Kezdőoldal » Fogyókúrák » Egyéb kérdések » Anorexiások ti nem féltetek a...

Anorexiások ti nem féltetek a következményektől?

Figyelt kérdés

Épp elég cikkben foglalják össze, hogy mivel jár az anorexia, így mint például szexuális érdeklődésük csökken, teljesítményük romlik, állandóan fáradtak, hangulatuk nyomott, deprimált, a vézna testet fedő bőr petyhüdt, gyakran száraz tapintású és általában sárgás színű, pihés szőrök jelennek meg a hormonális zavartól, elmaradt menstruáció nőknél... Tudom, hogy a vékonyságra való vágy hatalmas úr, de miközben alig ettetek/ esztek ez nem fut át az agyatokon?

Én is hajlamos vagyok a nem-evésre, mondhatni erősen anorexiás hajlamaim vannak, de valahogy ettől jobban félek, mint az elhízástól. Nem akarok punnyadt, szőrös és állandóan nyomott lenni! Köztudott, hogy az anorexiások is olvasnak cikkeket arról, hogy mi történik, sokan blogot is írnak. Főleg azoktól kérdezem, akik átmentek ezen:

nem féltetek attól, mi vár rátok, ha ezt így folytatjátok?

2012. júl. 17. 22:33
1 2
 1/14 anonim válasza:
100%
Én nem kifejezetten anorexiás voltam, mert nem akartam fogyni, csak egyszerűen nem érdekelt, hogy mások szerint mennyire sovány vagyok. Sokszor képes voltam szinte semmit sem enni, mert nem hittem el, hogy tényleg nagyon sovány vagyok. De mióta ezeket megtudtam, azóta állandóan hízni próbálok. Nem, én nem akarok ilyen lenni!
2012. júl. 17. 22:45
 2/14 anonim válasza:
100%
Az anorexia egy olyan betegség, amikor nem csak a testképed változik meg, hanem a tudatod is beszűkül. A legkevésbé sem érdekelt hogy elmarad e a menstruáció, száraz lesz a bőr. Ez egy pszichoszomatikus betegség, vagyis lelki háttere van. Akkoriban azt mondtam, az se baj, ha meghalok, így hol érdekelt a bőröm? A tudat ilyenkor teljesen beszűkül és csak a súlyod számít, minden más csak másodlagos. Tehát elsődlegesen nem az elhízástól való félelemből alakul ki, az csak egy hajlamosító tényező. Az anorexia kompenzálás. Önbizalomhiány, önhibáztatás...valamit pótolni akar a betegséggel. Az irányítást az élete fölött, vagy valami mást. Ha van egy egészséges önbizalmad, és ezzel együtt félsz az elhízástól, akkor nem leszel anorexiás, hanem egészségesen táplálkozol, sportolsz,és nem éhezel. Nem a szép karcsú alakról szól a betegség, hanem a halálraéhezésről. Mert sosem leszel magadnak elég jó, akkor sem, ha kiállnak a csontjaid, mert te nem azt látod. Ja így vélekedsz, akkor te nem vagy anorexiás, csak fogyni vágyó. Ne ess abba a hibába, mint sok tini lány! Butaság, ha valaki anorexiás akar lenni. senki sem akar az lenni. Az emberek vékonyak akarnak lenni, hogy az emberek szeressék őket, de nem betegek, akiknek kiáll a csontjuk, és lassan leépülnek. Ez egy mentális betegség.
2012. júl. 17. 22:56
 3/14 A kérdező kommentje:

2. hozzászóló

valójában nem minden részletében értek veled egyet. Igenis vannak befolyásoló tényezők, és szerintem elsősorban az önértékelésről szól. Lehet valaki látszólag önbizalomdús, de közben undorodik attól, amilyen. A kettő közt sokszor nincs összefüggés. Sőt, van, hogy a testi adottságon ugyebár nem lehet változtatni...mégis a remény, hogy talán a soványság segít... ez nem csak az önpusztításról szól, hanem a saját elvárásainkról, amiket magunkkal szemben támasztunk.

A kérdésem itt csak arra irányult, hogy azok, akik beleestek ebbe a mókuskerékbe, egyáltalán nem gondoltak-e bele, hogy mi zajlik le.

