Fogyókúra UTÁN?
Én már fogytam 10 kilót, de amit az elején nem akartam elhinni, az végüis beteljesedett. Csak most találtam igazán szembe magam a nehézségekkel. Folyamatosan figyelni az ételadagokra, kalóriákra, sportolásra, folyadékpótlásra, hogy a lecsúszott kilók fel ne csússzonak ismét... Kiábrándító. Azt hittem, ha egyszer végre lefogyok, jaj, milyen szuper lesz az nekem, elengedhetem magam, nagykanállal falhatom az életet, szabadabban táplálkozhatom. Hogyne... :( Ez ugyanolyan kínlódás, mint amilyen a fogyókúra volt.
És ne mondja nekem senki, hogy az én hibám, mert minek kellett meghízni... A testvérem, aki egész életében csak zabál, soha nem figyel arra, hogy mit visz be, nádszálvékony. Undok gének! :((( Még terhesség alatt sem hízott meg...
Nem a hízás miatt a "te hibád", hanem azért, mert hiába mondtuk el ezerszer, te sem hitted el, hogy nem koplalni kell, hanem tudatában lenni annak, hogy VÉGLEGES, de ésszerű változtatásokra van szükség.
Miből gondoltad, hogy ha egyszer meghíztál egy helytelen "szabadabb táplálkozástól", ha lefogytál, akkor utána ugyanattól a sz*rtól nem fog újra ugyanúgy meghízni?
én most 1500 kalóriát viszek be. Ha ügyes vagyok akkor nem éhezem és sok minden belefér. Amúgy a súlytartásomhoz 1900 kalóriát vihetnék be. Na akkor meg még jobb lesz. Az már egy normál kalória.És most sem sínylődök.
Szóval ha nem koplalva adtad le akkor minden ok.Nem olyan vészes a súlytartás. És elvileg csak hozzászoktál már a kisebb adagokhoz. Én úgy választottam fogyókúrát hogy később se legyen gond. Pl nem iktatom ki a kenyeret mert úgysem fogok életem végéig kenyér nélkül táplálkozni.
Szóval valószínű rossz volt a fogyókúrád.
Az a baj ,hogy te ezt kínlódásnak éled meg és így előbb vagy utóbb fel fogod adni.
Keress olyan alapanyagokat-ételeket-recepteket amiket nyugodtan ehetsz, olyan sportot amit szeretsz, a lényeg, hogy ne érezd nyűgnek az egészet.
Én ezért fogyok úgy, hogy semmit nem tiltok meg magamtól, csak kevesebbet eszem, napi sport,legalább 1 óra. (mondjuk pénzem sem lenne állandóan csirkemellre, de meg is halnék, ha nem ehetnék jókat)
Kezdj el enni te is, ha nem bírsz lemondani a finomabb falatokról, hidd el, ha odafigyelsz (nem kell kalóriát sem számolgatni, én se teszem) és mozogsz 2-3 naponta, semmi baj nem lesz. (- 10 kilónál járok eddig, anno meg 20 is lement, csak sajna abbahagytam...)
Estére próbálj nem szénhidrátot enni, de néha belefér egy kis film közbeni nass.
Túl parázzátok a dolgot! Nem kell bele őrülni ebbe, nyugi! :)
max azért érezheted kínlódásnak,mert eddig a rossz példa volt számodra a természetes.
5-10 év és ezt az újat is megszokod,és ez lesz a normális.
Figyelni a kalóriákat?
A kalóriás diéta már csak utolsó hullámait éli, egyél zöldséget és húsokat és ne szórakozz ennyit, ez van így kellett volna fogyni is. Nem lehet számolgatni mennyit eszel, elég feladat odafigyelni arra hogy mit, de ez tényleg nem mindegy.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!