A ducibb kismamák mennyit híznak terhesség alatt?
Kevesebbet egyél.
Milyen megoldást vársz?
Ez hulyeseg. Mar de bocs...aki duci az valszeg azert duci, mert rosszul eszik es keveset mozog. Altalaban ezek az emberek megtobbet esznek ha terhesek, mert akkor kitalalnak okot a tobb kajalasra, mert a "babanak" az kell. De az nem esik le senkinek, hogy a magzat az par sejt az elejen, szoval neki nincs szuksege 1 tal krumplira, mert kb a baba is akkora mint egy tal krumpli...
eh pfff...
Hát szerintem max azért mert az orvos és a család is a nyakukon ül, mert ugye sokkal nehezebb hatalmas súllyal szülni, bár akkor már ált. császároznak mindenképpen, viszont a keringésnek, lábaknak triplán nem jó, szóval lehet ők nem engedik el magukat annyira, mert már így sincsenek jó helyzetben.
De ismerősöm 120ig felment szóval... nem törvény...
A húgom 165/72-ről hízott 25 kilót, nem is ment le róla, és még szoptat.
Az én problémám hasonló, csak más paraméterekkel, mint a tied, én már 80 kiló sem szeretnék lenni (de alacsonyabb is vagyok, mint te).
De szerintem van ennek egy nagy buktatója:
Terhesség előtt: kevesebb kalória + sport, lefogyunk, a szervezet megszokja.
Terhesség alatt: keveset enni nem lehet (kevesebbet, mint ami szükséges), mert nem fejlődik rendesen a baba. A húgom azt mondta, hogy ő is oda akart figyelni, de állandóan éhes volt. Nem nassolt, nem hobbievő volt, nem örömében/bánatában evett, hanem éhes volt. Sportolni sem lehet, legalábbis olyat nem, ami segítené a kalóriadeficitet, a kismama torna az szülésre készít fel, a jógától meg senki nem fogy le (szerintem). Ezen kívül marad még a sakk, de az sem fogyaszt. :) Ugrálni, futni, súlyzózni tilos, mert vetélést okoz.
Tehát hiába fogyunk le, sem az étrendet, sem a mozgást nem tudjuk tartani terhesség alatt. Márpedig ez terhesség nélkül is durva visszahízást eredményez, általában több jön fel az ilyentől, mint amennyi lemenne.
Nem állítom, hogy a fentiek így vannak, azt írtam le, hogy én személy szerint mitől tartok. Meg kellene kérdezni erről egy szakembert, nőgyógyászt vagy még inkább egy dietetikust, lehet, hogy meg is teszem.
De az pl. biztos, hogy a túlsúly nehezíti a teherbe esést, ha lefogysz, előbb összejön.
Mi a véleményed?
Az "ésszel evéstől" nem lehet lefogyni, max. nem hízol tovább. Ha annyi kalóriát viszel be, ami szükséges, nem fogysz. Ha kevesebb kalóriát viszel be a szükségesnél, elapad a tej. Ha intenzíven tornázol, elapad a tej. Ha nem intenzíven tornázol, nem fogysz.
Könnyen mondod, hogy ha tudod, hogy megetted a szükséges kalóriát és babás vagy, nem eszel többet. Mi a különbség? Most nem vagy babás, mégsem tudsz nemet mondani, mert ha tudnál, nem akarnál 10 kilót fogyni. Eleve nem híztál volna meg. Mi fog változni?
Lehet, hogy csak egy pohár tejet vagy egy kefírt vagy egy szelet dinnyét, de javíts ki, ha tévedek, ezekben is van kalória. Ha tudod, hogy eleget ettél, akkor ez mind plusz kalória, és akkor is hízlal, ha önmagában 1 kefírben nincs sok kalória. Sok kicsi sokra megy.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!