Egy hét nyaralás alatt visszahízás?
Figyelt kérdés
Másfél hónap alatt nagy nehezen leadtam 5 kilót, helyes étrenddel, sporttal, kalóriaszámolgatással, a szénhidrát, fehérje, és zsír arányokra is odafigyeltem. Elmentünk nyaralni, ahol képtelen voltam betartani ezeket, ha étterembe mentünk szinte mindig csirkemellet választottam salival, de persze ittunk néha sört(kb 2x), meg volt hogy pizza volt a menü, amit egyébként nem szoktam enni. Az eredmény totális visszahízás, ott vagyok ahonnan elindultam. 4 centivel lettem szélesebb... :( Már kedvem sincs az egészhez. :(2012. aug. 9. 08:18
11/15 anonim válasza:
Az is elképzelhető, hogy rosszul lőtted be a fehérjédet és a szénhidrátodat, és szinte folyamatosan éhezett a tested. Minőségi éhezés. A tested most hirtelen tápanyagokhoz jutott, a glikogénraktárakat igyekezet feltölteni, az izmaidat regenerálni, így többet is mutat a mérleg. 1 hét alatt nem képződik valakin 5kg zsír, ahhoz pajzsmirigyproblémák kellenek. Mondjuk ha nagyon elcseszett diétát választottál és a tested éhezett, az a pajzsmirigyed működésének lassulásához vezet, mert a tested védekezik az alacsony kalóriabevitel ellen, lelassítja az anyagcserédet. Ezért kell normálisan meghatározni, mit egyél, ezért kell mozgás után a gyors felszívódású ch és fehérje, ezért kell a minimum fehérjének meglennie, és ha a tested nem éhezik, az anyagcserédet szinten tartod, nem fog 1 hét alatt változni semmi, ha kicsit elhanyagolod egy nyaralás erejéig.
12/15 A kérdező kommentje:
A 160 centi magasságomhoz szerintem elég kéne legyen a napi 1400 kcal. Igaz régebben napi 4000-et is megettem hízás nélkül, most meg már kevesebbtől is hízok.
Amúgy ennek a lánynak az oldalát tanulmányoztam és ez alapján állítottam össze az étrendemet is:
2012. aug. 9. 17:36
13/15 anonim válasza:
Hát a 4000ről az 1400 brutális deficit. Nagyon hirtelen váltottál, és íme az eredmény. Próbálj többet mozogni, hogy gyorsítsd az anyagcserédet és ehhez egyél is, találd meg az egyensúlyt. Kiéheztetted a tested, a 4000hez volt szokva.
14/15 A kérdező kommentje:
Heti 5 órát edzem, sajna több nem fér bele, de túl soknak is érzem. Az anyagcserémmel hála az égnek már nincsenek gondok. Amúgy köszönöm a válaszokat, egyértelmű, hogy valamit rosszul csinálok. Valószínű nem elég a tápanyag a testemnek, különben nem zabáltam volna össze mindent a nyaralás alatt.
2012. aug. 9. 22:55
15/15 Szoondiii válasza:
heti 5 óra edzéssel, de még 15-tel sem fogsz annyi kalóriát elégetni, amennyi kéne fogyáshoz, evéssel pedig nem fogjátok tudni, mennyi kalóriát kellene bevinni. ha csökkentitek a bevitelt, lassul az anyagcsere. több mint művészet helyes mennyiséget, arányt eltalálni..
csak ki kell a végén lőni a szénhidrátokat, tejet ::)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!