Kezdőoldal » Fogyókúrák » Egyéb kérdések » Ez így mennyire volt hülyeség?...

Ez így mennyire volt hülyeség? Nagyon sajnálom?

Figyelt kérdés

Súlytartó étrenden vagyok, fogyi után, barátnőmmel csináltam végig. Almanapom volt (leírom lentebb az étrendem) és ettem délelőtt délután is almát, de délután 4kor elpattant bennem valami, és nekiálltam csokit, sütit, mindenfélét összeenni... szörnyű volt... Ugye nem hízhattam semmit? Tudom, nagyon leterheltem a gyomrom, soha többé nem csinálok ilyet. :(

Csak nem szeretném, ha visszajönne.

2012. ápr. 23. 08:07
1 2
 1/12 A kérdező kommentje:

Azért tartok almanapot, mert olvastuk barátnőmmel, hogy heti egy méregtelenítő nap egészséges (nemcsak fogyiban, hanem amúgy is az embereknek). Amikor valaki pl. csak almát eszik egy nap.

2 hónapja minden héten megcsináljuk mindketten az almanapot (heti 1szer!) eddig egyszer se történt ilyen!!

A hét többi napján eszem: igyekszem teljes kiőrl. terméket venni, durumtésztát, kölest, barnarizst enni. persze, van hogy nincs rá lehetőségem, de egy héten talán 2szer ha becsúszik a fehérrizs.

Igyekszem sok salátát enni, és a szendvicsembe mindig rengeteg zöldséget rakok (öntet nélkül), és van hogy este már nem eszek ch-t (megmaradt a diétámból) és csak fehérjét eszem zöldséggel. 2 hónapja tartom a súlyom, de persze édességet már eszek módjával, heti 2-3szor, van hogy többször becsúszik. De igyekszem délelőttre "időzíteni."

Viszont 2 hónapja csinálom ezt az almanapot heti 1szer, hogy tisztítja a testet, jó a testnek ha pihen, stb (nem fogyis céllal csinálom!!!) eddig semmi baj nem volt a 2 hónap alatt... tegnap meg valami baj történt vagy nem tudom, de nem bírtam leállni az édességgel. Pedig nem vonom meg magamtól! Módjával eszem hetenként. Tartottam a súlyom ezalatt a 2 hónap alatt.

Ugye a tegnapitól nem fogok hízni? Főleg mert egyszerre került annyi minden a gyomromba, és egyszerre RENGETEG mindent kellett megemésztenie a testemnek:(

Uh. soha ilyet többet.

(NEM KÉREK ILYEN KOMMENTET: éhezteted magad, ne csináld. mert én szeretem az almanapokat, ilyenkor úgy érzem, a testem és a lelkem is megtisztul, és a 2 hónapban szívesen csináltuk végig mindketten.) De ugye nem hízhatok?

2012. ápr. 23. 08:12
 2/12 anonim ***** válasza:

szerintem ettől az egy alkalomtól ne félj. igen, biztos megterhelő volt a gyomrodnak, de komoly problémát biztos nem lesz belőle. szerintem senki se úgy hízik meg hogy egyszer egy héten végigeszik egy sor egészségtelen, hizlalóbb kaját. amúgy ilyen tisztítós napot más gyümölccsel is lehet tartani? bocsi hogy visszakérdezek csak jó ötletnek tűnik : D

de nyugi, tuti nem történt semmi baj:)

2012. ápr. 23. 08:21
 3/12 anonim ***** válasza:

Valami gond akkor mégis csak lehet, mert különben nem törne rád ilyen roham....

Ettől függetlenül nem rontottál el semmit, de azon érdemes elgondolkodnod,hogy ez egy életen keresztül fenntartható-e?

2012. ápr. 23. 08:28
 4/12 A kérdező kommentje:

Persze, lehet más gyümölcscsel, csak banánnal pl. biztos nem csinálnám (nálam 1 banán felér egy fél szelet csokival.)

A narancs, citrusok meg több savat csinálnak mint az alma.

De az almát ajánlják nagyon, azt mondják, jó a bélműködésnek, meg szőlő dinnye (de ezeknek nem most van szezonjuk), az eper meg a bogyós gyümik nagyon jók. Valamilyen indiai könyvben (meg több könyvben is) olvastam, a léleknek mennyire jót tesz, mert bár a test lehet hogy érez éhséget, de a lélek felszabadul!! Kövezzetek meg, de én hiszek ebben, és tényleg mintha "megkönnyebbülnék" nap végére. Szóval a lelkemnek is jó, meg tuti van székletem egy almanap után:D Bár minden nap van, de az emésztésre nagyon jó, sőt, sokkal több a székletem, mint pl. egy átlagos tk kenyeres-zöldséges-barnarizses párolt husis nap után. :) pedig azokon a napokon is eszem gyümölcsöt, csak 2 db-ot, míg egy almanapon akár 10-15 gyümit is megeszek.

Csak azért kérdezem hátha a test ezt "raktározásnak" vette hogy reggel + koradélután csak pár gyümölcsöt kapott és utána jól befaltam...

ezt ugye a testem nem veszi raktározásnak?

2012. ápr. 23. 08:28
 5/12 anonim ***** válasza:
Most azonnal fuss 30 kört a házad körül!
2012. ápr. 23. 08:29
 6/12 anonim válasza:
Hány kiló vagy????
2012. ápr. 23. 09:00
 7/12 anonim ***** válasza:

a banán éppen ugyanolyan fogyókurás gyümölcs mint az alma...

viszont lehet nem ártana egy pszichológus ha ennire rettegsz hogy feljön rád max 2 kilót... (meghogy az irod szörnyü volt a csoki/süti evés mégis megtetted....)

2012. ápr. 23. 09:34
 8/12 anonim ***** válasza:
A banán teli van rengeteg gyümölcscukorral, így nem fogyókúrás gyümölcs.
2012. ápr. 23. 09:35
 9/12 anonim ***** válasza:

Ennyire nem kell kiakadni egy-egy "bűnözésen" (szerintem így nevezni sem kéne), ez már beteges.

Ha a mindennapokban normálisan étkezel, mozogsz, látod, hogy nem hízol, vagy amint feljön 1-2 kiló, kicsit visszaveszel és többet mozogsz... akkor simán bele kell férnie egy-egy napnak, amikor többet eszel.

Furán hangzik, de megfigyelésem szerint, az még lendíthet is a fogyáson. Nekem volt olyan, hogy többet ettem egy nap, azt gondoltam, most tuti feljött egy kis súly, erre nem, hanem lement!! Hihetetlen, de így van.

Főleg, ha már súlytartáson vagy, semmi értelme ennyire görcsölni minden elfogyasztott morzsán.

2012. ápr. 23. 09:54
 10/12 anonim ***** válasza:

A banán csak annyira hizlal, mint bármelyik más energiát szolgáltató élelmiszer, ha többet eszel belőle, mint amennyire szervezetednek szüksége van.

Egyetlen banán csak kétszer annyi szénhidrátot tartalmaz, mint egy átlagos narancs, tíz deka banánban még kétszer annyi kalória sincs, mint ugyanennyi szőlőben vagy éppenséggel cseresznyében, azonban háromszor annyi káliumot tartalmaz, mint egy átlagos alma, és tízszer annyi B6-vitamint, mint egy körte.

a gyümölcs cukrot a szervezett nem tárolja el mint a zsírt, és szükség van hozzá pl az agynak is

2012. ápr. 23. 10:47
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!