Hány kiló alatt biztonságos a futás?
Hát no!Most gondba ejtetettek!Nekem kb.15 kg feleslegem van,azzal még futhatok?Ezt a túlsúlyt újévig szeretném lefaragni magamról!Basszus,ha nem szaladhatok...
De a szaladás mellett még bicajozok és sokat sétálok a gyerekeimmel is!Autóba ritkán ülök,csak ha nagyon muszáj.
Drága a benzin is....
Rengeteg kérdésnél a jelentős túlsúllyal rendelkező embereknek azt írták, h "NEHOGY FUSS EKKORA SÚLLYAL!". Én csak kíváncsi voltam h mekkora az ekkora... :))) Nehogy a tudatlanságom miatt olyasmit tegyek tönkre ami elkerülhető lett volna egy kis utánajárással.
Köszönöm mindenkinek a hasznos válaszokat és a segítséget!
Az egyik válaszolónak: én kb. 15 kg túlsúllyal kezdtem, valami 20 percet bírtam elsőre, baromi lassú tempóban, de az már kiindulásnak elég. Ennyivel már lehet menni szerintem nyugodtan.
A másik, hogy el kell kezdeni gyalogolni (gyorsan) nagy túlsúllyal, aztán ahogy halad a fogyás, lesz egyre könnyebb a dolog, bele lehet néha kocogni. Aztán azt veszed észre, hogy már nem gyalogolsz kevés kocogással, hanem futsz, és néha belegyalogolsz, aztán már azt sem... :) Ez az átmenet a legjobb.
Ez nem egy kifogás,senki nem mondta,hogy +20 kilóval nem kell mozogni,csak annyit,hogy ne kocogni lehetőleg.
Nem csak a térd+a boka,de a gerinc kisizületei és a csigolyák között lévő porckorongok és terhelődnek futáskor. +30 kilóval például nem nehéz gerincsérvet kapni rendszeres kocogástól.
+15 kiló felesleg a maximum amennyivel én ajánlom,és jó futócipő kell,aszfalton tilos.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!