Kezdőoldal » Fogyókúrák » Egyéb kérdések » Igaz, hogy az anorexiások...

Igaz, hogy az anorexiások teljes koplalással képesek akár 2 hét alatt 10-12 kg-tól megszabadulni?

Figyelt kérdés
NE oltsatok, a kérdés elméleti.Mégpedig azon okból, hogy a barátnőm fejébe vette, hogy pár hét koplalással eléri a kívánt álomalakot.Tisztában vagyok vele, hogy ez a fogyás nem valódi, főként izomból és vízből történik, s nem zsírból, éppen ezért olyan könnyű visszaszedni.Azt is tudom, hogy egy bizonyos ideig szinte napi 1 kg-t fogy így az ember(egy másik bartnőm az anorexiája kezdetén 1 hét alatt 7 kg-val lett kevesebb), de egy idő után ez lelassul, megáll.Viszont ha tényleg sikerülne koplalnia 2 hétig, ilyen sokat ledobna?Már így is viszonylag vékony, de nem anás, alkatilag ilyen.De nagyon-nagyon elszánt, és kinézem belőle, hogy megcsinálja=S Sikerülhet véghezvinnie a tervét, ha pszichésen nem beteg, nincs erre hajlama?Szóval ha nem veszélyeztetett, akkor is előfordulhat, h ilyen sokat kibír evés nélkül, vagy ez csak azoknak sikerülhet, akik hajlamosak az anorexiára?Szóval mennyire kell aggódnom? 166 cm 72 kg
2012. febr. 8. 13:29
 1/9 anonim válasza:
100%
Szerintem ha egyáltalán nem eszik semmit 2-3 nap múlva össze fog esni,vagy annyira gyenge lesz,hogy nem tud felkelni az ágyból!Beszéld le a barátnődet erről,mert nagyon nagy bajt okozhat magának!
2012. febr. 8. 13:41
 2/9 millaa1 válasza:
Ez nem oltás!!,de ha nem akarod hogy nagy baj legyen akkor nagyon gyorsan beszéld le erröl a barátnöd.:-P Irtad,hogy pszihésen nem beteg és nincs erre hajlama. Ilyen hogy hajlam anorexiára szerintem nincs,de NORMÁLIS ember nem gondolkozik ilyenenn mint a barátnöd. Ugy hogy a pszihét megkérdöjelezném.?!?!?!
2012. febr. 8. 13:58
 3/9 anonim ***** válasza:

Ezt elmagyaráztad neki is, hogy ez nem zsírból történő fogyást eredményez?

Egyébként tényleg nem hajlam kérdése, másfelől meg nem tudhatod mi játszódik le benne. Hiszen hiába a barátnőd még nem biztos hogy megosztja veled ezeket a gondolatait. Én a helyedben beszélnék a szüleivel. Elmondani, hogy ez van és hogy ne legyenek vele mások, csak figyeljenek oda hogy rendesen egyen. Mert akkor nincs lehetősége koplalni. De meg kell értetni a szülőkkel, hogy ne csináljanak most ebből hisztit, meg nem kell vele erről beszélgetni sem. Hiszen egyenlőre csak feltételezés. Épp ezért jelenleg elég ha jobban figyelnek arra eszik-e, mint máskor.

2012. febr. 8. 14:14
 4/9 anonim ***** válasza:
100%

valóban nagy baromság, semmi értelme az egésznek. de talán ha közölnéd vele az általad leírt tényeket(izom veszteség, vízveszteség--->semmit nem ér felejtsd el)

Különben ha valóban nem pszichés eredetű, akkor nem is fogja bírni két héten keresztül a nemevést, azt garantálom,jobb esetben feladja 5 nap után,illetve lehetséges, de semmi jó nem származik belőle.

tudom, mert ezt én is eljátszottam egyszer... én 1 hónapig nyomattam a 400 kcal-t / nap, többnyire az ágyból alig tudtam felkelni az ágyból... szédültem, majdnem összeestem, olyan lehetetlen reggeleim voltak, hogy nem kívánom senkinek. anyagcserém szinte teljesen leállt...

aztán egy hónap múlva,belenéztem a tükörbe, öröm és boldogság,kb 1 napig. Másnapra rá nem bírtam, neki rongyoltam a hűtőnek, ösztönszerűen zabáltam ki az egészet. Ez ment egy hétig. És el kell mondanom, hogy az a 15 kiló, ami lement... Nos, 18 jött vissza, plöttyedt voltam és csúnya. Azóta sikerült normális diétával lefogynom, és soa az életben nem tenném meg mégegyszer.

2012. febr. 8. 14:27
 5/9 A kérdező kommentje:
Köszönöm szépen a válaszokat !
2012. febr. 8. 15:49
 6/9 anonim válasza:

Én 10 kg-t adtam le epekő miatt. Megettem az ételt, epegörcsöt kaptam és mentem hányni. Ez így ment hónapokon keresztül. 165 cm voltam, világ életemben 55-56 kg körül mozogtam, se fel se le nem tudtam menni. Evvel viszont 45 kg lettem, életemben nem voltam ilyen boldog!

amúgy ha pótolod a folyadékveszteséget, akkor nem lesz semmi bajod. Én 1 éve tartom a 45-öt, már megtanultam milyen ételeket ehetek, de nem jött vissza egy gramm sem, hiába "koplaltam"... :) És emellett egy 1,5 éves kislány anyukája vagyok, nem tehetem meg, hogy legyengülök és ne tudjam ellátni.

24/N

2012. febr. 9. 06:36
 7/9 anonim ***** válasza:

kedves utolsó!

nyilván vannak ilyen egyedi esetek,mint a tied is. De mindettől függetlenül, ne biztassuk egymást erre, mert ha fogysz, hanem, nem egészséges dolog. Egy életre hazavághatja az ember szervezetét.

Te beteg is voltál, odafigyelve tartod a súlyod, ez nagyszerű! de pont az ilyen válaszok miatt nem fogja belátni a kérdező (illetve a hasonló kérdéseket feltevők)hogy napi 2 liter citromos vízzel,vagy napi 3xi hánytatással nem lehet éveken át eléldegélni.

2012. febr. 9. 14:56
 8/9 A kérdező kommentje:
Köszönöm :) de valahogy nem akarja megérteni :/
2012. febr. 9. 20:18
 9/9 anonim ***** válasza:
Ezzel nagyon kéne vigyázni, mert ez már-már betegség. Tényleg próbáld meg lebeszélni róla. Mondd neki, hogy ezzel semmit se bizonyít, csak hülyének fogják nézni, meg hogy teljesen feleslegesen árt a saját szervezetének, nem is kicsit.
2012. febr. 22. 13:03

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!