Mitől van az, hogy valaki tömi magába a kalóriadús ételeket, és nem hízik, más pedig kicsivel többet eszik, mint szokott, és már meglátszik rajta? Lehet ezen változtatni?
vagy a sok sz.arnak amit megettél, most jön a böjtje. nem a zsíroskenyérnek és a zsíros húsnak, hanem a fehérlisztes, cukros, ízfokozós dolgoknak. ennyire egyszerű.
a mennyiségre meg azért kérdeztem rá, mert mindenkinek az a sok, az a zabálás amitől hízik. az akkori életvitelednek, emésztési hatásfokodnak és energiaigényednek az a mennyiség nem volt sok. most így soknak tűnik, tudom. egy testépítőnek tömegeléskor ez 2 étkezés a napi 7-ből.
biztos lehet változtatni, de valaki tényleg sokat zabál és nem hízik, valaki meg annyit eszik, mint egy madár, mégis 100 kg. Én pl. többet eszem, rendszeresen édességet is, mint a férjem, aki nehéz fizikai munkát végez, és mégis 55 kg vagyok. Fogalmam sincs, mitől. Terhességek után sem fogyóztam, pedig zabáltam terhességek alatt, mégsem mentem 70 kg fölé. Van egy súlyom, és mindig ennyi, akármennyit eszem.
Egyébként meg 14 éves korodban vagy korábban elkezdődtek a hormonális változások, akkor alakul ki, milyen alkat leszel. Ne hagyd el magad, később nehezebb lesz alakulni.
az a jó, hogy a feldolgozás sebessége csak mérsékelten számít (persze a hirtelen sok energia inkább raktározódik zsírba, de ez tényleg nem számít). ha x energiát már nyer a szervezet, akkor az vagy fedezi a napi működést, vagy sok vagy kevés. pont.
hypo glikémia is létezik, lehet magas az inzulin termelésed, lehet nagy az inzulin érzékenységed, lehet más hormonális oka. megjegyzendő, hogy ilyen esetben is célszerű foglalkozni a témával, mert a 2. cukorbetegség is gyakran hypo (alacsony) cukor szinttel indul. minden esetre ritkán természetes vagy egészséges állapot.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!