Kezdőoldal » Fogyókúrák » Egyéb kérdések » Jó ha van izomlázam?

Jó ha van izomlázam?

Figyelt kérdés

szeretnék fogyni és párnapja elkezdtem edzeni(1órát mindennap) és mellette diétázok is... Az jó ha van izomlázam, az azt jelenti ha nem hagyom abba az edzést akkor hatni fog ??

köszi előre is a rendes válaszokat

2011. aug. 27. 21:10
 1/6 anonim válasza:
0%
Az izomláz annak a jele, hogy a salak, és méreganyagok kitisztulnak a szervezetedből, és erősödsz. Ha az edzés már nem okoz izomlázat akkor már nem erősödsz, csak szintentartasz, vagy akár gyengülhetsz is
2011. aug. 27. 21:12
 2/6 anonim ***** válasza:
55%

Az azt jelentheti, hogy:

A) nagyon edzetlen vagy

B) nagyon megerőltetted magad (ez persze következhet A-ból is)

C) súlyzós edzést csináltál, aminek általában következménye az izomláz.

Amúgy az izomláz csak annyit jelent, hogy az izmaid nem jutottak elég oxigénhez, így a glikolízis során keletkező piroszőlősav tejsavvá alakult, hogy ebből energiához jussanak az izmaid. Így egyébként a sejtek sokkal kevesebb energiát nyernek, mintha elég oxigén mellett aerob oxidáció történt volna. Épp ezért mondják az okosok, hogy zsírégetés zsírégetéshez az aerob mozgásformák jók, lásd: futás, bicikli, úszás stb. Ennek az a következménye, hogy másnap NINCS izomlázad. Ha van izomlázad, az annyit jelent, hogy a sejtekben az oxigénhiány miatt tejsav szintetizálódott, aminek következménye, hogy kevesebb energia ég el. Vagyis: egyáltalán nem jelenti azt, hogy ha izomlázad van, akkor több kalóriát éget a szervezeted. Viszont az izmaid épülnek tőle. És ahol sok az izom, ott több kalória ég el. És ahol több kalória ég el, ott kevesebb a zsír is;)

2011. aug. 27. 21:18
 3/6 anonim ***** válasza:

20:12

Na ennél butább dolgot még életemben nem hallottam!!!

Amúgy akkor van izomláz, amikor az izom rostjaiban mikroszakadás következik be, gyulladás lesz. Pihentetni kell, NEM rádolgozni.

2011. aug. 27. 21:28
 4/6 Teszto válasza:
annyit tennék hozzá a két elöttem szólóhoz. hogy két fajta izomláz létezik. az egyik az oxigén hiány miatt felépő a másik a mikroszakadásos. az egyik pl egy kemeny sulyzós edzés után keletkezik, a másik pl ha 50 kilométert sétálsz egy huzamban. az egyikre az edzés a megoldás a másikra a pihenés. szoval mindket valaszolónak igaza van, csak igy a pontos
2011. aug. 27. 21:33
 5/6 anonim ***** válasza:

" Ha az edzés már nem okoz izomlázat akkor már nem erősödsz, csak szintentartasz, vagy akár gyengülhetsz is"

Akkor nekem fél éves sportom semmit nem ér szerinted? :D Mert csak első héten volt izomlázam, ekkora hülyeséget. Ha rendesen edzel, akkor nincs izomlázad!

2011. aug. 27. 21:42
 6/6 anonim ***** válasza:
azért van izmolázad valószínűleg mert edzetlen vagy. hosszabb kihagyás után múltkor nekem is olyan izmolázam volt hogy 2 napig alig tudtam mozogni. aztán megint visszarázódtam , azóta nincs izomlázam. és nem azt jelenti ha nincs hogy nem hatásos az edzés, ez nagy butaság.
2011. aug. 27. 21:51

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!