Jó ha van izomlázam?
szeretnék fogyni és párnapja elkezdtem edzeni(1órát mindennap) és mellette diétázok is... Az jó ha van izomlázam, az azt jelenti ha nem hagyom abba az edzést akkor hatni fog ??
köszi előre is a rendes válaszokat
Az azt jelentheti, hogy:
A) nagyon edzetlen vagy
B) nagyon megerőltetted magad (ez persze következhet A-ból is)
C) súlyzós edzést csináltál, aminek általában következménye az izomláz.
Amúgy az izomláz csak annyit jelent, hogy az izmaid nem jutottak elég oxigénhez, így a glikolízis során keletkező piroszőlősav tejsavvá alakult, hogy ebből energiához jussanak az izmaid. Így egyébként a sejtek sokkal kevesebb energiát nyernek, mintha elég oxigén mellett aerob oxidáció történt volna. Épp ezért mondják az okosok, hogy zsírégetés zsírégetéshez az aerob mozgásformák jók, lásd: futás, bicikli, úszás stb. Ennek az a következménye, hogy másnap NINCS izomlázad. Ha van izomlázad, az annyit jelent, hogy a sejtekben az oxigénhiány miatt tejsav szintetizálódott, aminek következménye, hogy kevesebb energia ég el. Vagyis: egyáltalán nem jelenti azt, hogy ha izomlázad van, akkor több kalóriát éget a szervezeted. Viszont az izmaid épülnek tőle. És ahol sok az izom, ott több kalória ég el. És ahol több kalória ég el, ott kevesebb a zsír is;)
20:12
Na ennél butább dolgot még életemben nem hallottam!!!
Amúgy akkor van izomláz, amikor az izom rostjaiban mikroszakadás következik be, gyulladás lesz. Pihentetni kell, NEM rádolgozni.
" Ha az edzés már nem okoz izomlázat akkor már nem erősödsz, csak szintentartasz, vagy akár gyengülhetsz is"
Akkor nekem fél éves sportom semmit nem ér szerinted? :D Mert csak első héten volt izomlázam, ekkora hülyeséget. Ha rendesen edzel, akkor nincs izomlázad!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!