Miért vagyok KÉPTELEN leállni az édesség evéssel?
Hosszú ideje rákaptam, szerintem több mint másfél éve, hogy mindennap sokat eszem magamhoz képest(főleg szénhidrát),és még rengeteg édességet is megeszek "desszertként"...Az a baj, hogy nem csak egy szelet csokikával "bűnözök", hanem egész doboz fagyikkal, süteményekkel, csomag kekszekkel stb...Ez mind testileg(hízok mint a disznó!), mint anyagilag nagyon megterhelő.
Olyan vagyok már mint egy drogos! Nem bírom abbahagyni, sokszor nem is esik jól, mégis ennem kell őket. És minél többet eszem, annál nehezebb leállni, hiába fáj a hasam, vagy leszek rosszul.
Mióta egyetemre járok, nagyon kevés időm, és lehetőségem van enni, úgyhogy megfogadtam,az édességevés csak hétvégén fér bele. Ez ment is kis ideig úgy-ahogy, de tegnap megindult a lavina egy tábla csokival, ma ismét egy nagy csomag kekszet faltam fel ebéd után, úgy érzem megint nincs megállás...
Mit tegyek??? Szemmel láthatóan tönkremegyek ebbe...
Azt ne mondjátok, hogy ne zabálj te disznó, meg önuralom, mert lassan tényleg mindent megpróbáltam és egyszerűen semmi nem segít. (már ott tartok, hogy pénzt kéregetek kölcsön finanszírozni az evést, meg eladom a dolgaimat, továbbá soha nem megyek sehová, megszakítottam a kapcsolatot a környezetemmel, mert itthon kell lennem zabálni, és nehogy meglássák megint mennyit híztam)
Van valaki még itt ilyen helyzetben? Mi a fenét csináljak??? Menjek valami elvonókúrára?
A zöldségevés rendkívül jó ötlet...
Igen, tényleg "elbújok" rejtőzködve zabálok. Egyébként is magamnakvaló ember vagyok.
Vizet azt rengeteget iszom én is, meg gyógyteákat. Alapjáraton nem szeretem a zsíros nehéz kajákat sem, tehát nem zabálok tokaszalonnákat, gyorskajákat...
KIVÉVE az édesség és a kenyérzabálás. Na ott nincs menekvés.
Igen, első körben hasznos lenne, ha áttérnél egy eggyel egészségesebb alapanyagokból összeállított, de mennyiségre kedvedre való kajálásra.
Édességnek zabkása, fekete csoki gyümölccsel.
Napi ötször egyél, és délelőtt több szénhidrátot, a nap vége felé csökkentsd a mennyiségét. Minden étkezésben legyen fehérje is, meg zöldség is.
És kezdj el valamit sportolni, attól hirtelen elkezdi az ember az egészségesebb kajákat kívánni.
Én is ilyen voltam!
Receptet nem tudok adni a megváltozáshoz, én egyszerűen bekattantam, bocsánat, hogy b+, ebből elég, nézz már magadra! (ráadásul kedves szüleim is elrontottak gyerekkorban, java részt miattuk is vagyok kövér, állandóan szendvics volt, meg csokika és csipszecske...)
Keserédes, hogy nem vagyok egyedül a problémámmal.
Sajnos ma sem tudtam megállni, hiába voltam rosszul reggel(emiatt itthon is maradtam), ma is tovább zabáltam. Nem tudom mi lesz így. Mindenesetre köszönöm a kedves válaszokat. Ha valaki tud még esetleg megoldást, írjon nekem!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!