Egy nap 1775,5kcal? írtok étrendet?
Igen.
Jogos a gondolatmenet.
Remélem csak sportol valamit,azért linkeltem neki ezt.
green!
Az arányok, amiket ismétlesz a súlytartó étrendre vonatkoznak. A súlycsökkentő étrend máshogy működik. Van, amelyik a szénhidrátot korlátozza:
másik a zsírt:
vagy a kalóriát:
akár drasztikusan:
De akárhogy is, a fehérjét (meg egyéb fontos anyagokat) nem lehet egy bizonyos szint alá vinni. Ha nem sportol a fogyózó, akkor sem.
az arányok amikről beszélek soha nem a súlytartó étkezésre vonatkoznak,senki nem is definiálja így!Ezt úgy hívják egészséges táplálkozás arányai.
a fehérjeszükségletek meghatározása!
1.:abszolút fehérjeminimum.: 20g/nap
2.:fiziológiás fehérje minimum.: 40g/nap
3.:WHO szabvány meg elmegy 1g/napig is de ez bőven az igény felettit határoz meg mint mindent ami tény nem is baj de!
a kérdező eleve nem megy bizonyos szint alá!Tudom mik a fehérjék arányai ,van iskolai végzettségem is hozzá tanultam eleget de ettől függetlenül a tényeken nem változtat akármilyen oldalakon is nekiállsz számolni a napi 08-1 grammal.És az életben nem lesz súlytartása az egyénnek 1700 kalóriával,még ha csak zsírban viszi is be mert már ha felkel és nem alszik el estig,és elmegy háromszor xarni,már eléget 1900 kalóriát!Következésképpen fogyni fog!Jelenleg a napi fiziológiás fehérjeminimum átlagosan 0,5 - 0,6g/ttkg/fõ/nap, azaz 70 kg testtömeg esetén kb. 35-42 g jó minõségû fehérjét jelent. A biztonság érdekében azonban ezt 25%-kal megnövelik, így 0,70-0,75g/ttkg értéket kapnak ,amely az elõbb említett példában 50-55 g fehérjét jelent.A szakemberek különbözõ biztonsági faktorokat, szorzókat vezetnek be, hogy a hiányt elkerüljék. A hiány azonban nagyon ritka, így nyugodtan számolhatunk kisebb értékekkel. A napi szükséglet kb. 45-50gram.ÉS igenis léteznek beteges Atkins diéták ahol fehérjemegvonás is van napokig amit őrültségnek tartok én is!De semmi baja nem lesz annak aki a fiziológiás fehérjeminimumon marad a diétánál,de ez akkor célszerű ha nem sportol!
köszi mindenkinek,
amúgy adataim: 15 éves vagyok,heti 2x aerobicozok 60 percet(most kezdtem,azért nincs még eredmény) és 164cm 61kg vagyok
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!