Kezdőoldal » Fogyókúrák » Egyéb kérdések » Valaki segítsen légyszi. én...

Valaki segítsen légyszi. én nem akarom vissza hizni?

Figyelt kérdés

Koplalással fogytam le, és most hétről hétre hizok PEDIG ugyan annyit eszem (keveset) és mozgok is éss HIZOOK. ez gondolom a koplalás miatt van ugye? :'( nee csesszetek le tudom...tudom h nem kellett volna NAGGYON megbántam.

Tervem: Hétfőtől 1200kcalt eszek és csak november elején mérem meg magam...nem merem jövőhét hétvégén mert tuti hogy azzal hogy többet eszek hizni fogok, legalábbis mérleg azt fogja mutatni. Most vissza hizok mindent? kinézetre semmi nem látszik. sőőt én azt hittem h fogytam, erre ma reggel rá állok és látom h egy kilóval több vagyok, múlt hétvégén IS több voltam már egy kilóval. ÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁ. :'( nem kell a leb@száás tudom h hülyevoltam. :( segitsetek.... :( 14/L :$ :SSS MIT CSINÁLJAK? jó a tervem?

2011. okt. 22. 18:44
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
100%

először is nyugi.

mivel koplaltál, ezért semmi víz, béltartalom, gyomortartalom nem volt benned. Plusz a glikogénraktáraid is ki vannak merülve. A szervezeted először ezeket tölti újra, ez legalább 4 kiló. Ezzel számolj, ez vissza fogod "hízni". De nyugi, az alakodon semmi sem fog látszani.

Hogy ezen felül mennyi zsírt hízol vissza, az csak rajtad és a kitartásodon múlik. Ha elengeded magad, pedig tudod, hogy nem kéne, akkor sírás lesz a vége. De ha legalább olyan kitartással csinálod ezeket, ahogy a hülyeségedet is végigcsináltad (a.k.a. koplalás), akkor nem lesz baj.

két nagyon fontos pontja lesz a most következő pár hónapodnak.

1: minden másnap SPORTOLJ! de ne csak úgy csinálj, hanem keményen, fuss/ússz/biciklizz egy órát! Ne sumákold el!

2: egyél minden nap 1200-at. nincs melléevés, nincs ez még belefér, pontosan ennyit! következő héten emeld 1300-ra. És így tovább, hetente emeld 100-al, amíg el nem éred a szükséges értéket.

3: +bónuszba: tanulj a saját hibádból és ha legközelebb nem vagy elégedett az alakoddal, olvass utána, hogyan kell TARTÓSAN lefogyni.

most talán megúszod, mert még fiatal vagy, de nem lehet az embernek többször ilyen hatalmas mázlija...

2011. okt. 22. 18:57
 2/11 A kérdező kommentje:
húúúú ahogy olvastam a sorokat...áááh. :') picit megnyugodtam bár ahogy ismerem magam, elmegyek a géptől és megint pánikolok, amikor pánik rohamom van újra olvasom amiket irtál! :) nem nem fogom elhanyagolni! végig fogom csinálni ahogy a koplalást is.-.-, hogy szokja meg a szervezetem az 1200-at + azt amit kell és akkor utána tudok abból is majd fogyni nem? NAGGYON KÖSZÖNÖM! NAGYON HÁLÁS VAGYOK A VÁLASZODÉRT. :) MENT A ZÖLD KÉÉZ!
2011. okt. 22. 19:01
 3/11 anonim ***** válasza:
100%

igen, ha visszaállítod magad súlytartóra, akkor kb. 3-4 hétig tartsd ott a kcalt. Aztán ésszerűen csökkentheted 500-zal, és mozgás mellett, meg figyelve a tápanyagokra is, heti 1 kg lemehet. de remélem tudod, hogy ezzel a mostani helyrehozatallal + a szintentartással + a lassú fogyással együtt ez nem egy rövid folyamat. Több hónapot, sőt akár félévet is igénybe vehet. A jó hír, hogy utána több gondod nem lesz vele :)

Megkérdezhetem egyébként, hogy most hány cm/kg vagy?

