Kezdőoldal » Fogyókúrák » Egyéb kérdések » Nem azért híztok, mert egyedül...

Nem azért híztok, mert egyedül megesztek mindent?

Figyelt kérdés

Mindig furcsálkodva olvasom, hogy valaki EGYEDÜL eszik meg egy egész tábla csokit, vagy egy zacskó csipszet. Mi mindig együtt esszük, mindenkit megkínálunk, sőt kb ugyanannyit vesz mindenki. Tehát egy csoki egy családnak. 4-5 fő.

Csipszet mamáéknál szoktunk enni, ott vannak a bátyámék is, akkor 2 csomag csipsz 8-10 fő.

Ha nincs itthon a családom, akkor csak baráti/munkatársi körben eszem ilyesmit.

30 éves voltam, mikor először mertem egyedül fagyit venni, de végig szégyelltem magam az utcán, míg ettem.

Amíg valaki megeszik egy tábla csokit, addig a többiek mit csinálnak a családtagok? Nézik?

2011. dec. 11. 21:24
1 2 3 4
 11/33 anonim ***** válasza:
94%
Én simán megeszek egyedül 1 tábla csokoládét és semmi bűntudat nincs bennem:D
2011. dec. 11. 22:55
 12/33 anonim ***** válasza:

Bennem sosem voltak ilyen érzések, tény, hogy én egyke vagyok, anyám egyedül nevelt. Ha kaptam csokit, fagyit, ilyesmit egyedül ettem meg (természetesen őt is megkínáltam, de ha kellett, ő is vett magának, tehát 1 neki, 1 nekem, mindig, mindenben).

Mai napig ha veszek valami nasit, egyet veszek magamnak, és egyet pl. anyunak, vagy az egyik barátnőmnek, aki épp átjön.

Hízni nem az egyedül evéstől lehet, hanem egyrészt genetika, másrészt anyagcsere, harmadrészt mozgás kérdése. Persze az sem mindegy, hogy mennyit nassol az ember lánya/fia:) Én rendszeresen méregtelenítek, mozgok, az anyagcserém is szuper (kopp kopp kopp), hetente sütök sütit, veszek csokit, és mégsem hízom. Egyszer híztam meg nagyon, akkor majdnem egy hétig csülköt ettem töltött káposztával és bejglivel (naná, hogy Karácsonykor), de 1 hét alatt sikerült leadni a felesleget.

2011. dec. 11. 23:02
 13/33 anonim ***** válasza:
100%
Nem az, hogy a vége jobb, mint az eleje, de magamat ismerve én pl. úgy eszek meg egy tábla csokit, hogy olvasgatok/filmet nézek és közben elcsámcsogok rajta. Egyszerűen csak jól esik. Te nem így szoktad meg, de én nem érzem magam tőle rosszul. Mi minden kajába belekalkuláljuk, hogy hányan vagyunk. Ugyan ez mondjuk egy normál ebédnél is. Ha többen vagyunk, akkor mondjuk több a hús. Nem vagyunk ettől kövérek, én önzőnek sem érzem magam.
2011. dec. 11. 23:30
 14/33 anonim ***** válasza:

Van amikor észre sem veszed hogy eltűnik egy tábla csoki. A chips meg olyan hogy tényleg nem tudod abbahagyni, inkább neki sem állok. Fagyizni én sem szeretek egyedül, nyílvános helyen, itthon igen.

Az emberek azért híznak, mert lelkifurdalásuk van, attól hogy "ez rossz, nem szabadna" illetve "már 22:00 elmúlott és jajj most mi lesz"... Negatív energiát bevonzod vele... De ha úgy eszed meg a 3 tábla csokit, mert "nekem ízlik, jólesik, és megérdemlem" akkor nem fog ártani. És szeretni kell a tested, mindennek az az alapja. Nehéz elfogadni, de egyszer ha sikerül minden megváltozik.

