El vagyok hízva és nem tudok lefogyni, mit tegyek?

Attól van, hogy ez így természetes. Mit eszik a legtöbb ember, kenyeret meg tejfélét, minden nap!
Ezzel ez jár, elhízás meg betegségek. Nekem és még sokaknak ez teljesen nyilvánvaló.
Ezeket hagyd el, és más leszel mint a többség. Konkrétan egészséges, karcsú..
Tényleg, próbálj húsokat, zöldségeket enni, ha valaki lisztes, cukros baromságot tesz eléd, inkább keress valami zöldséget, gyümölcsöt helyette. Hús, zsír az kell, de ezektől még szerencsére senki sem hízott el, szóval ezeket kell enni, zöldségekkel! :)

holnaptól halálod napjáig ne egyél soha többet! szülinapodra max megengedek valami pékárut.
ne hetekben gondolkodj, csináld egy hónapig keményen és aztán állj rá a mérlegre, de már 1 hét után is lesz eredmény.
bár én beledöglenék ha nem kapna a szervezetem szénhidrátot, egyszerűen fáradékony leszek és nem tudok teljesíteni, babbal, lencsével, barnarizsel, árpával viszont megoldom.

igen, érezni fogod hogy mennyivel jobb erőben vagy pékáruk (és tej) nélkül.
valamennyi fogyásban is látszódhat, de erről pár szót:
heti max. 1 kg fogyás reális és egészséges. nem tudom férfi vagy-e vagy nő, de nőknél a hormonális ciklusuk miatt sokkal több tömegváltozás figyelhető meg, mint egy hét alatt leadott zsír. tehát vagy látszólag többet fogysz, vagy éppen hízol a mérleg szerint, és ennek semmi köze valójában a fogyásodhoz.
illetve az első héten még változik a test az új táplálkozás miatt, ez is tömegváltozás de nem feltétlen zsír csökkenés.
ezeket azért írom, hogy nehogy az legyen hogy belelkesülsz, aztán kételyeid támadnak mert 3 hét múlva egyik reggel visszahízol hirtelen fél kilót.. mert sokan vannak így, egyszerűen nem ismerik a testüket, és mindenféle butaságot gondolnak hirtelen, miközben semmi nem történik valójában.
próbáld ki 1 hétig, vagy kettőig :) de akkor a rizst, krumplit is inkább zöldségekkel helyettesítsd, keress zöldségköret recepteket, rengeteg van.

22:36 - ez a ch megvonás, fáradékonyság tapasztalat?
Mert a gyakorlatban nagyon nem úgy néz ki, hogy ez így lenne.
A barna rizs szintén megterheli a hasnyálmirigyet (bár legalább gluténmentes) a hüvelyesek sok lektint tartalmaznak, ami elég para.

ma már elég sokat írkáltunk egymás mellett és egyszer egymásnak is :D
sajnos igen, tapasztalat. régen hatszor étkeztem naponta, szénhidrát szegény, húsban gazdag ételeket és felét sem bírtam mint szénhidráttal. most meg naponta 1 szer eszek, ha nagyon éhes vagyok akkor is csak 2szer abból az egyik tiszta zöldség, gyümölcs, de másikban fogyasztok ám az előbb említett listáról bőven. heti 6napon biztos mozgok valamit, néha 2 órát is 6-8 km/h sebességgel és edzés után se vagyok fáradt, ellenkezőleg. egyedül kajálás után pár órával nyom el az álom de ez természetes szerintem.

Igen, kajálás után a megemelkedő és lecsökkenő vércukorszint tud álmosságok okozni.
Na most az a helyzet, hogy neked van egy ilyen jó tapasztalatod. Nem tudom miért van, ennyivel is színesebb a világ :)
De a legtöbb ember sokkal tovább nem lesz éhes, ha szalonnát és zöldséget eszik.
Ezt nem csak onnan tudom mert olvastam, hanem mert rengeteg paleóssal beszélek, akik furcsa módon szénhidrát helyett zsírt és fehérjét fogyasztva energikusabbak lettek. Persze, nincs vércukor ingadozásuk, a bevitt szénhidrát (meg a tejtermékek is, bár nincs bennük sok ch!) megemelik az inzulin szintet, ugye? Ez csökkenti le a vércukorszintünket, mert veszélyes ha túl magas. De az inzulin raktározza a tápanyagokat - vagy a kifáradt izmokba, vagy a zsírraktárakba. Gátolja a zsírégetést! RAKTÁROZ :)
Ha Te napi 1-2 alkalommal eszel, akkor nem tartasz fent ilyen inzulin csúcsokat, még így is lehet kiegyenlítettebb vércukorszinted mint egy napi 6x teljes őrlésű gabonát fogyasztó embernek, mivel nekik nagyon magas vércukorszintjük lesz étkezések után, és a normális alá leesik étkezések között (fáradtság, álmosság). Te ilyet napjában egyszer csinálsz, mások 4x-5x :)
Ezek után a Kérdező már mindent tud, hála nekünk 2 "módszert" is kipróbálhat, már egészen biztos hogy sikeres fogyása lesz :)

Ha ez mind igaz, valószínűleg beteg lehetsz.
Én is mozgok, átlag emberként eszek és fogyok rendesen.

Blablabla.
140 kilós női ismerősöm 75-re lement, pedig eszi a kenyeret, rizst, krumplit, beteg is volt, mára SEMMI baja...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!