"Sz-zs-k" elmélet szerinti diéta. Valaki próbálta már?
Az egyik újságban olvastam erről a diétáról, kíváncsi lennék, hogy kipróbálta-e már valaki? A diéta lényege az, hogy reggeltől délig csak szénhidrát, gyümölcs, zöldség és vacsorára (min. 4 órával az ebéd után) fehérje, zöldség(egész nap ehető). A délelőtti részt low-fat (zsírszegény) fázisnak írja le, a délutáni/estit low-carb(szénhidrátszegény) résznek.
A cikk így írja le a menetét: -A különböző tápanyagok időben elválasztott bevitele megakadályozza a szervezet zsírraktározó folyamatait. Ha egy étkezés során csak szénhidrátot juttatunk a szervezetbe, az nem képes újabb zsírtartalékot képezni. Ha a zsírban gazdag étkezés alkalmával viszont nem jut szénhidráthoz, magát a zsírt kezdi el égetni.-
Ma kezdtem el a diétát, mellette futok, tornázok ha tehetem minden nap. :)
Kitalálom, kiskegyed?
Mekkora hülyeség, ha telizabálod magad délelőtt szénhidráttal, akkor hízni fogsz.
Beválhat, de 1-2módosítás ráférne. Délután 5ig mehet a szénhidrát. A fehérje, zöldség egész nap. De csak mértékkel minden. Reggel felkelsz eszel utána 2-3óránként kell enni. Este pedig lefekvés előtt 2órával sovány túrót egyél csak. Az jó mert lassú felszívódású így a szervezeted este is tápanyaghoz jut. Húsból is sovány kéne(hal,csirke).
2-3g*tskg fehérje és 1-2g*tskg szénhidrát. Mellette testmozgás(futás a legjobb) és tuti fogyni fogsz heti 0,5-1kg ZSÍRT.
Büdös nagy szar.
Elég világosan fogalmaztam?
Képzeld én is kettéválasztom a kajálást: reggelire egy falat rántottát, hozzá pedig egy falat kenyeret eszem, felváltva. Így, mivel a zsír és a szénhidrát nem egyszerre jut be a szervezetembe, így a zsír ég, a fehérjéből pedig izom épül.
Köszönöm az eddigi válaszokat. :)
Utolsó: elnézést kérek, azt hittem, hogy csak szórakozol. A százalékok az összes bevitt ételnek az arányát mutatja meg, nem a te telítettségedet. Pl ha fehérjéből megeszel mondjuk 2 tojást, akkor kb 3x annyi zöldséget kell elled, mivel az arány 25-75 :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!