Kezdőoldal » Fogyókúrák » Egyéb kérdések » Milyen a jó életmódváltás?...

Milyen a jó életmódváltás? Anyagi csődhöz vezet?

Figyelt kérdés

Mindenhol azt olvasom, hogy a diéták kora lejárt, váltsunk életmódot, ne együk tovább a szemetet,stb. De kérdem én, hogyan? Mit eszik az a fiúgyermekekkel megáldott család, ahol anyuka fogyni szeretne, de nem éhezni, a férfiak meg jóllakni ovi,suli, illetve egy átdolgozott nap után? Egészségesen étkezők, akik leszóljátok az olajban sült dolgokat, a virslit, a banánt, a felvágottakat, a zsemlét, a spáros zöldségeket, akik szerint csak teljes kiőrlésű meg bio jöhet...ezt hogy győzitek anyagilag? És miért szemét a rizs, a pulykamellsonka? És akkor mi van az esti evéssel? Édességgel? Soha nem lehet? Életünk végéig csak tk.pékáru, meg bio, meg fehérjeturmix és zöld tea???

Valaki világosítson már fel...

2012. jan. 10. 14:50
1 2 3 4
 1/38 anonim ***** válasza:
Úgy győzzük, hogy cserébe lemondunk sok másról. Biokaján élünk, de csoki, csipsz, cukrozott üdítők, cigi, kávé, alkohol, egyéb nass nincs. Barna kenyér van, de kevés. Krumpli van, rizs, tészta elvétve. Hús és hal van, tejtermékek vannak. Félkész kajákat, fagyasztott készételt nem veszünk. Sokat költünk kajára, de alig használjuk a kocsit, biciklizünk, gyalogolunk.
2012. jan. 10. 14:55
 2/38 anonim válasza:
Én igazából azt nem tudom, hogy ha veszel a bio boltban egy paradicsomot, mi a garancia arra, hogy nem ugyanazt veszed meg ott drágábban, mint amit 5 méterrel arrébb árulnak a közértben?
2012. jan. 10. 15:07
 3/38 anonim ***** válasza:

úr isten mennyi kérdés :D

sorban, vagy mehet össze-vissza?

diéta már önmagában az életmódváltás fele. az evés része. kérdés, hogy mennyire követed pontról pontra. nyilván egész életen át nem feltétlen akarsz tervezett étrendet, ezért ajánlják, hogy egészséges szokásokat vegyél fel. nem lejárt a diéta, csak nincs időd és energiád rá, hiszen nem is az a lényeg hogy előre meghatározott testzsírt tarts.

"Mit eszik az a fiúgyermekekkel megáldott család, ahol anyuka fogyni szeretne, de nem éhezni, a férfiak meg jóllakni ovi,suli, illetve egy átdolgozott nap után"

hogy hogy mit? mit eszik az ember? húst, zöldségeket, olajos magvakat, különböző növényi dolgokat..

olajban sült dolgokat azok szólják le, akiknek van tapasztalata arról, milyen az amikor egy családban 4/4 ember szét van zsírosodva, és még mindig plusz olajat nyomnak magukba. biztos a rossz tapasztalat mondatja ezt velük.

"a virslit, a banánt, a felvágottakat, a zsemlét, a spáros zöldségeket,"

virsli: láttál már olcsó virslit? kur.va drága, ahhoz képest hogy semmi normális dolog nincs benne. amelyikben meg van, az tényleg kur.va drága!

banán- what? senki nem szólta le, de aki eleve zsíros, az ne banánt egyen ha fogyni akar. vagy de, de mértékkel. de mivel a mértéket nem ismerik, ne egyen inkább banánt..

felvágott: nyomokban hús, + víz és töltelék jó drágán? ennyi erővel fogyasztószerre is lehetne kidobni a pénzt, nem kell a vizet drágán venni a felvágottban. megint kivétel, biztos vannak jó felvágottak, amik húsból készülnek, de sokkal drágábban mint a sima hús.

zsemle: hallottál a cukorbetegségről. nincs háború, hogy lisztes dolgot kelljen enni. majd ha háború lesz, örülni fog mindenki ha akad egy kis kenyér, zsömle.

