Kezdőoldal » Fogyókúrák » Egyéb kérdések » Fogynom kell, minél előbb,...

Fogynom kell, minél előbb, különben depressziós leszek. Mit kezdjek? Kérem segítsen valaki!

Figyelt kérdés
Végső elkeseredésemben regisztráltam erre az oldalra. 16 éves vagyok, 165 cm, és 85 kg. Ez szörnyű és elkeserítő. Szeretnék lefogyni minél hamarabb, mert félek a betegségtől és a már kialakulóban lévő depressziótól. A legrosszabb, hogy egyáltalán nem eszem sokat, egy nap max. 2ször eszem, emellett egy kosárcsapat tagja vagyok, tehát eléggé mozgékony embernek mondható. Az orvos szerint amiatt nem tudok fogyni,hogy az étkezésem nem rendszeres. De nem tudom megoldani, hogy akkor egyek amikor kellene, mert csak ha időm van rá akkor tudok erre időt fordítani. A problémám abból adódhat, hogy a kilók már kisebb koromban rámragadtak, amik azóta is rajtam vannak és a rendszertelen evés. Minden percben a sírás kerülget vagy elég ha a tükörbe nézek. Elhatároztam, hogy nyáron változtatok rajta. Többször próbáltam már mindenfélét, de ennyire elhatározott sosem voltam még. Csakhogy! Van kettő hugom, akikre sokat kell vigyáznom, mert a szüleim dolgoznak és iskolába járnak (mindketten, mindkét helyre) Nincs annyi szabadidőm, mint sokmás tininek. Rengetegszer megesik, hogy este 10kor tudok elkezdeni tanulni. Nem tudom, hogy kezdjek neki. Bármilyen módszer megfelelő lenne számomra, ami ezek mellett megoldható. Kérleek segítsetek, hogy mit csináljak és hogyan.. Kérlek titeket!
2011. jún. 8. 22:42
1 2
 11/17 anonim ***** válasza:

A fél kg-os tk. kenyér (előre csomagolt) átlagban 169 Ft, vagyis nincs nagy különbség árban a fehér kenyér meg ez között (mellesleg ízre én pl jobban is szeretem:-P)

Beszéljétek meg, szerintem senki nem járna vele rosszul:-)

2011. jún. 8. 23:48
 12/17 A kérdező kommentje:
és abból mennyit javasolsz egy-egy étkezésnél? :)
2011. jún. 8. 23:50
 13/17 anonim ***** válasza:

Hát nem csodálom... ilyen életmód mellett...

Reggeli kell. Nincs főtt kaja? Hát javaslom a menzát, nagyobb városokban minden sarkon kifőzde, lehet házhozszállítattni menüt, meg megtanulhatsz akár főzni is, az hasznos tudás. :) Egy zöldbabfőzeléket pl nem nagy ügy összehozni (konyhai analfabétaként mondom ezt)

Meg azért ne mondd, hogy órák között szünetben nincs időd bekapni valamit, ha mást nem vigyél magaddal némi zöldséget-gyümölcsöt, télen bármit vihetsz, nyár felé csak nem romlandót. De miféle edzésre jársz te, ahol alapvető dolgokkal nem ismertet meg titeket az edző?! O_o Azért egy sportolónál az étkezés egy fontos dolog, nem mindegy miből mikor mennyit.

Az orvos már megállapította, hogy mi a problémád, már csak az kell, hogy be is tartsd. Ebben viszont nem segíthetünk, akaraterő kérdése. Hajrá!

2011. jún. 9. 00:19
 14/17 anonim ***** válasza:

A du 3as első evés azért elég durva.

Kimarad a reggeli,tízórai,ebéd.Lelassul az anyagcsere,raktározza a zsírt a szervezet az izomtérfogat csökken.

Ha nem is 3 óránként,de 4 óránként enned kellene,főleg fehérjét.

Azt nem írtad,hogy tudsz-e főzni és mennyi lóvét tudnál erre költeni.

2011. jún. 9. 01:09
 15/17 anonim ***** válasza:

A reggeli nem értem, hogy maradhat ki, kellj fel egy negyed órával előbb, és máris megvan. Az iskolába meg vigyél valami gyümölcsöt, amit akár pár perc alatt megehetsz a szünetbe is. A kenyeret inkább hagyd reggelre. Ha nincs főtt kaja otthon csinálj, 16 évesen már simán belevághatsz a főzésbe, és nem kell itt bonyolult dolgokra gondolni. Pl ha levest eszel az is jobb, mint a semmi.(Egy zöldséglevest nagyon könnyen összedobsz) Vagy csirkemmelet grillezz, egy kis saláta és kész is. A főzelékekhez is a rántást, vagy inkább habarást kell csak megtanulnod, és fél óra alatt összedobhatod őket. Nem tudom mekkorák a tesóid, de őket is bevonhatod a főzőcskézésbe, hogy veled legyenek. Menyjetek el együtt biciklizni, sétálni. Este lefekvés előtt 2 órával már neigen egyél. Vacsorára, meg mehet zöldség, túró, saláta, csirkemell, főtt tojás, sovány sonka esetleg.

Ha ezeket betartod hidd el megindul a fogyás.

Én tavaly nyáron még 84 kg voltam, most 71 vagyok, bár magasabb mint te, de ez nem is fontos, csak az, hogy ha az ember tesz magáért dolgokat, annak meg is lesz az eredménye. Úgyhogy hajrá:)

2011. jún. 9. 12:11
 16/17 A kérdező kommentje:
köszönöm a segítséget, kedvesek vagytok. Egyébként 3 és 11 éves a két hugom.. :)
2011. jún. 9. 13:41
 17/17 ssup ***** válasza:
Nem gondoltál még arra hogy magad főzz? vannak gyorsan elkészíthető ételek,és anyukád is biztos boldog lenne :)
2011. jún. 9. 20:52
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!