Itt mindenki édesség ellenes?
Visszagondolok régi táplálkozásomra, és tele volt fornettivel, csokival, és társaival, de ezek mellett soha nem volt semmi bajom, vagyis nem közvetlenül ettől, de ez bonyolult. Mindenesetre természetesen nem csak ebből állt a kajám nekem se, de ettem jóízűen amikor csak akartam. Itt meg mindenki olyan ellenséges ezekkel a kajákkal szemben. Néha 1 tábla milka VS gyors kaja rendszeresen?
De tényleg. Komolyan ennyire gáz lenne az édesség fogyasztás mértéke mindenütt, hogy mindenkinek szüksége van életmód változtatásra? tk, barnarizs és ÉDESITŐSZER? Az utóbbi hosszútávon nem is egészséges.
A gyors kaja nem egészséges, főleg nem rendszeresen. Mindig az a jó, ha mindent csak mértékkel eszel. Majd később fog előjönni a hatásuk.
Egyáltalán nem vagyok csoki ellenes, sőt tegnap befaltam 2 egész tábla milkát :D ma ettem 1 nagy tányér spagettit, 2 tányér lecsót, és 4 májkrémes szendvicset (3-at parasztkenyérrel, egyet kiflivel) mégse hízom, pedig rám fér 4-5 kg
Én nem vagyok édességellenes, csak egyszerűen utálom ezeket. A kakaót "eszem" meg egyedül kb és ennyi. Mindenféle gabonaterméket is utálok tiszta szívemből, mert rosszúl vagyok tőlük. Én sajnos le vagyok maradva az őskorban. Húsra gerjedek és zöldséget, gyümölcsöt eszem.
Folyadékot csak vizet iszom, mert nem szeretem a lónyálakat. Alkoholnak se szeretem az ízét. Nem bírom valahogy elviselni. Ha iszom, akkor is csk azért hogy berúgjak és barom lehessek egy kicsit egy időre, de azt is úgy iszom, hogy gyorsan legyek túl rajta mert nem jó az íze.
Nálam az élvezet a banán és tej turmixba. Ennyi.
Én imádom őket, de beláttam, hogy még a levegő vételtől is hízom, így kénytelen voltam kiűzni őket az életemből. (hihetetlen, hogy mennyit fogyok így, és nem vagyok sajnos kis darab, még 100-nál járok)
Egyedül reggelire vagyok hajlandó ilyet enni, de akkor is csak mértékkel.
Nagyon nem is tudok sokat változtatni az étrendemen, nem tudok teljes kiőrlésű élelmiszereket venni, de mással helyettesítem az egyoldalú étkezéseim.
Én nem eszem gabonaféléket, finomított lisztet, finomított cukrot, és gyárilag készített édességeket, mert azok hulladék összetevőkből vannak. Viszont eszem nyírfacukorral és mézzel édesített, a liszt helyett őrölt kókuszból és mandulából készült finomságokat, amik nem károsak az egészségre, és nem is hízom tőlük. Ezekből mindent meg lehet csinálni szinte, és még finomabb is lesz és egészségesebb, mint a gyárilag készült hulladék édességek.
Az édesség nem azért káros, mert édes és finom, hanem azért, mert amivel elérik a gyártók ezt a finom és édes ízt, az szemét, betegítő, egészségkárosító, zsírosító hulladék (finomított liszt, finomított cukor, tehén váladéka, ami tele van marha inzulinnal stb.)
De ha ezeket az ember egészséges, tápláló és nem zsírosító összetevőkre cseréli, akkor rengeteg finomságot tud készíteni, és teljesen egészséges és karcsú marad mellette.
Mindennek természetesen megvan az ára (pl. a nyírfacukor, ami nem tartalmaz káros édesítőszert és kifejezetten egészséges, és a kalóriatartalma is alacsony, az 10-szer olyan drága, mint a finomított cukor). Dehát ez mindig így van: az olcsó kaja általában szär, a minőségi összetevők mindig drágák.
Az édesítőszer valóban káros, pont annyira, mint a finomított cukor.
A teljes kiőrlésű meg ugyanúgy szär, mint a finomított liszt.
Vagyis a hulladék cukrot és a hulladék édesítőszert egészséges, természetes dolgokra kell cserélni, mint pl. gyümölccsel, mézzel való édesítés.
A gabonaliszteket meg le kell cserélni egészséges magvak pl. mandula vagy kókuszból készült lisztekre. Ezekkel gyakorlatilag minden édesség elkészíthető.
Persze ezek iszonyatosan drágák, de nem kell minden nap édességet zabálni, mert az amúgy is csak függőség, nem alapvető szükséglet az édesség. Havonta párszor belefér az egészséges összetevőkből, és akkor anyagilag is megoldható, egészséges és karcsú is maradsz mellette.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!