Mit jelent nálatok kérdezők az, hogy "formásodni szeretnék"?
Akkor ha nekem formásodás (rugalmas, genetikailag megengedett izomtömeg felszedése) és 3-4 kg zsír leadása a célom úgy, hogy a fő mozgás küzdősport az életemben, milyen metódust javasolsz?
A fogyás lenne fontosabb, illetve időben sürgetőbb.
Először szorítsam le a ch bevitelt megfelelő fehérjebevitel mellett, majd ha elértem a kívánt fogyást, akkor kicsit emeljem vissza a ch bevitelt?
Illetve érdekelne az is, hogy kb. 50 kg-os testsúly mellett milyen ételekből mennyi fedezné a napi fehérjeigényt? (tudom a grammos felszorzós módszert, de konkrét ételekre már nehezebben fordítom le)
[link] itt vannak a húsok, de az alján van más alapanyagokra is. stk mehet a 2g fehérje, azaz neked olyan 100g simán mehetne diéta közben is.
ha a diéta a sürgetőbb akkor tedd azt, vedd vissza a ch-t, kalóriában olyan 1400-1500-al indíts, nézd meg egy két hétig hogy alakul edzés mellett. ha elkezd lefele csúszni akkor eldöntheted hogy ez az ütem elég e, ha nem akkor mehetsz lennebb kicsit. fehérje kb 100g azért ekkor legyen meg.
az izomnöveléshez viszont én mindenképp súlyzós edzést _is_ betennék ha van rá lehetőség, ott mehet 100-130g közé a fehérje minden nap, és kezd el vinni felfele a ch-t meglátod mikor éred el azt a szintet hogy elkezdesz zsírosodni. ha megvan a határ akkor egy picit akár vissza is vehetsz, vagy maradsz ott, némi zsír mellett egy kis izom is felmegy, aztán újra diéta.
én inkább most az izomra mennék rá és a végén egy diéta, de ezt te érzed, tudod, ha előbb kell, hát legyen.
kaja az napi 4-5 mehet, pörögjön az emésztésed.
arra figyelj hogy fogyáshoz kardió edzés (130-140+-os pulzus) és csökkentett ch, izomépítéshez pedig lehetőleg súlyzós edzés, alacsonyabb pulzus és növelt ch bevitelt tegyél
Köszönöm a választ! Van rajtam izom, csak esztétikusabb lenne, ha még jönne fel, tehát nem létkérdés. Viszont az alacsonyságom miatt a néhány plusz kg zsírból sajnos nagyon látszik, így a nyár örömére fogyókúrával kezdenék.
Akkor a ch-t visszaveszem (szerintem kiiktatom a kenyeret és a tésztaféléket, a többi kaja amúgy is tejtermék vagy zöldség). Nem tudom mennyire számít kardionak, de edzésen rendesen hajtanak minket, nekem nőként csak két könnyítést adtak: elég tenyéren csinálni a fekvőtámaszt ököl helyett és fejre nem ütnek/rúgnak. Minden másban ugyanazt csinálom, mint a többiek.
Kondizás: igazán jó terem nincs a közelben, utazás az időmbe nem férne bele. Ha van itthon tárcsás kézisúly, azzal is érdemes edzeni? Karra/vállra jelenleg 4 kg-osat használok, azzal 15 ismétlésig eljutok, viszont az 5 kg-osnál már háromnak is örülök, mert lilul a fejem.
Lábsúlyból csak 2 kg-osom van, gondolom semmit se ér. Árulnak nehezebb lábsúlyt? Akárhol néztem, nem láttam :(
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!