Kezdőoldal » Fogyókúrák » Egyéb kérdések » Izomból is fogyni? Bővebben lent.

Izomból is fogyni? Bővebben lent.

Figyelt kérdés
158 cm vagyok és 53-55 kg. A problémám, hogy túl izmos a karom és a combom, e miatt még vastagabbnak tűnnek. Kiskorom óta sportolok (változik, hogy mit), ráadásul minden nap sétálok, futok. Szeretnék fogyni, mert a hasamon van egy kis felesleg (tudom, hogy nincs helyi zsírégetés..), ami nem tetszik, de nem tudom mit csináljak.. Nem szeretnék tovább izmosodni, sőt! Tudtok valami tippet, hogyan fogyhatnék elsősorban zsírból, de kis részt izomból is? 19 éves lány vagyok amúgy..
2009. jún. 26. 18:19
 1/6 anonim ***** válasza:
100%
Hát ha olyan diétát folytatsz, ahol a fehérje bevitel is alacsony a súlyodhoz képest, illetve sok kardió edzést végzel, akkor biztos fogsz izomból is fogyni.
2009. jún. 26. 19:23
 2/6 anonim ***** válasza:
50%
Mondjuk 3x45 perc aerobic. Az már tuti izmot is bont.
2009. jún. 26. 19:23
 3/6 Krisz85 ***** válasza:

Ha diétázol és súlyzós edzés végzel aerob edzéssel nomálisan ahogy kéne, akkor elkerülhetetlen hogy ne veszíts izomból, mindenki veszít izomból, mindenki, persze nem mindegy hogy milyen mértékben. Viszont nincs helyi zsírégetés, úgynúgy nincs helyi izombontás sem. Ha alacsony fehérjén vagy, az több okból is káros, lassúl az anyagcserét, kvázi nincs olyan mértékű zsírégetés mint kéne, másrészt pedig fogsz izomból is fogyni, viszont azt is egyenltesen, tehát mindenhonnét, így a karod vastagsága a testedhez képest, maga az arány megmarad. REmélem így érthetőbb.

Viszont elképzelhető az is, hogy feltehetően a karodon is sok zsír van, bármennyire is hiszed erősnek és vastagnak. Pláne nőknél ez kardinális kérdés. Szóval lehet hogy lemenne az onnét szépen, és vékonyodna. Továbbá ez is genetika, tehát nagyon változtatni nem lehet. Nekem pl. ferde a hasizmom, mármint nem totál szimetrikussak a kockáim, de ezen nem lehet változtatni, így kár ezen aggódni hidd el.

2009. jún. 26. 22:33
 4/6 anonim ***** válasza:

aerobik nem bont izmot, azoknál akiknek felviszi a pulzusát... az csak enyhe mozgás.

akkor bontasz izmot is, ha nem viszel be elég fehérjét, és mellette kardiózol (140 feletti a pulzusod.)

2009. jún. 26. 23:16
 5/6 anonim ***** válasza:

Második vagyok!

Jó, akkor nem értem... :( Mert van kardio filmem is, meg aerobic filmem is, viszont az aerobik ezeken SOKKAL magasabb intenzitású, mint a kardio!!! Nem azt kérdőjelezem meg amit mondotok, csak nem értem.

2009. jún. 26. 23:44
 6/6 anonim ***** válasza:

a kardió az tulajdonképpen egy megadott pulzusszámmal végzett izommunka.

Edzettségtől függően.

A nem edzett embereknek, már egy tempós gyaloglás is lehet kardió munka.

A maratoni futóknak viszont a futás (!) se éri el a kardió tartományt, végig aerob (130pulzus körül) futnak.

Végső soron az aerobik is tartozhat egyéntől függően aerob, illetve kardió tartományba.

Nem ez a lényeg, hanem a pulzusszám.

130ig aerob (azaz csak zsírt éget) és és 130-140felett már kardió (izmot is bont sajnos).

Szóval Te se mondtál hülyeséget, csak én pontosítottam.

2009. jún. 27. 01:23

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!