Túlzásba estem a "hízókúrával"? Előtte-utánna képekkel
Másfél évvel ezelőttig rendszeresen sportoltam, aztán mikor abbahagytam elkezdtem hízni, megtetszett, hogy kicsit gömbölyödtem, nőiesedtem (elején c. kép) . Emiatt nem figyeltem arra, hogy mit és mikor eszem, és az adagok is nőttek. Mint a képeken bizonyára látszik jónéhány kilót sikerült felszednem, és jócskán kigömbölyödtem.
Engem ez nem igazán zavar. A környezetem viszomt egyre több csipkelődő megjegyzést tesz az alakomra.
Mi a véleményetek a képekről? Szerintetek melyik képen hány kiló vagyok? 162 cm vagyok
elején(ennél voltam vékonyabb is) : [link]
közben: [link]
most: [link]
Elhíztál!
Elhíztál!
Én nem szeretem, ezt a "ha így érzed jól magad maradj ilyen, sz.rj le mindekit" mert az egy dolog hogy jelenleg így érzed magad jól, de a túlsúly nem egészséges. A szívedet terheli a legjobban, az ízületeid meg úgy fognak fájni 5 év múlva, hogy majd járhatsz orvoshoz aki azt fogja mondani, hogy fogyjon le kedves.
Szerintem egyáltalán nem sok amit másfél év alatt felszedtél. Én fél év alatt híztam annyit amennyit te... Mondjuk én betegség miatt, de ezt most tegyük félre.
Ha magadnak így tetszel és vannak olyanok akiknek tetszel akkor nincs gond. Ha eléred a 100-at akkor igen az már egészségtelen, de nem hiszem, hogy ez annak számítana :)
Az elsőn kb. 65kg lehetsz.
A másodikon kb. 75kg lehetsz.
A harmadikon kb 85 kg lehetsz.
Ha túl sokat írtam bocsi csak magamhoz mérve én ennyit saccolnék :)
Na jó, ezt azoknak üzenem, akik azt állítják, hogy ez még teljesen jó, nem rossz az egészségnek stb.
BMI kalkulátor! [link]
Beírtam az adatokat, miszerint a testtömegindexe 30.1, ami nemhogy túlsúlyos, de pont beleesik még a KRITIKUS (elhízott másnéven) kategóriába is.
Tudom, hogy nem mindegy, hogy zsírról vagy izomról van szó, ezért nem jó a BMI, de azt hiszem itt egyértelmű melyik dominál...
Szóval jó lenne ha befejeznétek az "okos" tanácsok osztogatását ("Ha így tetszel magadnak, akkor minden rendben, ne törődj másokkal!" stb.).
Egy dietetikus hallgató
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!