Milyen gyakran érdemes mérlegre állni a fogyókúrázóknak? Az baj, ha a mérleget 'csak' összehasonlítási alapnak használom?
Életmódot váltok, ez egészségesebb, változatosabb étkezésben és mozgásban is megmutatkozik. Az egészségem megtartása a legfőbb cél, ugyanakkor szeretnék néhány kilótól megszabadulni (5-6 kilóról van szó).
A mérlegem nem hiszem, hogy pontos értéket mutat (hagyományos mérleg, nem digitális), de nem tudok újat venni egyenlőre.
Számomra nem feltétlenül az a fontos, hogy hány kilót vagyok, sokkal inkább az, hogy hogy nézek ki, hogy érzem magam a bőrömben.
Az életmódváltás elején, azaz most mérlegre állok, centivel lemérem magam (comb, csípő, fenék, has, kar), majd bizonyos időnként újra előveszem a mérleget és a centit. Így tudom, hogy x idő alatt mennyit fogyok vagy stagnálok.
A kérdésem az, milyen gyakorisággal érdemes méredzkedni? ÉS baj, ha a mérlegem nem teljesen pontos?
16/L
Én azt mondom, hogy hetente vagy 10 naponta érdemes. Az, hogy a mérleged nem teljesen pontos, nem baj, mert mindig azon fogod mérni, tehát a változást látni fogod, az meg szerintem mindegy, hogy 59 vagy 61 kilóról indulsz. Nem tartozol elszámolással senkinek. :)
A centik a fontosabbak, hiszen tükörre fogyunk, nem mérlegre. Érdemes mindig ugyanakkor méredzkedni, tehát napszakban is, szerintem reggel, evés előtt a legjobb (és persze ruha nélkül).
Végülis olyan gyakran méredzkedsz, amilyen gyakran csak akarsz, én pl. türelmetlen fajta vagyok, de ha vársz 7-10 napot, akkor szembetűnőbb a változás. Érdemes fotót készíteni magadról, ott jobban látod az eredményt, mint tükörben. :)
Köszi a gyors válaszokat.
Akkor azt hiszem vasárnap reggelenként fogok méredzkeni. :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!