2011. okt. 22. 19:06
 4/11 A kérdező kommentje:
háát igazából már pont az hogy nem is kéne fogynom, tehát ezért nem is akarok már nagyon fogyni... 156,5 és 49-50 kiló körül (ma 51 körül voltam...-.-" nemtudom miért....:/) és ha már csak súlyt akarok tartani akkor tartsam csak és ennyi? :) vagy ha utána bármikor megint szeretnék fogyni akkor csökkentsem 500al nem?:)
2011. okt. 22. 19:09
 5/11 anonim ***** válasza:
igen :) szerintem ha szépen fokozatosan emeled a kalóriákat, akkor nem kell már többet fogynod :) Mennyiről koplaltál egyébként? (bocsi a sok kérdésért, csak érdekel :)
2011. okt. 22. 19:39
 6/11 A kérdező kommentje:
semmi gond. hogy érted h mennyiről koplaltam? 700-800kcalt ettem egy nap..... :/ lenne mégegy kérdesem. (énis bocsi a sok kérdésért. :D) szóval: ha fel emelem addig a kcalt szépen fokozatosan amennyire kell (tegyük fel 1300) akkor utána már ha nem akarok fogyni akkor tartsam meg? de alapból akkor többet fog mutatni nem? tehát h lehetnék majd a későbbiekbe újra 50 kiló? tudom h amit majd az elején "hizok" az csak viz meg raktárak feltöltődése lesz, de akkor ha már elértem az "1300ig" akkor utána az már lemegy? vagy én ezt nem értem, mert ha megint csökkentem akkor megint ott leszek hogy koplalok....:/ ezt nagyon nem vágom. :S remélem érted a kérdést
2011. okt. 22. 19:44
 7/11 anonim ***** válasza:

a mennyiről koplaltált úgy értettem, hogy hány kg voltál kezdetben?

egyébként értem a kérdésed, csak azt nem, hogy ez miért probléma? én sose a kilót néztem, hanem a centit. ha "híztam 2 kilót", de közben a fenekem meg a combom 5 cm-vel kisebb lett az miért baj? ez azt jelenti, hogy izmosodtam :) Mondjuk én pont 20 centivel meg 20 kilóval több vagyok nálad :D

szóval ha már beálltál a súlytartó étkezésre, és 52 kg vagy, akkor is ugyanúgy fogsz kinézni, mintha 50 lennél. a +2 az csak annyi, hogy tele van a hasad, meg a beledben is van cucc. Ha lefogysz 50-re megint ésszel, akkor vékonyabb leszel, mint most. Ha megint koplalsz, akkor úgy éred el az 50-et, hogy az alakod nem változik. Szóval a kiló meg az alak az egyáltalán nem függ össze, csak ezt magyarázom.

[link] itt ki tudod számolni, hogy mennyi a kcalszükségelet 1 napra. De ami 1300, az az alapanyagcseréd, annyi kell ahhoz, hogy életben maradj hosszútávon!

A kalóriaszükségleted 2000 kcal, ez legyen a cél, vagy mondjuk legalább 1500. Az már egészséges, az 1300 miatt beteg is lehetsz. Nem most, majd felnőttkorodra jön ki (hajhullás, meddőség, szívproblémák). Ezért kell ésszel csinálni minden ilyesmit.

2011. okt. 22. 19:51
 8/11 A kérdező kommentje:
áhhááá értem. :D naggyoon nagyon köszönöm. esetleg ha van valami kérdésem irhatok majd privit? :$:D
2011. okt. 22. 19:54
 9/11 A kérdező kommentje:
ja és amugy voltak 65 onnan lefogytam 60ra(akkor még nem koplalással) és utána sokáig nem mértem magam, és egyszer anyu mondta h mérjem meg magam mert tuti fogytam, látja és ráálltam és 57voltam, utána sok ideig még nem koplaltam, és csak utána kezdődőtt...nem tudom hány kiló voltam akkor..:/ mert ez igy "bele épült" az életembe. :S
2011. okt. 22. 19:56
 10/11 anonim ***** válasza:
persze, írj nyugodtan :) de hallod, ha 65-ről 57-re fogytál koplalás nélkül, akkor tudod te mi a dörgés :D
2011. okt. 22. 20:52
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!