tk és bio. a bio egy termelési mód, nem azt jelenti hogy az a legjobb. a teljes kiőrlésű az ÉTEL, vagy valaki kijelenti, hogy ugyan, nincs szüksége a korpa vitamin és rost tartalmára... ha egyszerűen szükség van, akkor meg miért nem eszik?

anyagilag: az élet nehéz. van aki éhen hal, így győzik.

aki azt mondta hogy szemét a rizs, az nem gondolkodott azon, hogy Japániában évszázadokon (ezreken?) át rizst ettek fő energiaforrásként, és hírből sem ismerték a cukorbetegséget.

pulykamellsonka: mert vegyszerek miatt veszed meg. ettél már pulykamellet vegyszerek, ízfokozók nélkül? én nem, de mondjuk megkóstolnám úgy értem nem sülve, hanem így hőkezelve mint ezek a "soknák", formába préselve.

zöldségek - milyen téma ez.. mindenki tudja, hogy a zöldségek minősége nem a régi. nehéz megmondani ebben mi lenne a jó, mert nem tudod mit eszel zöldség néven, honnan származik és mit takar. a tejben sem tudod, hogy milyen növekedési faktorok vannak, amik daganatokra hajlamosíthatnak, pedig régen nem ilyen volt a tej (új marha fajták, stb..)

esti evéssel nincs semmi. olyan mint a reggeli evés, csak az egyik 8 órakor van, a másik 20 órakor.

édesség? ezt meg hol hallottad? az elmúlt 50000 évben nem hallottam édességről, legfeljebb a mézről! hogy találnak ki ilyen dolgokat..?

zöld tea fogyasztása egy igen szép hagyomány, és egy kedvező összetételű folyadék amúgy.

"letünk végéig csak tk.pékáru, meg bio" nos, ha elkezdesz nem enni, az az életed végét fogja jelenteni, tehát igen, az evés az élet végéig tart. bio-ról röviden írtam, és nem szándékozom túl hosszan kifejteni róla az álláspontom. nem kell ehhez kötni a minőséget, ennyi. tk pékáru- már megint a pékáru. tudtad, hogy az elmúlt több 100 000 évben nem őröltek lisztet, nem volt semmilyen pékáru, se tk, se finomlisztes.

2012. jan. 10. 15:10
 4/38 anonim ***** válasza:
100%

"Én igazából azt nem tudom, hogy ha veszel a bio boltban egy paradicsomot, mi a garancia arra, hogy nem ugyanazt veszed meg ott drágábban, mint amit 5 méterrel arrébb árulnak a közértben?"

kimész az utcára, mi a garancia hogy ez nem csak a mátrix?

úgy, hogy ellenőrzik. ha nem ellenőriznének, már simán elképzelhető hogy valami élelmiszer eredetű betegség miatt ... nem tudnál itt fórumozni.

2012. jan. 10. 15:12
 5/38 anonim ***** válasza:
A minősített biotermék olyan helyről érkezik, ahol rendszeresen ellenőrzik a talajt és bevizsgálják a terményeket is. Mivel a hazai bioélelmiszer 95%-a export és az átvevő országokban (elsősorban a skandináv államok és Németország) nagyon szigorú az ellenőrzés (mert hatalmas a konkurencia), nem érdemes sumákolni, mert tuti a lebukás. Attól pedig, aki lebukott, egy fej hagymát át nem vesznek többet. Tehát azt az 5%-nyi, magyar piacra kerülő terméket nem fogja másként előállítani. Ez nem így működik. Eleve hosszú évek, mire a gazdaság megkapja a minősített biogazdaság címet, nincs az a hülye, aki ezt kockáztatja. Túl sok pénzébe kerül, ha elveszíti az exportpiacát.
2012. jan. 10. 15:13
 6/38 anonim ***** válasza:

Az csinálja ezt, akinek telik rá. Valóban ahol előtte volt pénz minden nap chipsre meg kólára, ott telik az egészséges kajákra is.

Mi is hasonló helyzetben vagyunk, mint ti, pont azért híztunk meg, mert egyre kevesebb pénzünk volt, bejöttek a krumplis, tésztás kaják, mert azok olcsók. És ha 200-300 forintom van egy ebédre két főre, abból bizony nem lesz csirkemell ruccolasalátával.

