Anorexiások ti nem féltetek a következményektől?
Épp elég cikkben foglalják össze, hogy mivel jár az anorexia, így mint például szexuális érdeklődésük csökken, teljesítményük romlik, állandóan fáradtak, hangulatuk nyomott, deprimált, a vézna testet fedő bőr petyhüdt, gyakran száraz tapintású és általában sárgás színű, pihés szőrök jelennek meg a hormonális zavartól, elmaradt menstruáció nőknél... Tudom, hogy a vékonyságra való vágy hatalmas úr, de miközben alig ettetek/ esztek ez nem fut át az agyatokon?
Én is hajlamos vagyok a nem-evésre, mondhatni erősen anorexiás hajlamaim vannak, de valahogy ettől jobban félek, mint az elhízástól. Nem akarok punnyadt, szőrös és állandóan nyomott lenni! Köztudott, hogy az anorexiások is olvasnak cikkeket arról, hogy mi történik, sokan blogot is írnak. Főleg azoktól kérdezem, akik átmentek ezen:
nem féltetek attól, mi vár rátok, ha ezt így folytatjátok?
Jó, igen, az arányos részét nem sikerült jól megfogalmaznom, de örülök hogy azért érthető lett:D
ezek szerint tényleg annyira mindenekfelett áll a lelki, elégtelenség érzése, hogy nem foglalkoznak ilyenekkel...
köszönöm szépen a válaszokat!
Saját tapasztalatot fogok leírni,ami egy éve történt velem,csak hogy VÉGRE mindenki képben legyen az elnevezéseket illetően.
ANOREXIA = kóros étvágytalanság. Kialakulhat stressz,depresszió miatt,vagy egy komolyabb kórházi kezelés után. Nekem ez volt. Soha nem akartam fogyni,de egy munkahelyváltás miatt és a stressz miatt elment szinte minden étvágyam,joghurton és almán éltem,mert csak azt tudtam megenni. Az orvosom,mikor meglátott (1 hónap alatt leadtam szűk 8 kilót,utána még kettőt),azonnal rávágta,ez anorexia. Hiába vitáztam,hogy én nem fogyni akarok,azt mondta,az mindegy,a köznyelv átvette ezt az elnevezést,ezt használja mindenkire,aki soványabb a kelleténél. A kóros étvágytalanság pedig nem (csak) mentális betegség, hanem sokkal inkább fizikai.
ANOREXIA NERVOSA: a mentális betegség,amiről beszéltek. Az anorexia nervosás lányoknak önképzavaruk van, ők ezért nem esznek. Hogy miért írtam ezt le? Mert mikor leadtam azt a tízest, megbélyegeztek, hogy nyilván én is valami agyament p---csa vagyok,akinek nem tetszik,amit a tükörben lát. Nos,nem. Azt inkább nem részletezném,min mentem át emiatt és hogyan éltem meg,hogy az emberek mentálisan sérültnek néztek,hiába magyarázkodtam.Nem volt jó érzés. Jó lenne,ha végre az emberek különbséget tudnának tenni a kettő dolog között,és nem dobálózni a kifejezésekkel.
Te félsz ezektől kérdező? Ha igen,akkor állj le,még most,a kezdetekkor.
Abba egyik lány se gondol bele,hogy mi férfiak kiborulunk,amikor egy lánnyal nem lehet beülni sehová enni,mert sírva fakadnak egy normális tányér ételtől. Senki nem várja el tőletek,hogy kiéheztessétek magatokat! Egy telt lány éppen úgy szép,mint mondjuk egy alkatilag vékonyabb hölgy, de amikor azt látjuk,hogy kínozzátok magatokat,amikor nemet mondotok az ételre a megszállottság miatt,az rohadtul kiábrándító. Volt anorexiás osztálytársam, egy csinos, kedves lány, akinek hiába mondtuk,hogy gyönyörű, ő lefogyott. 47 kiló volt,és meg kell mondjam,undorító.
Ha nem akarsz punnyadt,szőrös és nyomott lenni,akkor fejezd be az anorexiás blogok olvasását. Egyél! Sportolj! Élvezd az életet...ennyi a lényeg.A férfiaknak nem kellenek az olyan lányok,akik az egészségükkel játszanak,szuper lenne,ha ezt végre felfognátok.
30/F
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!