Tornázzak tovább vagy inkább ne? Tegnap kezdtem a Rubint Rékát és ma annyira izomlázam van hogy alig tudok menni. Tornázzak ma is vagy inkább pihentessem az izmaimat?
Figyelt kérdés
2011. júl. 22. 09:03
2/9 anonim válasza:
Elvileg nem szabad rátornázni az izomlázra... az izomláz több dologtól is kialakulhat de egyikre sem érdemes ráedzeni. Mindettől függetlenül ha ráedzel akkor is el fog múlni, semmi bajod nem lesz, még senki sem halt bele az ilyenbe és nem is fog.
3/9 anonim válasza:
szerintem is mozogj rá. nekem is amikor erős izomlázam van és pl az időjárás miatt nem tudok ráedzeni, hanem kénytelen vagyok pihentetni egy v 2 napig, akkor ezerszer rosszabb.
4/9 anonim válasza:
Én világ életemben úgy tudtam, hogy izomlázra tornázni kell.
5/9 anonim válasza:
Tornazas utan egy pohar cukros vizet ha megiszol, nem lesz bajod masnap. Nekem ez segit:)
7/9 anonim válasza:
Tudtommal az izomlázat az izmokban felgyülemlett tejsav okozza, ami anaerob edzés következtében keletkezik. A tejsav felszívódását segíti, ha aerob tartományban könnyű, rövid átmozgató edzést tartasz, mivel ez fokozza a vérkeringésedet, több tápanyag és oxigén jut az izmokhoz, így gyorsítva a tejsav feldolgozását. Vagyis mindenképpen edz, de ne ugyanolyan intenzitással, mint előző alkalommal, hanem kisebbel és akkor nem lesz probléma. Én így edzek és ez számomra több eredményre vezet, mint az ha nem csinálok semmit. Ezen kívül az edzők is ezt ajánlják a sportolóknak a fenti okok miatt.
8/9 anonim válasza:
Pihentesd, nem szabad rádolgozni.
9/9 hollófernyiges válasza:
"Tudtommal az izomlázat az izmokban felgyülemlett tejsav okozza"
Rosszul tudod, az a fáradtság. Józan ésszel belegondolva is a tejsavnak pár óra alatt ki kell mosódnia a sejtekből. A többnapos izomlázat az izom mikroszakadásai okozzák, azoknak kell 2-3 nap pihenő, aztán lehet folytatni tovább.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!