Fogyás zsírból, szálkásítás - Férfi számára?
Üdv!
Férfi létemre elsősorban combra hízok, ez eléggé idegesítő és undorító, ezért le akarok fogyni (zsírból). Természetesen kalandoztam az interneten, és annyi különböző véleményt és okosságot olvastam a fogyásról, hogy már egy hozzáértőt kérdeznék.
Én, aki egyszerűen kevesebbet eszem, mint eddig, jobban megrágom az ételt, messziről kerülöm a Mc Donald's- ot, kb 4-5 kilót dobtam le másfél hónap alatt. Az interneten azt olvastam, hogy a fogyásnál izomból kezd bontani a test, én mégis fogyásom során egyre izmosabbnak látom magam (a fogyás során fekvőzöm és felülésezem), ráadásul a hasamon lévő réteg- ha két ujjam közé fogom a húst- vékonyodott. Akkor most izomból fogytam, annak ellenére, hogy sokkal több fekvőt nyomok le, mint régebben?
A másik. Nem eszem egészségesebben, de ezelőtt sem volt túl sok szemét kaja itthon. Mégis a mérleg- és a saját és mások szeme- állítja, hogy fogytam, pedig nem sokat mozogtam (hetente egyszer elmentem úszni + két tesióra).
Saját tapasztalatom cáfol minden fogyókúrás okoskodást. Ugyanúgy eszem kenyeret, néha pizzát (csak kevesebbet), csak igyekszem változatosabbakat enni, és több zöldséget. Nem mozogtam túl sokat, mégis fogyok.
Akkor most hogy van ez?
Eléggé sok mindent kérdezel egyszerre és a kategória sem az igazi,mert itt ritkán van tényleg hozzáértő válasz ebben a témában.
Javaslom tedd fel ugyanígy a kérdésed a sport mozgásban,ott nagyon szívesen és hozzáértően segítenek neked.
Addig is itt egy a link ami némi segítséget nyújthat.
Azt meg,hogy miből fogytál,testzsír% méréssel deríthető ki.Diéta alatt célszerű kb 2-3 hetente mérni.
Minden diéta azon az elven működik, hogy kalóriadeficitet hoz létre. Az teljesen, mindegy hogy ezt miként adják el, minden fogyókúra ezen alapszik. A kalóriabeviteled csökkent azáltal, hogy kevesebbet eszel, illetve egy minimálissal nőtt a kalória felhasználás is, mert elkezdtél fekvőtámaszt és felülést csinálni. Tehát a kalóriadeficit megvan.
A tested mindig annyi izmot tart meg, amennyit a megszokott mozgás megkövetel. Valószínű, hogy a testednek szüksége van a meglévő izomzatodra, így nem fogsz belőle fogyni.
Az, hogy izmosabbnak látod magad azért van, mert csökkent a testzsírszázalékod, és kevesebb zsír van az izmok felett, így sokkal jobban látszódnak az izmok formái.
Az, hogy több fekvőtámaszt tudsz csinálni, nem jelenti azt, hogy izmosabb lettél, ugyanis egy bizonyos szint után a normális kétkezes fekvőtámasz az állóképességet fejleszti. Illetve azt se felejtsd el, hogy 4-5 kilóval könnyebb van, így kisebb súlyt kell kinyomnod.
Csak így tovább :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!