A megoldás az, hogy elfelejted ezeket a divatos marhaságokat, ezek csak a pénztárcád fogyasztják, de azt nagyon. Nyugodtan ehetsz fehér kenyeret felvágottal, de vékony szeletet vágj, és csak egyet. Bár szerintem olcsóbb a felvágottnál a kolbász, és fogyókúrásabb is, mert azt sokkal vékonyabbra lehet szeletelni (ergo ugyanannyi kolbászból több szelet kenyérre jut, tehát olcsóbb még akkor is, ha a kilónkénti ára magasabb). Mondjuk a virsli, a banán és a zsemle szerintem felesleges luxus, kivéve ha nagyon akciós. De persze ez az anyagi helyzetetektől függ.

Mi ketten élünk a párommal, ő elég sokat eszik, én igyekszem fogyni. Ilyeneket lehet csinálni, hogy pl. sütsz egy szelet húst, adsz hozzá krumplipürét és savanyúságot (a legjobb, ha otthon csinálod, mert az olcsó, de ha nem csináltál, akkor vedd meg a legolcsóbbat). Húsból csak egy szeletet kapjon, a köretből annyit vesz, amennyit akar. De te csak savanyúságot egyél. Ugyanezt el lehet játszani párolt káposztával, kovászos uborkával vagy idényzöldséggel is (csak az most nincs). Aztán főzhetsz főzelékeket vacsira, azok hamar megvannak és olcsók. Feltétnek mehet bármi olajban sült, esetleg tükör- vagy főtt tojás, neked viszont csakis főtt tojás. Az olajban sütés kiváltható sütőben sütéssel is, vagy grillezéssel (szerezzetek be grillezésre alkalmas eszközt, én néha úgy csinálom, hogy a húst rárakom a tepsi rácsára, alulra megy a gáztepsi, így kb. olyan, mint a kinti faszenes grill, csak utána mosogatni kell a rácsot).

Ivásnál szerintem az a lényeg, hogy hagyjátok el az üdítőket, szörpöket (anyagi okból a gyümölcsleveket is érdemes, úgysem érnek sokat), marad a víz és a tea. Ez nem egyszerű, én két év alatt szoktattam le a párom arról, hogy mindenféle édes löttyöket igyon, először a kólát és hasonlókat hagyta el, maradt a bolero, de most már azt sem issza, csak vizet vagy teát. Sima csapvizet, ásványvízre nem költünk. Illetve reggel egy kávé, mert mindent nem vonunk meg magunktól.

Édesség: alakíts ki egy édességevési szokást. Például én minden vasárnap csinálok valamit, sütit, pudingot, ilyesmi. Ez azért jó, mert ha megkívánsz egy csokit, sokkal könnyebben mondasz nemet úgy, hogy tudod, hogy vasárnap majd lesz, mintha csak egyszerűen az lenne a kérdés, hogy egyél-e.

2012. jan. 10. 15:18
 7/38 anonim ***** válasza:

Egyébként a bioéletmód, az alacsony szénhidráttartalmú életmód és egyéb diéták nem szinonimák!

Élhet valaki bioétolajon, bioszalonnán, bioszalámin és biofehérkenyéren, belapátolva napi 5000 kalóriát. Attól ő még nem lesz egészséges, csak a máját terheli kevéssé a sok toxinnal.

2012. jan. 10. 15:19
 8/38 anonim ***** válasza:

A bioélelmiszer drága. Nálunk ketten költünk kajára 100 ezret havonta. Ezt ki kell gazdálkodni, ergo a kocsit letettük, alig használjuk, nagyon ritkán tömegközlekedünk, inkább biciklizünk és gyaloglunk. Már ezzel több tízezret spóroltunk.

De igaz, minimálbérből ez nem menne.

2012. jan. 10. 15:29
 9/38 anonim ***** válasza:

15:19-es!

kivéve, ha a permetezetlen növényi élelmiszerben esetleg el talál szaporodni valami gomba, aminek a toxinja nagyságrenddel mérgezőbb, mint valami szer maradvány.

15:18-as!

sajnálom a helyzetet (ezt fölösleges volt írnom) de az egészséges életmódot és a nem optimális táplálkozást nem szabad összekeverni. nem, ne egyen nyugodtan fehér kenyeret, de ne is nyugtalanul egye, csak gondoljon kicsit a testére, jussanak eszébe a cukorbeteg ismerősei (ha vannak, ha nincsenek akkor keressen).

