Ez az anorexia kezdete lenne? Nem tudok mértéket tartani, vagy túl sokat eszem, vagy keveset. És én inkább a keveset választom.
És ha eszek, akkor bűntudatom van, zöldségeken, tojáson és zöldséglevesen élek szinte. De még azok után is bűntudatom van! Ez ugye nem anorexia? Nagyon kövér vagyok, akkor nem lehetek anorexiás, ugye? (Nem régen fogytam 10 kilót, de még mindig nagyon kövér vagyok!)
16/L
Az A pont megvan? Nagyon jó. A DSM-IV-ben szintén A.
Én nem azt mondom, hogy nem lehet anorexiás gondolata valakinek 200 kilósan, csak éppen nem hívják anorexiának. Azt sem mondtam, hogy nem ugyanolyan veszélyes a kettő - csak az anorexia nervosának igenis vannak súlyi megkötöttségei.
Azt kéne megérteni, a vita helyett,hogy 200 kilósan egyszerűen lehetetlen anorexiásnak lenni. Anorexia = KÓROS ÉTVÁGYTALANSÁG. és kóros SOVÁNYSÁG.
Ez éppen úgy vonatkozik egy kórházi kezelés során soványra fogyott emberre, és egy olyan lányra,aki magától dönt úgy,hogy önkínzással lead pár kilót. De a köznyelvben meg a köztudatban ez úgy maradt meg,mint az a kifejezés,amit azokra a lányokra használnak,akik nem esznek és lesoványodnak. Ez az anorexia nervosa egyébként. Ne keverjétek a kettőt.
Csak azért okoskodom,mert tavaly előtt én is nagyon lefogytam,és nem azért,mert nem akartam enni,nekem más oka volt.Soha nem akartam fogyni! Mégis,mikor már orvoshoz kerültem, a doki közölte:" Ez anorexia". Vitáztam vele,hogy nem,ez nem az,ő maga mondta,hogy ez a kóros soványság megnevezése, tök mindegy,hogy azért nem ettem mert nem tudtam,vagy mert nem akartam. Ennyi.
A kérdező kérdésére válaszolva meg csak annyit tudok mondani,ha teljes és boldog életet akar élni,keressen egy pszichológust minél előbb,aki kigyógyítja a mentális betegségéből. Mert ez lehet anorexia nervosa kezdete.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!