Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Egyéb kérdések » Mit tegyek, ha a családom nem...

Mit tegyek, ha a családom nem támogat?

Figyelt kérdés
Színésznőnek készülök. Tegnap karácsony alkalmából nagyon "szép" kis beszélgetést folytattunk, olyan szinten porig aláztak, hogy bőgve zárkóztam be a vécébe. Azt mondták ( főleg a nagymamám), hogy csalódtak bennem, nem gondolták volna, hogy ilyen kis senki lesz belőlem, aki majd nem fog tudni elhelyezkedni, a szülei nyakán marad, azok fogják eltartani. Mert biztos ez lesz, mindenhonnan rúgják ki a színészeket, buta, tanulatlan munkanélküli maradok. Hogy ők engem legalább egy diploma megszerzésére akarnak kényszeríteni, legyek orvos vagy informatikus. Nem fogták fel, hogy nem érdekel egyik sem, sem más, csak a színjátszás, és nem érdekel, hogy mennyi pénzt kapnék, csak ezt csinálhassam. Meg hogy nem akarok én celeb lenni, filmben vagy az Operában szerepelni, híres sem akarok lenni. Nekem estek, hogy ne legyek hülye, ne csináljam, nem csinálhatom ezt, mert nem engedik. Csalódtak, lenéznek, láttam rajtuk. A család másik fele meg szimplán kiröhögött. Mit tehetnék? Kegyetlenül rosszul esett, hát kitől várja az ember a támogatást, ha nem a családjától? Feladni semmiképp sem fogom, ez az álmom, az életem, ha kell, 6x is felvételizek, évekig várok, de nekem színpadon kell végeznem. Hogy fogadtathatnám el velük, hogy érjem el, hogy ne mindig ezen és rajtam köszörüljék a nyelvük? ( úgyis ez lesz, a nagy beszélgetés után még kb. 5x felhozták) Köszi előre is!
2011. dec. 26. 21:25
 1/8 anonim ***** válasza:
Igazuk van.
2011. dec. 26. 21:29
 2/8 anonim ***** válasza:

Jó lenne tudni, hogy 10 éves vagy, vagy 20.

Amúgy tény, hogy színészként nehéz olyan állást találni, amiből meg is lehet élni, a színészek 99%-a névtelenül tengeti az életét, elhivatottságból csinálják a szakmát. Szerintem először szerezz valami szakmát, akár egy fősulit is elvégezhetsz, és ha még mindig szeretnél színész lenni, akkor jelentkezz a Színművészetire, és majd elválik.

2011. dec. 26. 21:33
 3/8 A kérdező kommentje:
19 vagyok. De épp ez az, hogy még protekcióm is bőven lenne, csak ők ezt nem tudják... Gimibe is dráma tagozatra jártam, ahol minden évben előadtunk család előtt 2 darabot. Sok versenyre, kisebb koromban színjátszó körbe. Szóval elég komolyan megy a dolog már évek óta. Nem értem, most miért vannak oda.
2011. dec. 26. 21:35
 4/8 A kérdező kommentje:

De semmi nem érdekel, ami nem színészet. Tényleg semmi. És nem tudom elképzelni, hogy beüljek egy iskolába száraz anyagot tanulni, aztán életem végéig ugyanazt a monoton dolgot végezzem reggel 8tól délután 4ig. A színház világa olyan változatos, csodálatos, mozgalmas... az való nekem.

Rengeteg színész ismerősöm van itt a helyi színháznál, őket sem ismeri senki, csak azok az itteni lakosok, akik színházba járnak, mégis, ők a példaképeim. Nem a következő Eszenyi Enikő vagy Oszvald Marika akarok lenni...

2011. dec. 26. 21:38
 5/8 anonim ***** válasza:

És amúgy egy érettségid van? Szerintem mindenképpen jó lenne először egy olyan végzettség, amivel elmehetsz bármikor dolgozni, és utána felvételizz a színibe. Mire ott végzel, addig is kell élni valamiből. Kérdezd meg a színész ismerőseidet, mikor kezdtek el a színészetből "megélni", és hogy addig miből éltek. Lesznek érdekes válaszok. :)

Amúgy hajrá, meg minden, csak ne tegyél fel mindent egy lapra. A szüleid is ettől félnek, szerintem.

2011. dec. 26. 21:45
 6/8 A kérdező kommentje:
Persze, van érettségim, egészen jó lett, 369 ponttal. Csak nem érdekel semmi :/ De rendben, megpróbálok találni valami biztos pontot. Bár a mai világban semmi nem biztos, nővérem tavaly diplomázott, 27 éves, egy cukrászdában dolgozik azóta is, pedig tényleg nagyon okos, képzett lány... És rengeteg ilyen példa van sajnos.
2011. dec. 26. 21:48
 7/8 anonim ***** válasza:
Az igazgatót is ismered a "helyi színháznál"? Mert ha ő azt mondja, hogy nincs pénz több színészre, akkor viszonlátásra. Sőt, ha most megígérné, hogy felvesz, akkor sem bízhatod magad erre, mert a politika (és a támogatások) napról napra változik. A színészek többsége, ha csak tehetik, mással is foglalkoznak, különben éhen halnának. Tanulj még, hogy több lábon álhass majd.
2011. dec. 26. 22:07
 8/8 A kérdező kommentje:
Őt csak látásból ismerem, néha beszélünk néhány szót. Köszi neked is!
2011. dec. 27. 09:50

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!