Kezdőoldal » Fogyókúrák » Egyéb kérdések » Nem azért híztok, mert egyedül...

Nem azért híztok, mert egyedül megesztek mindent?

Figyelt kérdés

Mindig furcsálkodva olvasom, hogy valaki EGYEDÜL eszik meg egy egész tábla csokit, vagy egy zacskó csipszet. Mi mindig együtt esszük, mindenkit megkínálunk, sőt kb ugyanannyit vesz mindenki. Tehát egy csoki egy családnak. 4-5 fő.

Csipszet mamáéknál szoktunk enni, ott vannak a bátyámék is, akkor 2 csomag csipsz 8-10 fő.

Ha nincs itthon a családom, akkor csak baráti/munkatársi körben eszem ilyesmit.

30 éves voltam, mikor először mertem egyedül fagyit venni, de végig szégyelltem magam az utcán, míg ettem.

Amíg valaki megeszik egy tábla csokit, addig a többiek mit csinálnak a családtagok? Nézik?

2011. dec. 11. 21:24
1 2 3 4
 21/33 anonim ***** válasza:

"De ez: "De ha úgy eszed meg a 3 tábla csokit, mert "nekem ízlik, jólesik, és megérdemlem" akkor nem fog ártani." - bocs, de ez hülyeség. Lelkiismeret-furdalással vagy anélkül, ugyanannyi kalóriát visz be. "

Jo, de a csokival ugyanugy jollaksz, mint massal. Tehat nem TÖBBLET-kaloria a csokizas, hanem masfajta etkezes HELYETT van.

Én koltozes alatt nem tudtam rendesen enni, mert nem volt ra lehetoseg, nem volt egy asztalunk, amihez ulhettunk volna, szoval erted, es ezalatt a nehany nap alatt csak csokit ettem (3-5 tablat egy nap), es még fogytam is egy keveset.

2011. dec. 12. 00:56
 22/33 anonim ***** válasza:
Van benne némi igazság, hogy sok esetben az elhízás oka, hogy többet esznek az emberek mindenből, mint ami éppen elég. Én pl. csokiból max. egy-két kockát bírok megenni, de minden más étellel úgy vagyok, hogy nem puffra eszem magam, hanem abbahagyom, mielőtt érezném a teltségérzést. Igazából ez volna a normális, de sajnos a környezetemben, családomban is gyakran látom, hogy esznek, esznek, aztán pihegnek, esetenként elfekszenek, "mozdulni sem tudok, húú de tele vagyok" stb. Miért kell ez?
2011. dec. 12. 09:23
 23/33 anonim ***** válasza:
és ők kövérek is? mert ha naponta edz, közben jól teleeszi magát az ugyan úgy lehet természetes.
2011. dec. 12. 10:34
 24/33 anonim ***** válasza:
Ha nem is kimondottan kövérek, de túlsúlyosak, igen.
2011. dec. 12. 10:39
 25/33 anonim ***** válasza:
Én egy zacsi chipset simán benyomok,de tábla csokit max akkor veszek ha többen eszünk belöle. Fagyit talán 1szer ettem egyedül mert az számomra is furcsa h valaki egymaga nyalja a fagyit.:D
2011. dec. 12. 11:14
 26/33 anonim ***** válasza:

Na, én meg egyedül élek. mit csináljak, kérdezzem körbe a 6. szomszédot is, hogy nem kér-e a csokimból véletlenül? :D persze most már nincs miből, mert odafigyelek, mit eszem.

a megosztós dolog nálam annyiban igaz, hogy ha rendelek egy gyros tálat, akkor megeszem a húst meg a zöldséget, és a pitát, sültkrumplit odaadom a barátomnak. Neki nincs gond a tömegével, meg egyébként is folyton éhes, ezért. ha együtt vagyunk, és veszünk valamit, amit mindketten kívánunk, akkor annyit veszünk, hogy mindkettőnknek elég legyen. pl. ebéd után nyilván elég 1 tábla csoki, ketten elmajszoljuk estig. de ha már rég ettünk és pl. filmet nézünk, akkor miért ne lehetne 2 táblával venni? mennyivel lenne jobb, ha csak 1et vennénk, és azt néznénk, hogy a másik milyen gyorsan eszik, nehogy lemaradjunk egy kockáról?

2011. dec. 12. 19:26
 27/33 A kérdező kommentje:
ünnepen gondoltam a csokit, persze, vagy alkalomból.
2011. dec. 15. 20:58
 28/33 A kérdező kommentje:
Szerintem egy tábla csoki, az családi adag. Egy szelet, az egyszemélyes adag. Megettem egy táblával, de3 rosszul lettem. Vagyis rosszul esett a második fele. Szerintem 20 g az ideális / fő, affölött már kívánod, de ha megeszed, mégsem esik jól.
2011. dec. 29. 19:17
 29/33 anonim ***** válasza:

Az a kerdes, mennyi ido alatt eszed meg. Én fél nap alatt szopogatok el egy 10 dkg-os csokit, és nem érzem soknak.

Csokit, es ugy altalaban edesseget nem ugy eszik az ember, mint főételt, pl. főzeléket, hogy nekiáll és megeszi!

De ha pl. éhes vagy, mert órák óta nem ettél, akkor többet is birsz egyszerre enni, de nem esik jól ugy se, mert a csoki nem olyan jellegű étel, ami jó főétkezésre. Az egy élvezeti cikk, mint pl. a kávé vagy a cigi (nem cigizek, csak mondom), persze hogy rosszul leszel, ha egyszerre elszivsz egy fél dobozzal, vagy megiszol egyben 7 kávét.:) De fél napra elosztva vagy egész napra elosztva nem sok.

Nem tudom, hany eves vagy, hogy alapveto gondot okoz, hogy annyit és akkor egyél, amennyi jól esik...:)

Csak mert ez nekem 5 eves korom ota nem okoz gondot, sem az, hogy hogyan kell feltálalni egy ünnepi menüt.

Ami az unnepet illeti: ha mindenki kap egy tabla csokit, akkor azt maganak osztja be, hazaviszi, vagy az unnepseg alatt elkezdi eszegetni, és a maradekot hazaviszi. Sajat maga rendelkezik folotte, hiszen ő kapta. Egy tabla csokit nem illik egy csapatnak adni, mert nem higiénikus, meg kell fogni kézzel ahhoz, hogy el tudd osztani. Ha mindenkinek csak egy falatkát tudsz feltálalni desszertnek, akkor lehet adni 1-1 szaloncukrot vagy bonbont mindenkinek, vagy kis szelet csokikat (csomagoltat!!), nem egy tábla csokit. Hát az nem unnepi étel, egy csokit széttördelni... feltálalni se tudod! Alapszabaly, hogy nem fogjuk meg azt, amit más fog megenni...

2012. jan. 1. 20:25
 30/33 anonim ***** válasza:

"Szerintem egy tábla csoki, az családi adag."

De miért? Ma már nem számít egzotikus, különleges ételnek a csoki, és 99 Ft egy tábla belőle több közértben is, és nagyon tápanyagdús, egészséges étek.

10 dkg étel az nem tétel. Szerintem egy ember egy nap akár 1 kg szilárd ételt is elfogyaszt, ennek a tizede miert nem lehet csoki?

2012. jan. 1. 20:29
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!