Kezdőoldal » Fogyókúrák » Egyéb kérdések » Ez kezdésnek jó?

Ez kezdésnek jó?

Figyelt kérdés

Nagyon régóta nem mozogtam és már régóta rengeteg édességet eszem. Ennek meglett az eredménye 98 kiló vagyok a 170 centimhez (lány).

Elkezdtem egy normális étrendet, de mozogni egyelőre csak óvatosan merek. Kis súlyzóval súlyzózom és a terveim szerint 3-4 kilométert gyalogolok (esetleg óvatosan kocogok) minden másnap.

Ez (a gyaloglás) ér valamit vagy halottnak a csók?

Ha nem sokat ér, ekkora súllyal mi mást ajánlanátok?

2012. márc. 26. 01:26
 1/6 anonim ***** válasza:
100%

Jól gondolod, h nem kéne még a durva mozgást erőltetni, én a kocogást se biztos, h javasolnám. Most a kaja, ami számodra fontos, de semmiképpen se koplalj! Addig ússz, vagy víziaerobikozz, de ha megy mondjuk a tempósabb gyaloglás, az is számít ám. A lényeg, h ne terheld az izületeidet.

Ha lement 15-20 kg, akkor elkezdhetsz mást is csinálni, pl futni, kocogni. De a helyedben lehet, h elmennék a háziorvosomhoz is, hátha tud valami jó tanácsot adni, vagy iránymutatást a fogyókúrához.

2012. márc. 26. 02:10
 2/6 anonim ***** válasza:
Ha eddig csak otthon ültél, akkor a séta is rengeteget számít. Egy órás picit tempósabb gyaloglással 4-500 kcal-t el lehet égetni, ami egy diétával kiegészítve nagyon hatásos tud lenni.
2012. márc. 26. 08:40
 3/6 anonim ***** válasza:
Még az előzőhöz annyit, hogy a te súlyoddal (98kg) lehet kb ennyit elégetni vele.
2012. márc. 26. 08:40
 4/6 anonim ***** válasza:
Egyetértek az előttem szólókkal, csak annyit tennék még hozzá, hogy a súlyzózást is óvatosan. Akkor emelj terhelést ha már kocogó súlyra fogytál.
2012. márc. 26. 08:50
 5/6 anonim ***** válasza:
A súlyzós terhelésről hülyeségeket írtak az előzőek, nyugodtan mehetnek súlyzós gyakorlatok, mivel a kalória égető hatásuk magas, és minél több valakin az izom annál több zsírt éget, a súlyzós sétát nem értem, nincs túl nagy értelme, inkább simán kell de tempósan. Heti 5-6 szor simán mehet a séta, mellé kiszámolt étrend( nem kalóriaszámolós baromság, meg idétlen diéta)
2012. márc. 26. 15:53
 6/6 A kérdező kommentje:
Köszi a válaszokat, mentek a zöldek.
2012. ápr. 3. 14:57

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!