Egy napi edzéstervnek ez megfelel?
60-90 perc eliptikus tréner
20-40 perc popsi, kar-hát, has, comb edzése.
Szerintetek hatásos?
Mai étrendem:
Reggeli: 1 szelet bundás kenyér (rozs kenyérből) +1 paradicsom és natúr joghurt
Tízórai: natúr joghurt
Ebéd: csirkemell + 2 db paradicsom túróval
Tízórai: 2 szelet rozs kenyér + 2 szelet csirkemell szalámi paradicsommal és túróval
Vacsora: joghurt
+ 2 liter ásványvíz + zöld tea és citromlé
:)))
Ne haragudj, hogy beleszólok, de nincs napi edzésterv.
Heti, 2 heti, havi, stb. van csak.
Ráadásul ez így teljesen rossz.
Az izomerősítést TILOS kardió után végezni, mert hatástalan. Az izomerősítésnek az a lényege, hogy kiürítsuk az izom glikogén raktárait és ún. mikrosérüléseket okozzunk az izomszövetben. Az edzést követően ezeket a mikrosérüléseket állítja helyre a szervezet és tölti föl a glikogén raktárakat - így lesz egyre erősebb, feszesebb, nagyobb izomzatunk.
A kardió edzés a glikogén raktárakat teljesen kiüríti, így lesz ha nem is teljesen hatástalan, de lényegesen kevésbé hatásos az izomerősítés.
Ha nagyon muszáj egy napon végezni az izomerősítést és a kardiót, a kardió az izomerősítés UTÁN legyen, semmiképpen sem előtte.
De legjobb az lenne, ha külön napokon lenne a kétféle edzés, váltakozva.
Amúgy én nem vagyok híve a 60-90 perces kardióknak, időpocsékolásnak és értelmetlennek tartom, mivel fizikai képtelenség olyan intenzíven csinálni, mint egy intervallum edzést, ami a leghatásosabb fogyókúrában, szálkásításban.
Jó hír, hogy az étrended nem ennyire rossz.
Vacsorára már ne egyél joghurtot, hanem fehérjét (sovány húst, túrót, fehérje shake-et, stb.) és mellé esetleg zöldséget.
A liter víz nagyon kevés, gondolom nem 40 kg vagy. 10 kg-onként fél liter vizet kell inni naponta - ez a minimum.
Javítás:
Ha nagyon muszáj egy napon végezni az izomerősítést és a kardiót, AKKOR a kardió az izomerősítés UTÁN legyen...
A 2 liter víz nagyon kevés, ...
hát 20 kilonként 1 litert tudtam... de én a kérdés fetevése óta már ink 6 liter vizet iszom és kevesebb teát..
éés fogyni szeretnék.
80 kg vagyok és 60 szeretnék lenni :D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!