Anorexiások, ED-sek, étkezési zavarosok! Éreztetek már ilyet?
Az utóbbi két hétben rengeteget ettem, (érettségiztem, ma lett vége, hála Istennek) viszont nagyon félek az elhízástól...
Azt érzem, hogy szét akar repedni a bőröm a hízástól... értitek, hogy annyit ettem, hogy TÉNYLEG ÉRZEM, hogy hízom, és húzódik a bőröm. Ma reggel éreztem ezt, érettségikor mikor kimentem mosdóba meg séta közben meg most este is éreztem... napközben nem. Ti is éreztek hasonlókat? megosztanátok a tapasztalataitokat?
NEM KÉREK: olyan válaszból, "menj el dokihoz, pszichológushoz" "kezdj el hízni" "hülye vagy" és nem kérek olyanok válaszából, akik NEM TUDJÁK, milyen étkezési zavarral élni. Csak azok írjanak, akiknek van ilyen jellegű gondjuk.
Az utóbbi 2 hétben rengeteg zabálási rohamom volt, de lehet, mert kiéheztettem a szervezetem.
Volt hogy simán 1 hét almanapot végigcsináltam. Aztán zaba... de egyre sűrűsödtek a zabálási rohamok. De nem tudom (alig, kb. életemben 10szer) magam hánytatni. Függök a mérlegtől, ma reggel ráálltam, 49,5 kg volt!!! Ehhez képest 1,5 hete 43-42,5 voltam, bár a 43 kg előtti heten keveset ettem nagyon.
Ma viszont elszörnyülködtem, mit tettem??!! Érzem, ahogy húzódik a lábamon, a combomon a bőr. Ott látom magam kövérebbnek, (kövérnek) lehet az izmok feltöltődtek glikogénnel azért tényleg(!) nagyobb a combom. De tényleg, érzem a gatyámon, zsír is feljöhetett. Pl. a hasamnál vállnál nem látom magam kövérnek, ott nem is "húzódik" a bőröm, ott nem érzem hogy hízom, de a lábamon érzem...
az egész lábszáramban és a combomon is...
olyan kövérnek érzem magam!!:( ha valaki anorexiás, ED-s, írjon, akár privit!
Én anorexiás vagyok. Szerintem ez abszolút pszichológia.
Koplalással túl gyorsan fogysz, illetve csak gyorsan mutat kevesebbet a mérleg. Víz veszteség, izom lebomlás, üres gyomor, stb. A szervezet gyorsan raktározni kezd, aztán eszel, és na bumm.
Nekem is voltak falásrohamaim, bár egy napnál sosem tartott tovább, és akkor is már az nap nem tudtam elaludni a bűntudattól. Volt, hogy fél 11-kor fogtam a biciklit és tekertem egy órát...még az sem érdekelt, hogy majdnem bepisiltem a félelemtől, olyan sötét volt és egy erdő mellett lakom. Aztán hazaértem és felüléseztem az ágyban..de az utána lévő napok szörnyűek voltak, igazából csodálkoztam, hogy most hogy jön rám a nadrág, úristen, biztos ezt szoktam hordani mindennap, a tükörben is úristen vajon hány kilót szedtem fel, látszik, hogy meghíztam, pedig csak 1 napig tartó zabálás volt..
Aztán amikor már éreztem, hogy marja az éhség a gyomrom, akkor már minden szebb volt...megnyugodtam, boldoggá tett. Mondjuk már nap múlva el is ájultam.(Azóta is fenyegetnek anyuék, hogy bevisznek a pszichiátriára)
De az is lehet, hogy a gyomrodban lévő étel miatt is mutat többet a mérleg, egyébként.
HHogy híztál ennyit? Miket ettél?
Én is anrexi... nem már nem... vagyok-voltam, de a hízás nem megy, néha bűntudat, és olyankor hányás.
Örülj neki, h nem tudod hánytatni magad, az anorexia 1000x jobb, mint falni-hányni, falni-hányni, egy nap 4-5x is. :S Életed sincs, és tönkreteszed magad.
Össze-vissza mindent, édességet főleg... de volt hogy még, este is.
Remélem a nagy része víz, és béltartalom, és lemegy hamarosan! Nem akarok többé falásrohamokat, mert szörnyű volt az utóbbi időben... Kontrollt akarok.
Utolsó: igen, én érzem... érzem, hogy feszül a bőr a combomon. (Nemcsak a hasam feszül, ami érthető is, hisz ha a gyomrom összezsugorodik és többet eszek, persze, hogy feszül) de a combomon is érzem, meg a vádlimban.
Az egész pszichológia. Beképzeljük. Vagyis én azt hiszem, azért "érzem", mert az izmaim feltöltődnek glikogénnel, (legalábbis 1 nap alatt 1 kgot nem lehet hízni, ezt felfogja az agyam) de a tükörben nagyobbnak látom a combom, hiszen a több ch-tól vizet is megköt a szervezetem, meg ha többmindent eszek, feltöltődnek az izmaim glikogénnel (nagyobbnak látszik a combom) és ha ezt látom a tükörben, azzal azonosítom hogy híztam.
Előző vagyok, igen ez így logikus! Szerintem jó, hogy így átgondolod, hogy valójában mi történik a szervezetünkben, mert egy lépéssel közelebb kerülsz a gyógyuláshoz, ez nekem is segített, köszönöm. :)
(Remélem azóta már jobban vagy.:))
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!