Kezdőoldal » Fogyókúrák » Egyéb kérdések » Miért nem támogat a családom?

Miért nem támogat a családom?

Figyelt kérdés

Elég kövér vagyok sajnos, 172cm és 82kg. Három hete kezdtem el fogyózni, amiben úgy tűnt a családom is mellettem áll.

Kezdetben anyu sok levest főzött, olivaolajat használt és sokat csinált salátát meg csirkemellet is. Minden jól is ment két hétig, sikerült leadnom 2kg-ot.

Aztán a családom "megunta" hogy mellettem álljon, mondván, hogy "nem ehet mindenki diétásat miattam". Folyton tésztás ételeket csinált anyu, meg reggelire péksütiket vett. Nekem meg vett némi zöldséget meg teljes kiőrlésű kenyeret. De én azt nem szeretem. Még le is gyűrném, de hogy amikor a többiek meg eszik azokat amiket én is szívesen megennék? És különben is, főtt ételt is kéne ennem, az a legfontosabb, de sajtos tésztát egyek diéta alatt?

Vagy amikor anyám lusta főzni, pizzériából rendelünk kaját, ami megint csak nem tesz jót nekem. Tegnapelőtt anyu hozott három (négyen vagyunk a családban)jégkrémet, ilyen kis dobozosat, mert este filmet néztünk. Nekem nem hozott, de ez egy dolog. A másik hogy ott ették előttem a jégkrémet. Miért csinálják ezt velem? Miért nem fogják fel, hogy meg fogok halni, ha nem fogyok le? Ennyire nem szeretnek vagy egyszerűen csak önzőek?

2012. máj. 31. 15:02
1 2 3
 1/22 anonim ***** válasza:
100%

Lefogyni a te dolgod, a te harcod. Ez nem egy film, sok család annak örül ha mindenkinek jut étel, a minőségre már nem jut minden helyen pénz.

Mi az hogy anyukád lusta főzni? Főzz te, Ja nem, te nem. De persze te nem azért mert lusta vagy, te másért. Anyukád pedig - aki egyébként mindig főz - azért nem főz mert lusta. Azért picit gondolkodhatnál.

Fogyozni akarsz de meg vagy sértödve hogy nem hoztak jégkrémet. Most akkor mit is akarsz igazából?

Neked a fogyás a gond a tesódnak pedig - mondjuk - az hogy sokkal rosszabul tanul mint te. Elvárja a tesód hogy szolidaritásból te is tanulj rosszabul? Nem. Ez az ő harca. Te belegondoltál már az ő helyzetébe? Nem.

Akkor meg ne követelözz, ott a közös hami te egyél belőle kevesebbet és kész.

2012. máj. 31. 15:13
 2/22 A kérdező kommentje:

Nem az a bajom elsősorban, hogy nem hoztak jégkrémet, hanem hogy előttem eszik. Mintha direkt kínoznának. Pizzával ugyanígy van, ha azt rendelnek, azt kell ennem, mert egész nap nem lehetek kaja nélkül azért.

Vagy apu sertéspörköltje...nem mondom, hogy ne főzzenek ilyen szarokat, de mellett csinálhatnának nekem is valamit. De így direkt mintha azt akarnák, hogy ilyesmit egyek.

Főznék én egyébként szívesen, de én nem tudok főzni. Mindig anyu főzött, sosem tanított meg. És az elején még főzött olyasmit, amit én is nyugodt szívvel megehetek, most meg csak kínoznak.

2012. máj. 31. 15:23
 3/22 anonim ***** válasza:

Csak te érzed úgy, hogy direkt kínoznának.

Be kell vallanod magadnak, hogy beleestél az önsajnálat hibájába. Ha így folytatod, akkor fel fogod adni a fogyókúrát és ezért is őket fogod hibáztatni.

Te akarsz fogyni, nem ők.

Este meg ne filmezz, hanem tornázz egy kicsit, ők meg ehetik a jégkrémüket.

2012. máj. 31. 15:27
 4/22 anonim ***** válasza:

Miért kéne mindenkinek hozzád igazodnia? Egyáltalán ne is egyenek azt, amit ők akarnak? Vagy vonuljanak el külön szobába?

Ha vesz neked külön dolgokat, akkor mi is a baj? Ha nem szereted a teljes kiőrlésű kenyeret, akkor kérd meg, hogy legközelebb ne olyat vegyen.

