ízületvédő vitamint és hanyagold a futást a teljes gyógyulásig, mert csak rosszabb lesz.

Nekem időm nem volt orvoshoz fordulni.

Mágneses térdvédőd használtam, vitamint szedtem (csak multit, de a speciális jobb lett volna), pihentettem... több hónapig tartott és most se futok, mert nem akarom, hogy előjöjjön.

2012. dec. 4. 12:19
 2/3 anonim ***** válasza:

Szétteszem a kezem, és nézem hogy miért végzel olyan edzést, ami tönkre teszi a térded. Közben értetlenül mosolygok..

Elvileg ismerned kell a Jógát, vagy a Taichit.. olyan edzéseket.. amiket emberek végeznek. Futni a kutya is tud, egyszerű de más előnye nincs (csak hátránya).

Hagyd el a lektineket tartalmazó ételeket (gabonák, burgonya) mert ezeknek a vegyületeknek is nagy szerepe van az ízületi problémák kialakulásában. Az ízületvédőket fogyasztva a gabona lektinek ezekhez kötődhetnek, és így nem a te ízületeidben tesznek kárt, de ez nem egy végleges megoldás..

2012. dec. 4. 13:58
 3/3 anonim ***** válasza:

Én ugyanígy vagyok vele kedves kérdező. Nem tudom te mennyit futsz, nekem heti 5-6x 5km volt az adagom, bár szívesebben mentem volna inkább mondjuk 4x 10km-t de egy idő után már az 4.km után már csak kínszenvedés. Nekem is úgy van hogy csak futáskor jön elő és ha elmegyek reggel futni utána napközben is fáj. De ha egy nap nem futok akkor semmi bajom. Már majdnem 1 hónapot pihentettem utána még mindig fájt sajnos :(

Most egy 3 hónapos porcerősítő vitaminos kúrát fogok csinálni ami alatt nem fogok futni egyáltalán csak biciklizni meg elipszisezni. Szerintem próbáld ki te is ;) Mire jön megint a jó idő szeretnék még jó sokat futni :))

21L

2012. dec. 5. 21:12

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!