Kezdőoldal » Fogyókúrák » Egyéb kérdések » Miért vagyok KÉPTELEN leállni...

Miért vagyok KÉPTELEN leállni az édesség evéssel?

Figyelt kérdés

Hosszú ideje rákaptam, szerintem több mint másfél éve, hogy mindennap sokat eszem magamhoz képest(főleg szénhidrát),és még rengeteg édességet is megeszek "desszertként"...Az a baj, hogy nem csak egy szelet csokikával "bűnözök", hanem egész doboz fagyikkal, süteményekkel, csomag kekszekkel stb...Ez mind testileg(hízok mint a disznó!), mint anyagilag nagyon megterhelő.

Olyan vagyok már mint egy drogos! Nem bírom abbahagyni, sokszor nem is esik jól, mégis ennem kell őket. És minél többet eszem, annál nehezebb leállni, hiába fáj a hasam, vagy leszek rosszul.

Mióta egyetemre járok, nagyon kevés időm, és lehetőségem van enni, úgyhogy megfogadtam,az édességevés csak hétvégén fér bele. Ez ment is kis ideig úgy-ahogy, de tegnap megindult a lavina egy tábla csokival, ma ismét egy nagy csomag kekszet faltam fel ebéd után, úgy érzem megint nincs megállás...

Mit tegyek??? Szemmel láthatóan tönkremegyek ebbe...

Azt ne mondjátok, hogy ne zabálj te disznó, meg önuralom, mert lassan tényleg mindent megpróbáltam és egyszerűen semmi nem segít. (már ott tartok, hogy pénzt kéregetek kölcsön finanszírozni az evést, meg eladom a dolgaimat, továbbá soha nem megyek sehová, megszakítottam a kapcsolatot a környezetemmel, mert itthon kell lennem zabálni, és nehogy meglássák megint mennyit híztam)

Van valaki még itt ilyen helyzetben? Mi a fenét csináljak??? Menjek valami elvonókúrára?

2012. okt. 2. 16:14
1 2 3
 21/25 agi91babe ***** válasza:
Az előző hozzászólónak: Bár nem nekem ajánlottad a könyvet, de elkezdtem olvasni kíváncsiságból... és hát megdöbbentő. A kérdezőnek valóban sokat segíthetne, lehet hogy könnyebb lenne elhatároznia magát..talán tisztábban látná, mi történik a testében és a fejében. :)
2012. okt. 3. 21:42
 22/25 anonim ***** válasza:
Egyszerű: sajnos drasztikus megvonás kell,ha nem tudsz mértéket tartani. Én is így csinálom,inkább nem eszek egy kockát sem,cukor nélkül kávé,stb...És nagyon jól elvagyok! :)
2013. júl. 26. 07:48
 23/25 anonim válasza:
Én is imádom az édességet, meg volt hogy egy nap alatt eltüntettem 1 tábla csokit. Nyáron próbáltam fogyni: bicikliztem mindennap 1 órát vagy fél órát, de mellette ugyan úgy zabáltam. Már 3. éve csinálom ezt... aztán múlt héten azt álmodtam, hogy a suliba visszatérve mindenki megjegyezte, hogy mennyit híztam. Több se kellett, megint biciklire pattantam, naponta 5x eszek, próbálok egészséges, normális kajákat enni, és mellőzöm az édességet. Pl azóta csokit se ettem, és jól bírom! De ha ennék csokit, abban a pillanatban befalnám az egész táblát... Nagy elhatározás kell, az tény. És az segít, ha otthon egészséges kaják vannak otthon, és édesség NINCS. Egyik éven a gyümölcssalátára, most a zöldségsalátára vagyok rákattanva. Persze, nem olyan mint egy csoki, de nagyon finomak. :) Kedves kérdező, most hogy haladsz? Sikerült leszoknod valamennyire?
2013. júl. 26. 08:07
 24/25 A kérdező kommentje:
nem, már belebetegedtem, de nem tudom abbahagyni...minden pénzem, időm erre fordítom. Nincs is életem. Csak a kaja van.
2013. júl. 27. 08:28
 25/25 anonim válasza:
Ne tarts otthon semmilyen édességet se! És ha mész egyetemre, ne vigyél magaddal pénzt, nehogy valami vegyél a büfébe! Vagy tényleg menj el pszichológushoz, mert lehet lelki oka van ennek.
2013. júl. 27. 11:57
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!