Hogyan táplálkozzunk helyesen, egészségesen? Hogyan fogyjunk?
Ma láttam csak, mennyi alkategória lett a Fogyókúra téma alatt. Nem tudom, mikor szerkesztették át, nekem ma tűnt fel.
Mindegyik más alapelvekre épül. Amit az egyik tilt, a másik javasolja, és fordítva, meg hasonlók.
Nem akarom, hogy hülyének nézzenek, de most egy kicsit káosz van a fejemben, és besokalltam. Helyes út? Létezik egyáltalán? Vagy olyan, mint a vallás, te döntesz, mibe hiszel?
Értelmes válaszokat várok, igazából általánosságban, és szeretném elkerülni az eltérő gondolkodás miatti vitákat!
Nem hiszek: 3-90-360 napos hülye divatfogyókúrák.
Hiszek: szálkásító diéta+aerob mozgás
Bocs, tudom, nem volt egyértelmű, de nem ezekre értettem, az időszakos dolog az hülyeség szerintem is.
Az újak, amikkel eddig kategóriaként nem találkoztam:
Dukan
Kalóriaszámlálás
Paleo diéta
Szénhidrátszegény diéta
Update módszer
én elvem
zabpehely, gyümölcs, husok, halak-párolva, nyersen, tojás, zöldség-nyersen-párolva-főzeléknek, főtt krumpli, túró, kefír-joghurt, soványabb sajtok, olajos mag, riz-köles, lencse, bab
én fogyni, egészségesen szerettem volna tálálkozni, ezérrt így csinálom-sikerrel
de aki kocka hasat stb szeretne zab fehérjeturmix, túró, rizs-csirke-zöldég, rizs-hal-zöldség, zöldség-pufirizs-tojás, zöldség-pufirizs-cottage cheese
Én 2 éve tartom a súlyom, előtte fél év alatt 30 kg-ot fogytam.
Azt megelőzően 8 év számtalan fogyókúrát kipróbáltam. 10 kg fölösleggel kezdtem és a sok "sikeres" fogyókúra eredménye lett a 30 kg felesleg.
Szerintem az a módszer, amelyik a cukron és a fehér liszten kívül kifejezetten tilt valamit, az szar (szebb szó nem jutott az eszembe).
A fogyást valaminek a hiányára építi és azt hosszútávon nem lehet fenntartani.
Ha vége a kúrának, akkor meg "duplán" jönnek vissza a kilók.
Tapasztalatai szerint NEM LÉTEZIK hatásos és tartós fogyókúra, közhely, de életmódváltás kell.
Tényleg életmódváltás kell. :)
Cukor, fehér liszt nuku. (bár nyilván én is szoktam "bűnözni", ahogy mindenki, de mértékkel :D) Jó, ha az olajból is keveset használunk.
Rengeteg zöldség, gyümölcs, hal, csirke husi, túró, tojás.
De néhanapján be lehet iktatni egy tésztát is, senki nem halt még bele. :)
Plusz én számolom a kalóriákat, már nem méricskélek stb., szemre kb meg tudom mondani mennyit eszek, egyelőre még felírom, mert a memóriám az úgy ***, ahogy van.
Mindenkinek el kell döntenie, hogy miben hisz és ő nyilván azt gondolja a helyes útnak. :)
Utolsó:
A napi szénhidrát és zsírfogyasztásod mennyi,ha szabad érdeklődnöm?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!