Milyen a jó életmódváltás? Anyagi csődhöz vezet?
Mindenhol azt olvasom, hogy a diéták kora lejárt, váltsunk életmódot, ne együk tovább a szemetet,stb. De kérdem én, hogyan? Mit eszik az a fiúgyermekekkel megáldott család, ahol anyuka fogyni szeretne, de nem éhezni, a férfiak meg jóllakni ovi,suli, illetve egy átdolgozott nap után? Egészségesen étkezők, akik leszóljátok az olajban sült dolgokat, a virslit, a banánt, a felvágottakat, a zsemlét, a spáros zöldségeket, akik szerint csak teljes kiőrlésű meg bio jöhet...ezt hogy győzitek anyagilag? És miért szemét a rizs, a pulykamellsonka? És akkor mi van az esti evéssel? Édességgel? Soha nem lehet? Életünk végéig csak tk.pékáru, meg bio, meg fehérjeturmix és zöld tea???
Valaki világosítson már fel...
nálunk is van pénz szűke, főleg most de azért nem lehetettlen
mi mondjuk biot nem veszünk, nem bírnánk megfizetni, 2 gyerek+2 felnőtt lehetettlenség, de amit csinálunk:
olajban sült dolgokat mi nem eszünk, sütőzacskóban szoktuk a húst, halat sütni, a krumplit meg csak simán sütőben-így már az olajon is spórolsz, és egészségesebb is, nincs olajszag stb
virslit mi is szoktunk néha enni, pl füstlit, de ritkán, mert a 12db 600ft helyette eszünk tojást ami egészségesebb és olcsóbban is jövünk ki, pl egy spenótfőzelékre nem virslit sütünk hanem tojást-laktatóbb, kevesebb is kell 2db/fő, virsliből meg 2pár, és még olcsóbban is kijöttünk 30ft/db a tojás
banán drága most nagyon, egyáltalán nem szar, mi is szoktunk néha, de most helyette narancs, mandarin alma mert az "csak" 200ft/kg amiből több jut egy főre mint a 350ft/kog-os banánból ami csak 1 db és drágább, de ha akciós a piacon szó nélkül megveszem
felvágottat mi szoktunk venni, sonkát, párizsit, ezt igényli a család, próbálunk jobbminőségebbit de megvesszük
zsemlét, kiflit, kenyeret néha szoktunk venni, akkor én szoktam olyat csinálni hogy a gyerekeknek megkennem fűszervajjal avgy margarinnal vékonyan és rászórok tökmagot, lenmagot stb szóval valamilyen magot, de általában ők tejet esznek sima zabpehellyel meg mézzel, gyümölccsel-a zabpehely olcsóbb és több ideig elég, és örömmel eszik
zöldségek nem szemetek, szerintem senki se mondta ezt
rizs sem szemét, nálunk sok rizs fogy és semmi bajunk, rakott ételek, köretnek rizs, tejberizs stb tápláló és nem tartom szemétnek
pulykamellsonka szintén nem szemét
esti evéssel sincs semmi baj, mi is vacsorázunk és nem egy salátalevelet és szerintem ezzel még több család igy van
spórolni lehet azzal is hogy elmész a piacra és megveszed a 150ft-os mandarint, narancsot ami igaz hogy a héjja fekete de belül semmi baja, megveszed a 150/kg almát a piacon ami lehet hogy egy kicsit hibásabb de azt kivágod
nem veszel most paprikát meg paradicsomot 800ft-ért hanem veszel helyette káposztát amit lehet savanyítani tökéletes szendvicsbe, céklát, sült tököt, karalábét, és ezekből főzöl
édességre ha kiszámolod egy családba rettentően sok megy el, lehet inni egy pohár mézes tejet, lehet enni egy almát, lehet csinálni egy kukoricakását, zabkását gyümölccsel, joghurttal, joghurtba lehet reszelni almát, kis mézet tenni, lehet csinálni túrógombócot, kókuszgolyót darált zabból
ebédhez lehet enni köretnek savanyúságot, céklát, uborkát, csalamádét-amit ha valakinek volt egy kis esze eltett nyárról, ugyanígy a lecsó, paradicsomlé, lekvár, befőttek, most jól jön egy tojásos lecsó ami kijön kb 300ft-ból mert nyáron elraktam most meg csak a zöldség egy vagyon
hagymát, krumplit lehet sütőben sütbi, fokhagymás-joghurtos fűszeres öntettel , mártogatóssal megenni, lencsefőzeléket lehet enni nem kell bele hatalmas nay kolbász meg szalonnák, lehet hozzá főzni egy tojást is
túrót lehet venni fél kilot 400ft-ért +1 pohár joghurt 50ft ebből túrókrémet lehet csinálni ami jó sokáig elég, egy szelet kenyérrel reggelire megenni
sajtot lehet venni olcsóbban kg-os áron de lehet csinálni házilag a házi tej 150ft/l a piacokon és valódi tej
zöldségekből lehet készíteni sok fajta élelmet, pl most a káposzta-káposztástészta-ami nem szemét csak nem kell 8 tányérral enni belőle, rakottkáposztát, amit nem kell zsíros sajttal, tejföllel, hússal, hanem lehet a húst csök.zsírtartalmúra, csirkemáj, tojás, a tejfölt kefírre vagy joghurtra
főzelékekete lehet 2-3 naponta enni, nem kell 1 kilo liszttel sűríteni hanem lehet kefírrel, zabpehellyel, keményítővel a sima liszt is jü csak nem kell sok, elvileg nem lisztet akarsz enni
krémleveskete tejszín helyett lehet dúsítani kefírrel, íróval, még olcsóbb is
szerintem neked csak rossz napod volt,
fehérjeturmix milyen butított fehérje?
ez mind biokémiailag, mind gyártástechnológiailag értelmezhetetlen. fogni a tejsavót, átnyomni ultraszűrőn, és kiszárítani ebben nem látom a lebutítást. de persze én sem láthatok mindent.
"Amúgy ez a bio dolog tényleg egy maszlag, és k.vára nem ellenőrzik le, csak lefizetnek xy-t és megy rá a "bio" pecsét."
Láthatóan értesz hozzá.... A testvérem a Bio-Kontroll Kht-nál dolgozik. Hidd el, hogy kemény bevizsgálások mennek ott.
Imádom a dilettáns megmondóembereket. Baromira nem értenek hozzá, de az észt osztják.
de találj már valami különbséget a tejsavóban lévő fehérjék között és a szűrt, kiszárított por között. én tökre nyitott vagyok minden tudásra, de egyszerűen azzal hogy kiszárítasz valamit, azzal a tápértéke nem változik meg (jelen esetben, mert most csak a fehérjékről van szó).
ezzel foglalkozom, elfogadom ha tudsz valamit amit én nem, de akkor legyél szíves oszd meg, mert szükségem lehet nekem is erre!
öreg és fáradt vagyok ehhez a világhoz..
Te nem akarsz átjönni (egyszer) sörözni, esetleg ha szereted amarettózni :D
normális embereket jó megismerni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!