Kezdőoldal » Fogyókúrák » Egyéb kérdések » Nem azért híztok, mert egyedül...

Nem azért híztok, mert egyedül megesztek mindent?

Figyelt kérdés

Mindig furcsálkodva olvasom, hogy valaki EGYEDÜL eszik meg egy egész tábla csokit, vagy egy zacskó csipszet. Mi mindig együtt esszük, mindenkit megkínálunk, sőt kb ugyanannyit vesz mindenki. Tehát egy csoki egy családnak. 4-5 fő.

Csipszet mamáéknál szoktunk enni, ott vannak a bátyámék is, akkor 2 csomag csipsz 8-10 fő.

Ha nincs itthon a családom, akkor csak baráti/munkatársi körben eszem ilyesmit.

30 éves voltam, mikor először mertem egyedül fagyit venni, de végig szégyelltem magam az utcán, míg ettem.

Amíg valaki megeszik egy tábla csokit, addig a többiek mit csinálnak a családtagok? Nézik?

2011. dec. 11. 21:24
1 2 3 4
 1/33 anonim ***** válasza:
91%

Sok ember zúg evő. Sok ember magányos. Sok családban mindenki más időpontban eszik, illetve sokan nassolnak.

Nekem pl a nővérem bevonul a szobába és megeszik 1 tábla csokit magában számítógépezés mellett. Igaz, megkínál engem, de velem rosszul jár sajnos, mert én egyáltalán nem eszem ilyesmit. Viszont nem szégyen édességet enni. Sokkal nagyobb szégyen másokat megszólni és savanyú uborka lenni. Na az a gáz. Nem a csokievés.

2011. dec. 11. 21:28
 2/33 anonim ***** válasza:
88%
hárman vagyunk tesók, kiskorunkban ez 3 zacskó chipset jelentett. 3x3 gombóc fagyit. 3 tábla csokit. stb. hülye mentalitás, és most kinlodhatok, zabagépnek neveltek :)
2011. dec. 11. 21:34
 3/33 A kérdező kommentje:

Urgon Zsolna valamelyik grófnő nagynénije mondta a könyvében: egy dolgot szeretek a kommunizmusban: hogy akkor eszem, amikor akarok.

Régen (nálunk még a szocializmusban is) le lehetett késni a vacsoráról.

Akkor ettél reggel.

Nem az édességevést szégyelltem, hanem hogy egymagamban fagyizok. Az édességet szeretem.Az embereket is. De szerintem magadban nem is olyan jó ízű, mint együtt. Meg túl sok is egy embernek: ezek családi adagok. Ha egyedül akarunk csokizni: arra van a csokiszelet. Pl. Sport szelet.

2011. dec. 11. 21:47
 4/33 A kérdező kommentje:

Nekünk gyerekkorunkban nézni kellett, hogy annyit szedjünk, hogy a többinek is jusson, ill. hogy a jó falatból is jusson.Ebben a túlfogyasztós világban szerintem egészségesebb egy gyereknek ezt szoktatni, mint tömni.

Mi , ha valamelyünk meg akarja enni a hűtőből az egy személyes maradékot, mindig már nyomasztóan szinte kérdezősködünk, hogy valaki akarja-e megenni, vagy megehetem. Nem esszük meg némán suttyomban.

Nem rosszból írom, hanem hogy aki hízik, gondol-e erre, vagy esetleg a megszokása a hibás.

2011. dec. 11. 21:52
 5/33 A kérdező kommentje:
különben most egyedül vagyok hetekig s megettem fél zacskó csipszet. De rosszul vagyok. Azért jutott eszembe megkérdezni.
2011. dec. 11. 22:10
 6/33 anonim válasza:

Amikor gyerek voltam, úgy kaptunk csokit, hogy a tesóm is egyet, meg én is egyet. Persze a szüleinket megkínáltuk belőle, de letörtek egy-egy sort, és nem kértek többet.

Igaz, anyukám általában beszabályozta (amíg kicsik voltunk), hogy nem ehetjük meg az egészet egyszerre, maradjon másnapra is.

Most sem tudnék egyedül megenni egy tábla csokit, elég nekem belőle 1-2 sor egyszerre. Mondjuk nem is vagyok valami édesszájú.

A csipsz az más, abból bármennyit meg tudnék enni :) Na de nem teszem, egyrészt mert hízlal, másrészt mert baromi drága. De én azon semmit nem szégyellek, hogy egyedül megeszek egy egész zacsival. Ha van ott más is, akkor ketten esszük, de miért ne vehetnék csak magamnak is olykor?

2011. dec. 11. 22:19
 7/33 anonim ***** válasza:

Én a párommal élek és mindig megkínáljuk egymást és megkérdezzük megehetünk-e valamit egyedül... ugyanakkor mivel mindketten szeretünk nassolni eleve annyi nasit veszünk, amennyi elég mindkettőnknek. Ha kell 2 tábla csokit, vagy 2 zacsi chipset...

A hízás inkább azért van szerintem, mert amelett hogy az ember megengedheti magának a sok cukros/zsíros egészségtelen kaját már nem megy ki a földre kapálni, hanem beül egy irodába dolgozni...

2011. dec. 11. 22:28
 8/33 anonim ***** válasza:

Hát én nem szeretem a csokit, illetve nem annyira, hogy megegyek egy táblával, maximum 1-2 kocka. Nem szoktam a család elől megenni az ebédet, vacsorát, és mégis hízok. Tehát én ezért nem gondolok erre.

Persze, ha megéhezek, nem kérek engedélyt, aki éhes, benéz a hűtőbe, és eszik, amit talál (ha csak 1 adagnyi maradt valamiből).

2011. dec. 11. 22:31
 9/33 anonim ***** válasza:
Szerintem nem azért van, mert egyedül eszünk, hanem mert nem figyelünk oda a dolgokra. Van, hogy megeszek egyedül egy tábla csokit, ha nagyon rám jön, de akkor utána mondjuk nem kenyeret eszek vacsira, hanem csak gyümölcsöt. Amúgy mi is úgy szoktuk, hogy ha tudjuk, hogy többen vagyunk, akkor veszünk többet az adott dologból, ne kelljen kicentizni, hogy mindenki csak x darabot vehet. Barátommal vannak nagyon nagy "zabálós" napjaink, akkor utána mondjuk gyalogolunk a városban, nem liftezünk a lépcsőházban/egyetemen, "vadulósabban" játszunk és futkosunk a kutyával...
2011. dec. 11. 22:36
 10/33 A kérdező kommentje:

Igen.

A szégyent nem arra írtam, mintha normális lenne szégyellni, csak annyira szokatlan volt mégis, hogy elfogott az érzés.

De pont ezt magyarázom, hogy egy tábla csoki családi adag. Nem kell kicentizni, így is jut 6-8 kocka belőle.

csokiból már a 16-ik kocka semmivel sem jobb, mint a 8-ik.

a 3-4. még élmény.

2011. dec. 11. 22:43
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!