és a vékonyra vágott kolbász példa is, életszerű, és tudom hogy így kell cselekedni, ha valaki másképp nem tud, de aki 80 évre vagy többre pályázik, még akkor is egészséges testtel, annak meg kell ennie x mennyiségű kolbászt, mert a fehérjére szüksége van. pont ezért talán olcsóbb, nyers húst célszerű keresni, a kolbász mindenképpen drágább lesz, mert feldolgozott.

sajnos az anyagi tényező megköti az ember kezét. én úgy vagyok vele, hogy akkor tele a város galambokkal, az is ehető..

2012. jan. 10. 15:34
 10/38 anonim ***** válasza:

*Egészségesen étkezők, akik leszóljátok az olajban sült dolgokat,

Nem mindegy, milyen és mennyi olajban. A milyenen azt is értem, hogy hányszor használod fel, mennyire van elégetve, nemcsak azt, hogy oliva vagy nem. Az nem baj, hogy napraforgó, de az igen, ha 6-szor sütsz benne rántott húst, mert rákkeltő anyagok keletkeznek benne.

*a virslit,

Nem mindegy, milyen virsli. Egyikben több a hús, a másikban kevesebb. Persze egyik sem 100% csirkemell, de akkor nem is virslinek hívnák.

*a banánt,

A banánt senki nem szólja le. Nagyon egészséges, sok benne a kálium. Meg a cukor is - ami csak akkor baj, ha valakinek egészségügyi okokból sokat kell fogynia. Diéta alatt kerülendő, és nem lehet kilószám enni. Egybébként semmi gond nincs vele.

*a felvágottakat,

Hát izé... nézd meg összetételét. Ezek után nem fogod megkérdezni, mi a gond vele.

*a zsemlét,

A zsemlével sincs gond, csak tudni kell hova tenni. Szénhidrát, igen. Jobb a teljes kiőrlésű, igen. De ha nem telik másra, nincs baj a zsemlével, ha fogyókúra alatt nem nyomsz be napi 6-ot vagy este 2-3-at.

*a spáros zöldségeket,

A frissre gondolsz vagy a fagyasztottra. A fagyasztott rendben van. A frissből a répafélék szintén. Paprika, paradicsom - télen ugyanezt árulják a piacon is, csak a piacon drágább. Nyáron viszont tényleg finomabb, amit a piacon veszel. A vitamintartalom viszont ugyanolyan, a vitamin nem válogat.

*akik szerint csak teljes kiőrlésű meg bio jöhet...ezt hogy győzitek anyagilag?

Nyilván több pénzük van kajára, mint nektek.

*És miért szemét a rizs,

A rizs nem szemét. De abból is jobb a barna. Ez tény.

*a pulykamellsonka?

Ezt illusztrálnám egy példával. A pulykának nincs sonkája. A csirkének sincs. (A disznónak van.) Ahhoz, hogy pulykasonkát csinálj, eléggé meg kell erőltetni magadat. Összetevők:

Pulyka filé 65%,szója fehérje,állati fehérje, E-250 konzerváló, E-621 ízfokozó, E-451,E-450, stabilizátorok, E-407 zselésítő adalék, E-412 tömörítő adalék, E-316 antioxidáns,természetes fűszerek keveréke.

[link]

Ezzel szemben egy minőségi spanyol sonka összetétele: 99% sertéshús és 1% só. De a kilóárban jelentős különbségek vannak.

Remélem, ezt nem kell magyarázni, ún. pulykasonkát akkor sem eszem, ha nincs pénzem rendesre.

*És akkor mi van az esti evéssel?

Mi lenne? Lefekvés előtt 3 órával magvacsorázol, és igyekszel nem enni szénhidrátot, ha fogyni akarsz. Ha nem akarsz fogyni, akkor figyelembe veszed a napi kalóriaszükségletet, és eszel szénhidrátot is.

*Édességgel? Soha nem lehet?

De. Ünnepnapokon egy szelet házi tortát. Na jó, kettőt.

*Életünk végéig csak tk.pékáru, meg bio, meg fehérjeturmix és zöld tea???

Mi bajod a tk. pékárúval meg a zöld teával? Ha nem szereted, ne edd, ne idd. Ha meg szereted, akkor ne hisztizz.

A fehérjeturmixot meg felejts el legalább olyan gyorsan, mint a pulykasonkát.

2012. jan. 10. 15:39
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!