Ha magadat nem szereted, hogy várod másoktól hogy szeressenek téged? :)

Bocsi eltértem a témától, de remélem hogy megfogadják páran amit mondtam. :)

2011. dec. 11. 23:35
 15/33 anonim ***** válasza:

Az emberek azért híznak, mert lelkifurdalásuk van, attól hogy "ez rossz, nem szabadna" illetve "már 22:00 elmúlott és jajj most mi lesz"... Negatív energiát bevonzod vele... De ha úgy eszed meg a 3 tábla csokit, mert "nekem ízlik, jólesik, és megérdemlem" akkor nem fog ártani. És szeretni kell a tested, mindennek az az alapja. Nehéz elfogadni, de egyszer ha sikerül minden megváltozik.

Ha magadat nem szereted, hogy várod másoktól hogy szeressenek téged? :)

Bocsi eltértem a témától, de remélem hogy megfogadják páran amit mondtam. :)

Épp az előbb írtam lelkiismeretfurdalás nélkül letolok egy tábla csokit és mégis kövér vagyok:D tehát ez akkora madárság,h az csak na

2011. dec. 11. 23:43
 16/33 anonim ***** válasza:

Abban egyetértek, hogy alapvetően szeretni kell a testünket.

De ez: "De ha úgy eszed meg a 3 tábla csokit, mert "nekem ízlik, jólesik, és megérdemlem" akkor nem fog ártani." - bocs, de ez hülyeség. Lelkiismeret-furdalással vagy anélkül, ugyanannyi kalóriát visz be.

A Kérdezővel egyetértek, jobb megosztani, viszont én sokszor úgy vagyok vele, hogy ha nagyon kicsi adag jutna úgy mindenkinek, akkor odaadom a másiknak az egészet.

2011. dec. 12. 00:13
 17/33 anonim válasza:
100%
Nem fogyókúrás szempontból írok, mert ilyen gondom nincsen, csak hogy az utolsó kérdésre válaszoljak, én míg otthon laktam anyámékkal, általában 4 tábla csokit vettünk, mindenkinek egy. Ennyi. Senki nem néz senkit. (Ugyanez igaz az összes többi dologra, csipsz, joghurt, zsömle, stb.)
2011. dec. 12. 00:13
 18/33 anonim ***** válasza:
100%
Ennyire bárgyú dolgot már rég nem hallottam. Képzeld, kedves kérdező, csak mert nálatok nem volt pénz nasira és beléd nevelték. hogy legyen bűntudatod, mert bármit fogyasztasz, azzal "eleszed" mások elől, attól még nem ez a normális, sőt, leginkább neked vannak itt pszichés gondjaid, ha egy rohadt fagyi után bűntudatod van, csak mert egyedül nyaltad el, ez elég szomorú.
2011. dec. 12. 00:23
 19/33 anonim ***** válasza:
0%
mit csinálnak a családtagok? a családtagokat nem mérgezem cukorral :) ezt csinálják. nem emberi ételektől leginkább eltekintünk, ünnepi alkalmakkor fogyasztjuk (leginkább) úgy mint régen volt szokás. hétköznapokon csokoládé? mi ez a luxus? biztos nem tenne jót a vércukor szabályozásnak.
2011. dec. 12. 00:35
 20/33 anonim ***** válasza:
100%

"Amíg valaki megeszik egy tábla csokit, addig a többiek mit csinálnak a családtagok? Nézik?"

Nem, mindannyian annyi csokit eszunk, amennyit csak kivanunk. Nem is kovetelmeny, hogy egyszerre egyunk.

Tehat addig nem ul ott a tobbi es nem nezni. Ha meg beszelgetni akar kozben az evővel, akkor igen, odaul, es "nézi" kozben, ami a masik eszik. De csokit nem uyg eszik az ember, mint levest. Hanem "rájár". Leteszi valahova, es csipeget belole, amikor jol esik.

Egyebkent mi most 3-an vagyunk a csaladban 3 kulonbozo lakasban lakunk, szoval nem nezi senki, amikor eszek.:)

2011. dec. 12. 00:47
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!