Elárulom, hogy én is fogyóztam, de sose voltam olyan önző, hogy elvártam a családomtól, mostantól ők is változtassanak, csak azért, hogy nekem könnyebb legyen. Igen, mert nem ők az önzőek, hanem te.

Ha meg előtted esznek olyat, amit te "nem ehetsz", akkor vonulj el te, vagy szedd össze magad.

Egyébként meg mindent lehet enni, csak kevesebbet. Én is ettem csokit, fagyit, pizzát, és mégis fogytam.

2012. máj. 31. 15:32
 5/22 anonim ***** válasza:
Nálunk ugyanez volt a helyzet, mégis le tudtam fogyni.. Zöldséget egyedül is tudsz venni a boltba, de szerintem azt anyukád is vesz.. Tojást egyedül is tudsz sütni szerintem és venni is.. A reggeli és az ételekhez a köret már meg is van.. Én ha ők szendvicset ettek reggel főztem magamnak egy kis lágy tojást és megettem paprikával, uborkával..Ebédre ha valami hús volt vagy zsiros kevesebbet ettem belőle, zöldségeket ettem inkább mellé.. Vacsi vagy ugyanez vagy fogtam és egy kis felvágottat vagy főtt tojást ettem zöldségekkel úgy szintén. Ha ők édességet ettek én reszeltem magamnak almát és azt kanalaztam mellettük.. Ha meg pizzát rendeltek egy szelettől nem lesz még elszúrva a fogyókúrád..vagy ne menny oda amig esznek.. Ha elmúltál 12 éves pedig igazán meg tudod ezeket oldani.. és ne panaszkodj anyukádra, főleg ha még külön kenyeret is vesz neked.. ha tényleg ennyire fontos hogy leadd a kilókat ne panaszkodj.. Ha valaminek nem tudsz ellen állni egyél belőle kevesebbet és sportolj többet.. Ja és tudsz olvasni.. Vannak könyvek..Pl szakácskönyvek kezdőknek..:) Főzelékeket főzni pl 3 perc alatt meg lehet tanulni belőle.. Aztán idővel majd fejlődik.. Egy natúr csirkemellet megsütni pedig még annyi se.. Remek anya lánya program amúgy főzzünk együtt is.. Szerintem örülne anyukád, ha megkérnéd segitsen megtanulni..
2012. máj. 31. 15:38
 6/22 anonim ***** válasza:

Értsd meg ez nem Amerika, erre nincs lové hogy neked külön főzzenek. Megpróbálták, igyekeztek, de nem ment.

Te akarsz fogyni, neked kell igazodnod.

Azt mégsem várhatod ezért az egész család salátát egyen a következő 5 évben.

Bármit ehetsz, akár pizzát vagy pörköltet is, csak a mértékét kell helyesen megválasztanod. Eddig fél pizzát ettél, ezentúl csak egy szeletet fogsz. Ha valóban fogyni akarsz.

Ha csak a szolidaritásért harcolsz akkor ez azt jelenti a fogyókúrát már réges rég feladtad, csak az indokot keresed hogy miért és hogy ki legyen a hibás, csak semmiképp ne te.

2012. máj. 31. 15:38
 7/22 A kérdező kommentje:

Ez nem olyan könnyű.

Nem vonulhatok el, amikor ők eszik a finom kajákat, mert anyámnak mániája, hogy együtt egyen a család.

A pizzából sem ehetek csak egy szeletet, mert akkor mi lesz a többi héttel? Mindenki külön rendel magának, de nnyit nem esznek meg anyuék, hogy az enyémet is megegyék. Kidobni meg sajnálok ételt.

Vesz anyu zöldséget, meg tojást, de az nem kiegyensúlyozott táplálkozás.

Én most nem tudok megtanulni főzni, mert folyton munka után szaladgálok, nem érek rá otthon lenni.

2012. máj. 31. 15:49
 8/22 anonim válasza:
ne mas legyen a bunos, azert mert neked nincs eleg akaratod betartani a dietad. csak kifogasokat keresel hogy igen igen nekem is pizzan kell elni, most sajnaljunk? ha akarsz valamit, igazan akard.
2012. máj. 31. 17:14
 9/22 anonim ***** válasza:
Nem hinném, hogy olyan nehéz lenne nekik megmondani, hogy neked ne vegyenek pizzát. A pizza probléma meg is van oldva.
2012. máj. 31. 17:18
 10/22 anonim ***** válasza:

Velem ugyan ez van.

Hány éves vagy?

2012. máj. 31. 18:47
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!