Milyen a jó életmódváltás? Anyagi csődhöz vezet?
Mindenhol azt olvasom, hogy a diéták kora lejárt, váltsunk életmódot, ne együk tovább a szemetet,stb. De kérdem én, hogyan? Mit eszik az a fiúgyermekekkel megáldott család, ahol anyuka fogyni szeretne, de nem éhezni, a férfiak meg jóllakni ovi,suli, illetve egy átdolgozott nap után? Egészségesen étkezők, akik leszóljátok az olajban sült dolgokat, a virslit, a banánt, a felvágottakat, a zsemlét, a spáros zöldségeket, akik szerint csak teljes kiőrlésű meg bio jöhet...ezt hogy győzitek anyagilag? És miért szemét a rizs, a pulykamellsonka? És akkor mi van az esti evéssel? Édességgel? Soha nem lehet? Életünk végéig csak tk.pékáru, meg bio, meg fehérjeturmix és zöld tea???
Valaki világosítson már fel...
15:34 én ebből a mondatból indultam ki: "anyuka fogyni szeretne, de nem éhezni, a férfiak meg jóllakni"
Ebből a második cél elengedhetetlen, azaz jól kell lakatni két férfit megadott keretből. Ez a most divatos diétákkal bizony nem lehetséges. Próbáltunk néhány ilyen diétát a párommal, heti 15 ezer forint alatt egyet sem úsztunk meg kettőnkre, mindezt úgy, hogy napi 2-3 órát a konyhában pepecseltem, salátát, fűszeres túrót meg ki tudja még mit csinálva.
Ez három főre egy hónapra 90 ezer forint. Plusz miután anyuka lehúzott 8 órát, nem akar még 3 órát csak a kajákkal foglalkozni. Nincs is ideje, mert neki is kell enni, aludni, takarítani, utazni a munkahelyre meg vissza, stb.
A lényeg az, hogy ilyet egy átlag család nem engedhet meg magának és kész. Innentől vagy kötjük az ebet a karóhoz, hogy márpedig csak az a megoldás, ami, vagy kompromisszumot kötünk és olyasmit javaslunk, amit talán meg is tud fogadni.
Amúgy a múlt héten vettem tk kenyeret. 450 Ft volt fél kiló... Ez például a páromnak egy napra (reggeli-vacsora) szűken elég. Ha ilyennel eteti az ember a családot, az azt jelenti, hogy csak a kenyér 25 ezer forint havonta...
brutális.. én zabozok. az tűrhető árú (relative).
meg nemtom.. csirkehús rizzsel mennyire drága? vagy comb, vagy ami a legolcsóbb. mert ez, valamilyen zöldséggel körülbelül kielégítheti egy ember testének az igényeit. mondjuk ha nem veszünk további szempontokat (ételek yin/yang besorolása) :D
Mi megcsináltuk. Kerülni az édességet nem megterhelő anyagilag, sőt. De tény, a kenyér, a cukorpótló sokkal drágább, ugyanakkor nagyon sok élelmiszernek, alapanyagnak közel hasonló ára van.
Valamivel többet költünk élelmiszerre, mint azelőtt, de nem annyira feltűnő, ráadásul drágulás is volt. Inkább sok utánajárást igényel a dolog. Ráadásul nem kell mindig bedőlni a bióknak, sok mindenre ráírják, hogy az, és máris durván felül is lehet árazni.
Üdv!
Leftlegged Player :)
ma 16:04
A bioélelmiszerek nem olcsóak, aláírom, mert látom, hogy mennyit költünk rá. De mi úgy gondoljuk, hogy ezért cserébe lemondunk dolgokról. Egy hosszú, egészséges, kiegyensúlyozott étrend-biztosította élet sokkal inkább megéri, mint egy tíznapos lasztminit Tunézia.
ma 16:20
Nem, nem lehet ráírni, hogy bio, ha nem bio. Az árun szerepelni kell a minősítő címkének. Amin pedig szerepel a címke, az ellenőrzött.
"Nem, nem lehet ráírni, hogy bio, ha nem bio."
Elsősorban a gyümölcsökre gondoltam, amit nehezebb ellenőrizni. Kedvencem, hogy ráírják egy árura, hogy bio (amúgy is az, mert csak természetes összetevőket tartalmaz), és ezért adják jóval drágábban.
Ezért mondom, hogy ki kell tapasztalni.
Üdv!
Leftlegged Player :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!