Ez az anorexia kezdete lenne? Nem tudok mértéket tartani, vagy túl sokat eszem, vagy keveset. És én inkább a keveset választom.
És ha eszek, akkor bűntudatom van, zöldségeken, tojáson és zöldséglevesen élek szinte. De még azok után is bűntudatom van! Ez ugye nem anorexia? Nagyon kövér vagyok, akkor nem lehetek anorexiás, ugye? (Nem régen fogytam 10 kilót, de még mindig nagyon kövér vagyok!)
16/L
anorexias azert nem vagy anorexias.
a testomegindexed 24 az teljesen normalis. lehet van rajtad kis felesleg de nem vagy nagyon kover!
Ez már az anorexia kezdete. Sürgősen el kéne menned dokihoz ezzel az egésszel.Pszichológushoz,minél előbb. Voltam anorexiás,és ma már kb felpofoznám magam,amiért nem ettem.
És jó lenne már,ha végre a lányok megértenék:a férfiaknak NEM kellenek a csontsovány lányok. Abszolút nem,és nemhogy kiröhögik,de szánják azokat a csajokat,akik sírva fakadnak egy tányér ételtől. Senkinek nem kell egy olyan nő,aki nem tud ránézni egy szelet húsra,mert azt számolja,mennyi kalória van benne,akivel nem lehet beülni valahova enni egy jót...saját tapasztalatból beszélek! Senkinek nem kell olyan csaj,akin nincs mit fogni, nyilván van,aki alkatilag vékony,de aki nem,aki megszállottságból nem eszik,az senkinek nem kell. Hidd el nekem,hogy ez így van,tudom,átéltem,tapasztaltam.
A magasságodhoz mérve pedig semmi gond a súlyoddal,ez nem kövérség,ne legyél idióta... sportolj! Mozogj sokat, igyál sokat,legyél kitartó,akkor eléred a célod.Ráadásul egészségügyileg k.rva nehéz visszaszedni az elvesztett kilókat.A lelki részéről nem is beszélve.Amikor beülsz valahová a barátaiddal,és nem vagy képes megenni egy szelet süteményt,inkább azt hazudod,hogy nem vagy éhes,aztán mindenki eszelős baromnak néz...ne legyél a saját tested ellensége! A mozgással és a kitartó,EGÉSZSÉGES diétával előrébb jutsz. Keress magadnak egy pszichológust,aki kigyógyít az önképzavarodból.
25/N
"anorexias azert nem vagy anorexias.
a testomegindexed 24 az teljesen normalis. lehet van rajtad kis felesleg de nem vagy nagyon kover!"
Mégis miért szólsz hozzá olyan témához, amiről halvány lila gőzöd sincs? Az anorexia nem BMI-függő! 200 kilósan is lehet valaki anorexiás. Én is az vagyok, ismerek lányokat, akiknek a BMI-jük normális, de ez közel sem jelenti azt, hogy lelkileg is rendben vannak. Hamarosan csontsoványak lesznek, persze csak ha nem halnak bele a koplalás következményeibe. :(
Kérdező, töltsd ki ezt a tesztet, de más tesztek is vannak a neten. Olvass utána az anorexiának, és gondolkozz el rajta, mennyire igaz rád. Egyébként ha van rajtad súlyfelesleg, és eszel, nem meglepő, ha bűntudatod van. Te viszont nagyon keveset eszel. Kérlek, próbálj inkább sportolni, és eleget enni. Heti fél kilogramm fogyás az egészséges, amit meg tudsz tartani, és csinos is leszel.
Ezen az oldalon ki tudod számolni, mire van szüksége a szervezetednek.
A teszt: [link]
Itt olvashatsz utána: [link]
(és még persze sok helyen)
Gondolkozz el rajta, mennyire szeretnél vékony lenni, hogy a fogyás, az ételek, az evés mennyire képezik részét az életednek. Én például mindig erre gondolok. És ez a mindig tényleg MINDIG.
Nem bántásból, de 200 kilós ember nem lehet anorexiás, kivéve, ha nem lehetetlenül magas - mondjuk olyan 338 cm -, mert az anorexia nervosa igenis függ a súlytól. Ott van szépen a kritériumok között. És az evészavarosok döntő többsége nem is azért csinálja, hogy bejöjjön a pasiknak, kevesen hiszik tényleg el, hogy a csontsoványság olyan vonzó lenne. Csak a tévhitek eloszlatása végett.
De ez egyáltalán nem jelenti azt, hogy az evészavar bármilyen formája ne lenne legalább ugyanolyan veszélyes,mint az anorexia, és bizony, kedves kérdező, amit eszel, az borzasztóan kevés. Ha úgy érzed, van honnan fogynod, hát csináld egészségesen, a sok mozgás tényleg léleknyugtató, az sem mindegy, mennyit eszel a fent említettekből, de tény, hogy a zöldségek-gyümölcsök-fehérjék lehetnek a legjobb barátaid e téren.
Tényleg gondolkodj el jó alaposan, mennyire teszi ez ki az életed, és arról, hogy a kevés evéstől a bűntudat egyáltalán nem normális. Nem bántani akarlak, nyilván te is tudod, ha már ilyen kérdést tettél fel, ráadásul egy cipőben is járunk. Átéltem ezzel a poklok poklát, nálam sem kezdődött máshogy.
Egy-két kilót leadni még rendben van, nem koplalással, természetesen - azon is gondolkozz el, hogy ez nem fogja megoldani a problémáid. Nem akarok ennyiből ítélkezni, de az esetek többségében ez többről szól, mint a puszta fogyásról, és nem biztos, hogy a testeddel és nem a lelkeddel van rendeznivalód.
Nem jó ebbe belekeveredni, és hasznos, ha az ember erre előbb döbben rá, mint később. Szóval kérlek, ha van benned egy picike belátás is, próbálj kialakítani egy normális étrendet, a mértéktartást pedig vedd kihívásnak, ha javasolhatok ilyet. Írj össze egy normálisnak tűnő étrendet, kérj segítséget a betartásában, ha szükséges. Sose juss el odáig, hogy kórosan sovány BMI tartományból kelljen visszafordulni, mikor már nem csak a lelked, de a tested is harcol ellened.
Kitartást, sok erőt kívánok hozzá.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!