Kezdőoldal » Fogyókúrák » Egyéb kérdések » Ha mindig keveset eszik az...

Ha mindig keveset eszik az ember és nagyon figyel, hogy mit, akkor belassul az anyagcsere?

Figyelt kérdés
Azért kérdezem, mert jó pár éve egyszer elég sokat híztam (lelki okok miatt), előtte sosem volt probléma a súlyommal és mialatt azt leadtam közben átálltam egy olyan étkezési módra tudattalanul, hogy állandóan konkrétan figyeltem arra mit eszek..amivel nem is lenne gond, de az is feltűnt, hogy ha már ettem bármi "tiltottat" (egy tányér tészta, egy fagyikehely) rögtön fel is ment a súlyom 1 kg-ot..így mindig visszaálltam, de csak régi emlék volt, amikor ehettem a pizzát is este, sose volt semmi gondom..igaz, hogy közben 30 éves lettem, a hízás 23évesen volt és 25 éves koromtól van ez a "figyelős" időszak., tehát tudom, hogy idővel lassul is az anyagcsere, na de ennyire? A minap olvastam vhol, hogy lelassul az anyagcsere, ha nagyon megvon magától az ember bizonyos dolgokat...most akkor hogy van ez? hogyan tudom gyorsítani?

2012. okt. 10. 19:27
1 2
 11/20 anonim ***** válasza:
TaplalkozasHarcmuves, eléggé tömve lehet a pénztárcád, ha te heti többször tudsz húst enni. Egészségedre, ha lesz tipped majd arra, mit tegyek, ha egyedül nevelek 3 gyereket és nem tudok 4 főre főzni egy héten hét nap húst (de még csak 1x -2x is néha alig), majd szólsz.
2012. okt. 18. 08:05
 12/20 anonim ***** válasza:
Előző vagyok; ezután 100% nem fogom elolvasni a válaszaidat. Értelmetlen.
2012. okt. 18. 08:06
 13/20 anonim ***** válasza:
0%

Aligha értelmetlen, nem lehet hogy Te nem érted?

1. pont, nem szülünk 3 gyereket ha nem tudjuk felnevelni őket. Ezen nincs mit érteni/ nem érteni.

2. írtam, hogy lehet kevés hússal is táplálkozni. Végtelenül macerásabb mint sok hússal, de nem megoldhatatlan hogy egészséges legyen. De kellenek hozzá speciális gyakorlatok, amik segítenek a testnek. Erre voltak példák a Taoista kínaiak (ma is példák).

Akkor mi-hogy pénztárcabarát? Beteg gyerekeket felnevelni, a későbbi inzulin költségeikkel is számolva olcsóbb?

2012. okt. 18. 17:33
 14/20 anonim ***** válasza:

1. pont, meghalt a férjem. Amikor még velünk volt, akkor még tökéletesen megfeleltek az anyagi körélményeink.

2. pont, továbbra is várom a pénztárcabarát megoldást, mert jelenleg nem tudok költeni.

3. pont, én kérek elnézést, hogy nem alig ismert (bár biztos nagyon jó) kínai gyakorlatokat végzek.

2012. okt. 18. 22:14
 15/20 anonim ***** válasza:

Keresni kell Taiji, QiGong edzést, ezekre nagyon nagy szükség van.

Sok zöldség kell, enyhén hőkezelve. Hetente azért többször legyen hús, muszáj. Inkább sok-sok zöldség, kevés rizs mint bármilyen búza - kenyér, péksüti vagy más cukros szemét. Ennyit lehet kihozni olcsóbban, de ez is már jó!

2012. okt. 19. 11:47
 16/20 A kérdező kommentje:
de azért arra remélem gondolsz, hogy a nagyipari húsok mennyi szemetet tartalmaznak..tehát sokkal többet nem érnek a "cukros szemeteknél"..bio vagyis háztáji állat húsára gondolsz feltételezem ha ennyire nagy egészségpárti vagy..
2012. okt. 19. 18:41
 17/20 anonim ***** válasza:

Én se nagyon szeretem a húst, de akkor tudok fogyni ha nagyobb a fehérje bevitelem. Tejtermékeket nem eszek, csak sajtot szoktam, marad a hús.

Voltam 2 évig vega, nem fogytam semmit, pedig volt rajtam 10 kiló többlet. Mostanában eszek húst, erre meg elkezdtem fogyni. Egy hónap alatt 4 kilót adtam le.

Minél többet eszek belőle annál jobban fogyok. Mikor egy hétig csak főzelékeket eszek, gyümölcsöt, akkor stagnál a súly.

1500 kalória alatt szerintem nem szabadna enni, nagyon kevésnek számít,már éhezik a szervezet. Legalább is nálam biztosan.

2012. okt. 31. 16:22
 18/20 anonim ***** válasza:

17-es vagyok

Egyébként csak a piacon merek húst venni, mert valami tuti van a bolti húsfélékben, mert azoktól fél órán belül tiszta kiütés leszek, akár mirelit, akár friss hús. (lehet ezért utáltam meg) A piacon általában ugyanattól veszem.

Az anyagi része, tényleg húzós, nekem sincs sok pénzem, de lemondtam már egy csomó egyéb kajáról (péksüti stb), így azt a részt erre fordítom. De tényleg drága a hús, vagy a fizetésem túl rossz, nem tudom.

Felvágottakkal szemben nekem sincs nagy bizodalmam.

2012. okt. 31. 16:28
 19/20 A kérdező kommentje:
jó neked hogy szereted! nekem nem nagyon csúszik a hús :-(
2012. nov. 1. 11:15
 20/20 anonim ***** válasza:
:(
2012. nov. 5. 09:31
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!