Ugye ez nem az anorexia jele?!
1 hónapja kezdődött az egész, amikor diétára fogtam magam.(ekkor még 160/66 kg voltam) elkezdtem 2 napig csak barackot enni, majd 5 napig csak dinnyét ettem, mert nem kívántam semmit a gyümölcsön kívül. Utána eldöntöttem, hogy változtatok ezen mert nem lesz így jó. Szóval elkezdtem napi 4x enni keveset, de az ebéd mindig kimaradt mert nem mertem megenni. 3 napig így nézett ki a napi mennyiségem:
reggeli:1 szelet szalámi+fél paradicsom+fél paprika
10órai:1 kis cikkely dinnye
ebéd az ugye kimaradt
uzsonna:1 db. alma+fél doboz natúr joghurt
vacsora:eddig 1x vacsiztam még múlthéten és 1 alma volt.
majd 3 nap után már ott tartottam 1 hétig, hogy 1 nap megettem 1 darab barackot délben és kész. valamelyik nap 3 kispohár tejet ittam(reggelire,ebédre,és uzsonnára)
és ennyi volt egész nap. Tegnap nem ettem semmit mert nem voltam éhes, ma 1:57-kor elkezdtem enni 1 darab barackot (egy tányérba összevágtam kis cikkelyekre) és még most is (2:49-kor) itt van előttem egy fél cikkelyt sikerült megennem belőle és egyszerűen jóllaktam. Mára már ott tartok, hogy egyszerűen rosszul vagyok minden egyes kajától anya spagettit csinált tegnap és ahogy ránézek az ennivalókra rögtön az jön le nekem, hogy jézusom mennyi zsír lehet benne és rám jön a hányás annyira rosszul leszek a kajától. Nem tudom mitől lehet ez, és attól is rosszul érzem magam ha nem tornázhatok vagy futhatok egy nap. Most jelenleg 160/59-re fogytam már meg is jegyezték egy páran. Nem tudom miért van ez. Valaki megmondaná vagy segítene? nem akarok anorexiás lenni:(
Van egy rossz hírem, anorexiás vagy. De ne keseredj el, még nem annyira vészes a dolog. Nagyon szívesen felajánlom a segítségemet, természetesen ha csak szeretnéd. A legnagyobb jóindulatúság van benne, így véletlenül sem szeretnélek ijesztgetni, de ha nem változtatsz akkor nagy bajok lehetnek és maradjunk csak ennyiben. A jó hír, hogy szeretnél változtatni, ezért írtad ki a kérdést.
Nekem nyugodtan írhatsz, de ha nem, akkor ezek sorok olvasása után ahogy van rá lehetőséged, odamész a szüleidhez és megkéred, hogy szerezzenek segítséget miután túl késő lenne.
Aztán mosoly, fel a fejjel minden rendben lesz. ;)
Az anorexia pont ezzel szokott kezdődni, amit leírtál. Elolvasod a sok hülye női magazinban, internetes cikkekben meg ezeken a fórumokon a sok okos kommentet, hogy mindentől zsírdisznóvá hízol és semmit nem szabad megenned, és persze be is veszed ezeket, elkezdesz nem enni, a gyomrod is összeszűkül és emiatt még csak kívánni se fogod az ételt, pedig a szervezetednek nagy szüksége lenne rá. Még csak az elején tartasz, de ha nem teszel semmit, akár úgy is végezheted, mint ez a lány: [link]
Ha elmész orvoshoz, egy jó pszichiáter+dietetikus ki tud kezelni, de ezek után is mindig oda kell figyelned, hogy pontosan úgy táplálkozz, ahogy az orvos megmondja, eszedbe ne jusson magadtól változtatni az étrendeden, mert akkor visszaesel.
Szióka!
Pont így kezdődik ez az egész. elsőnek jó hát meleg van, másodiknak most nem vagyok éhes, harmadiknak most nem kívánom, aztán ott tartasz hogy nem eszel már jó formán semmit se. Most akkora benned a fogyási és az öröm vágy hogy fogytál, hogy igazából nem is érzed már hogy enni kéne, éhes vagy mert tisztára fel vagy húzva és a cél van előtted. de! ez így nem jó. Azzal nincs semmi baj hogy szereted a gyümölcsöket, most mi is nagyon sokat veszünk belőle, hisz a 75ft-os dinnye még mindig kecsegtetőbb mint a 3000ft hal kg ára. De ezt te is tudod hogy ez így nem jó. egy db barackot már nem vagy képes megenni. 1 kis barackról van szó, és annak is a felét eszed már csak, ez már éheztetés még az anorexiások is ennél többet esznek.
ha ennyire szereted a gyümölcöket legalább egy kicsit párosísd őket. pl reggelire mehetne hozzá zabpehely mindenféle magvakkal (ami később majd a tanulásban is fog segíteni-pl dió, mogyoró ) hozzá tej vagy joghurt vagy túró ha szereted
uzsonnára, tízóraira teljesen jó a dinnye
na az ebéd zöldségek kellenének, hozzá rizs vagy krumpli, és valamilyen husi (legjobb a hal, csirke, pulyka, vöröshúsnak a sovány sertéskaraj, a főtt marha)vagy főtt tojás ezek párolva, roston stb elkésztíve ha ragazskodsz a gyümikhez barackal vagy almával töltött sajt, csirke, pulykamell stb
emellett mozogj, igyál sokat és azért egyél is szépen fokozatosan növeld az ételeket, fiatal vagy, egy egész életre tönkre vágod magad
Ez bizony anorexia.
Még az elején vagy, próbáld meg kirángatni magad belőle - főleg, hogy már felismerted a problémát. Ez jó jel.
De ha nem megy mondjuk egy héten belül, akkor ORVOS!!
Hallod, te tényleg beteg vagy, és visszavonom, amit feljebb írtam, mert ebből már magadtól nem fogsz tudni kimászni.
Kérj segítséget, ha nem akarsz rövidesen nagyon megbetegedni, majd meghalni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!