Kezdőoldal » Fogyókúrák » Egyéb kérdések » Hány óra "nem evés" után kezd...

Hány óra "nem evés" után kezd el tartalékolni a szervezet?

Figyelt kérdés
Nem koplalni akarok, hanem azt szeretném belőni hogy az esti utolsó étkezés és a másnapi első étkezés között mennyi idő teljen el. Valahol azt olvastam kell minimum 12 óra, valahol meg azt, hogy 16 óra a jó. De volt ahol meg azt írták, hogy már a 12 óra is koplalásnak számít. Szóval tök jó, hogy nem lehet eldönteni. Nem tud valaki hiteles forrásból erről infót??

2012. okt. 25. 01:14
 1/8 anonim ***** válasza:
100%
Ez baromság. Pont úgy, mint a 6 után nem szabad enni.
2012. okt. 25. 01:40
 2/8 anonim ***** válasza:
A tartalékolásnál napokról, sőt, hetekről beszélünk, nem órákról!
2012. okt. 25. 07:44
 3/8 anonim ***** válasza:
95%
A lényeg: többször keveset enni. Lefekvés előtt 2-3 órával van az utolsó étkezés (természetesen nem extra adat sült krumpli hamburgerrel!), felkelés utána kicsivel (nem órákkal) a napi első.
2012. okt. 25. 09:38
 4/8 anonim ***** válasza:

Jó a kérdés. Számít a két étkezés között eltelt órák száma. Nem is kicsit. Ha nincs folyamatos (testtípustól 'ektomorf\mezomorf\endomorf' függően 2,5-5 óránként) tápanyagbevitel, akkor a szervezet lelassítja az anyagcserét, ami zsírraktározáshoz, illetve a meglévő zsírszövet megtartásához vezet.

Mi a hiteles forrás neked? Az, hogy egy publikált, kutatási intézménynévvel ellátott kísérletet idelinkelek akár egy közismert tudós nevével? Miért lenne hiteles? Nem voltál ott, nem láttad. Én úgy vagyok ezzel, hogy elolvasom és ha van benne ésszerű logika, akkor elhiszem\kipróbálom és ha igazolódik, akkor úgy van. ...amíg nem dől meg az elmélet egy ésszerűbb kutatási eredménnyel...

2012. okt. 25. 12:27
 5/8 A kérdező kommentje:

Akkor mondjuk úgy kérdezem, hogy mennyi idő után kezd lelassulni az anyagcsere?? Most volt hogy 24 órán át nem ettem. De nem direkt. A tegnapi ebéd után nem voltam éhes. Aztán ma későn keltem, így kimaradt a reggeli és mire kész lett az ebéd, már annyi volt az idő mint amikor tegnap kajáltam utoljára. Az ilyesmi nagyon rosszat tesz?? Amúgy velem sokszor előfordul, hogy ha nem is 24 órán át de mondjuk 18-20 órán át nem eszem. De ez mindig azért, mert így alakul.

A hitelesség alatt csak arra gondoltam, hogy ne valami női portálról vett zagyvaság legyen.

2012. okt. 27. 17:54
 6/8 anonim ***** válasza:
Semmi bajod nem lesz tőle.
2012. okt. 27. 18:32
 7/8 anonim ***** válasza:

Hát én egy dietetikus szavait tolmácsolnám. (És hozzá teszem, hogy ne netről tájékozódjatok, hanem orvostól, lehetőleg dietetikustól, aki a táplálkozás szakértője.) Az anyagcsere nem lassul ám le olyan gyorsan mint hiszik a legtöbben. Való igaz, hogy van napi változása is, de az csak az emésztés különböző fázisai miatt van (tehát, hogy most éppen a gyomrodban van még a táplálék, vagy már a belekben). Ez viszont azonnal visszagyorsul amint újra eszel.

Ami a koplalós diétákra vonatkozó anyagcsere lassulás (tehát hosszú távú anyagcsere lassulás) ahhoz napok kellenek. Pontosan ezért ma már tudják a dietetikusok (aki fejlesztik magukat folyamatosan), hogy tévhit hogy minél gyakrabban kell enni. A korábbi tudásunk a napi ötszöri étkezésről téves. Sajnos az emberek és az orvosok többsége ezt még nem így tudja.

De ha nekem nem hisztek (és nem is kell, mert az internet), akkor keressetek fel egy fiatal obezitológust vagy dietetikust, akinek már ezt tanították az egyetemen.

2013. szept. 18. 19:34
 8/8 anonim ***** válasza:

utolsó vagyok újra

Bocsi kimarat az "ez" szócska. Tehát nem kell nekem sem hinni, mert ez az internet. Fiatal, frissen képzett doki megmondja frankón, hogy mi a tudomány mai állása.

2013. szept. 18. 19:37

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!