2012. júl. 17. 23:07
 4/14 anonim ***** válasza:

én ismerek több ilyen lányt,családban is volt,de helyrejött úgyahogy szerencsére.

a következmények egyiküket sem érdekelte,mert az anorexia elsősorban súlyos depresszió,teljes beszűkülés önmagába.

szóval az út amit választanak az öngyilkosság egy elhúzódó változata és ezzel totálisan tisztában vannak-akiket ismerek-csak a drasztikusabb dolgokat-ér felvágás stb-halogatják.

ezzel a mondatoddal meg-

"Sőt, van, hogy a testi adottságon ugyebár nem lehet változtatni"

alapjaiban nem értek egyet.

2012. júl. 17. 23:44
 5/14 A kérdező kommentje:

pedig igaz

Például ha valakinek alapból széles a csípője, a csontjai miatt, azon nem tud változtatni koplalással sem. Az arányok nem változnak meg attól, hogy koplal. Lehet finomítani, de a "gond" még megmarad. Ugyanúgy, mint hogy például a magasságodon sem tudsz változtatni. Ez van, ezeket el kellene csak fogadni.

2012. júl. 17. 23:53
 6/14 anonim ***** válasza:

az arányokon igenis lehet változtatni.

izmokkal,a testzsír% beállításával.

itt vagyok én példának.

15 évesen 54 kilós sovány kisfiú voltam.

most meg 92 kilós szálkás izmos,erőtől duzzadó férfi.

de van fent a jutúbon 1000 ilyen előtte utána videó,hogy sovány,vagy kövér csajok hogyan csináltak maguknak fitnesz modell testet,hogyan nyertek versenyeket olyan csajok akik 100 kiló körül voltak.

ezt nem elismerni és belátni,egész egyszerűen tájékozatlanság és a hozzáértés hiánya,vagy egész egyszerűen lustaság és munkakerülés.

2012. júl. 18. 00:03
 7/14 A kérdező kommentje:
attól, hogy izmosabb lettél az alapvető arányaidon nem változtattál! fizikailag. persze optikailag nyilván más. de attól még, hogy valaki 100 kiló nem jelenti azt, hogy megváltoztak az arányai... mert általában az elhízás ilyen mennyiségben már egyenletes. miután lefogytak a csontozatuk nem változott, csupán az izomzatuk és a rajtuk lévő zsírpárnák. (általában modelleknél izomról nem nagyon van szó...) A csontozat adja az alapot. Persze lehet erről vitázni
2012. júl. 18. 00:09
 8/14 anonim ***** válasza:
100%

azért ha egy kb85ös kerületű mell-hát kerületből,összehozok egy 122cm kerületet,és közben a derékméret marad ugyanakkora,azért azt én alapvető arányváltozásnak nevezem.

de értem,hogy mit erőltetsz.

csuklóvastagság,ízületek vastagsága,bordák fekvése,meg stb nem változtatható dolgok.

de mi a negatívizmus ha nem ez?

azt nézed,hogy mit nem lehet változtatni,ahelyett,hogy a fejlődést tartanád szem előtt és a meglévő adottságokat szem előtt tartva építenél fel egy esztétikus,egészséges fizikumot.

2012. júl. 18. 00:32
 9/14 anonim válasza:
Kérdező, én is ezt mondtam :D Csak akkor rosszul fogalmaztam, és félreértettél, bocsi. :) Én is azt mondtam hogy az önértékelésről szól, és hogy a szépség, külső hajlamosító tényező :)
2012. júl. 18. 10:02
 10/14 anonim ***** válasza:

Tudom, hogy ez nem hasznos információ, de muszáj vagyok ideírni, hogy gratulálok az izmosodó fiúnak/férfinak! Ilyen pasik kellenének manapság... : )

Én nem anorexiás voltam, csak fogyni szerettem volna és alig ettem, viszont rengeteget mozogtam. Volt, hogy egy nap megettem egy csomó kaját, és a lelkiismeretfurdalásom miatt egyszer 4 órán át szobabicikliztem... (ez egyetlen egyszer volt). Aztán sikerült fogynom kb. 4 kilót, ami nagyon látványos volt (pedig előtte sem voltam kövér, csak "husi", de elmaradt 4 hónapra a menstruációm... Rossz kedvem volt, ingerlékeny voltam. Ez tavaly nyáron volt, idén mást csinálok: egészségesen étkezek és napi 14 óra sport. Habár csinosnak mondanak, szerintem megéri az egészségért. Bocsi a regényért!

2012. júl. 18. 10:33
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!