A WWF Magyarországnál szeretnék önkéntesként jelentkezni, de nem tudom mi az életkor alsó határa .15 éves vagyok, szerintetek jelentkezhetek?
Szia!
Ne haragudj, ha nem pont a kerdesedre valaszolok, de eszembe jutott amikor kissrackent az allatok szeretete miatt en is beleptem a WWF-be. Ha teged is ez mozgat akkor gondold at! A WWF termeszet-(!) es nem allatvedo egyesulet! Termeszetesen semmi baj a termeszetvedelemmel, sot! :) De oket az allatok csak akkor es addig erdeklik amig veszelyeztetett fajokrol van szo (termeszetesen az o vedelmuk is fontos). Ha viszont konkretan az allatokon szeretnel segiteni inkabb egy menhelyet tamogass es olvasd el ezeket: [link] [link] Es ha valoban erdekel a tema a Foldlakok is erdekelni fog (kultusz film Joaquin Phoenix narraciojaval es Moby zenejevel, mindketten veganok): http://www.youtube.com/watch?v=whxjxOe448s (magyar felirattal).
Bocs, hogy nem eppen a kerdesedre valaszoltam es elnezest, ha ezzel kellemetlenseget okoztam.
:)
Ne erts felre! En nem gondolom, hogy az allatok "tobbet ernenek" az embernel. Egyaltalan: mit jelent egy adott faj "erteke"? Hogy lehet azt meghatarozni? Lehet egyaltalan? Milyen szempontok alapjan? Annyi biztos, hogy az ember kepes a rosszindultra, mig egy allat nem. Talan erre gondltal...
Szerintem a biodiverzitas ertek, es ebben benne vagyunk mi emberek is. Ami megkulonboztet a tobbi allattol az a kepessegunk, hogy - intelligenciank reven - oriasi mertekben befolyasoljuk kornyezetunket. Ezzel a kepessegunkkel sajnos sokszor cudarul banunk (pl.: szennyeznk - kornyezetszennyezes; mas allatokat olunk szuksegtelenul - fajista modon cselekszunk).
Az ember is "ertekes" a maga modjan. Te is a vagy. Es en is!!!! :) Felesleges nem letezo ellentete szitani ember es allat kozott; ez csak azok malmara hajtja a vizet, akik szerint az allatok "alsobbrendu" lenyek - ami ugyanugy egy ertelmetlen meghatarozas.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!