Kezdőoldal » Fogyókúrák » Egyéb kérdések » Miért sajnálkozik egy csomó...

Miért sajnálkozik egy csomó ember, miközben semmit nem hajlandó tenni saját magáért?

Figyelt kérdés

Tudom, lehet ki sem kéne írnom a kérdést, de sokat olvasok ebben a témakörben és most már nem bírom ki, hogy ne kérdezzem meg, miért van ez? Rengeteg kérdés, hogy mit kéne tenni, nem bírnak lefogyni, bármit próbálnak nem sikerül...

Pedig szerintem annyira egyszerű a "titka".. Rajtam is volt súlyfelesleg, megelégeltem, és elkezdtem tenni ellene.. Nem hagyatkoztam a mostanság divatos, idióta diétákra, nem vártam csodát semmitől. Egyszerűen nem zabáltam és 2 hónap alatt simán lement az 5kg, amit szerettem volna, szenvedés, éhezés nélkül és soha nem híztam vissza egy dekát sem, mert beláttam, hogy abszolút nincs szüksége a szervezetemnek olyan mennyiségű ételre, mint amennyit megettem akkor, mikor felugrott az a pár kg.Aki nem képes belátni, hogy csak ennyi az egész, az miért csodálkozik?? Egy 90 napos, teljesen értelmetlen diétától nem fog senki hosszú távon lefogyni és egészségesebb sem lesz, sőt..

Az emberek hajlamosak elfelejteni, hogy nem azért élünk, hogy együnk, hanem fordítva, és szerintem ennyi a nyitja az egésznek..

2010. dec. 16. 13:10
1 2 3 4
 31/36 anonim ***** válasza:

Sok ember azért sajnálkozik, mert pl. hirtelen meghízott és változtatnia kell az eddigi kényelmes életén a fogyás érdekében.

Valaki egyébként már megválaszolta a kérdést, igen ez a változtatás fájdalmas. Azt pedig, hogy nem tesz érte semmit nem feltétlül fogyókúra topic. Sok olyan ember van, aki panaszkodik x y dolog miatt, de a változtatás érdekében semmit sem tesz. egyszerű pszichológia.

Én a terhességem alatt iszonyatosan meghíztam (kb. 30 kiló) egy évig tartott míg rávettem magam a fogyira. Addig csak panaszkodtam.

A fizikai munka kontra szellemi munkáról annyit, hogy évekig pincérként dolgoztam, és tényleg nem volt gondom az alakommal. Nagyon fitt voltam. Most évek óta köztisztviselő vagyok egy irodában, és 1000 klóriát eszek, de többre nincs is szükségem. Ha nem úsznék tunya lennék.

2010. dec. 16. 22:39
 32/36 Krisz85 ***** válasza:

Elég sok embernek segítettem már itt, volt akinek gyakorlati tanácsokkal is, sajnos az a tapasztalatom, hogy egyrészt az embereknek alapvető biológiai tudásunk nincs az emberi szervezet működéséről, így hogyan is tudhatnák, hogy amit megesznek mit vált ki a szervezetükből stb, erről nem ők tehetnek hanem a magyar oktatási rendszer. Egyrészt ezért.

Szerintem ezt többtényezős: Vannak a kifogásokat keresők, nem lehetne-e, nem megoldható-e egy kis pizza.....?! NEM!

Van aki nem akar edzeni mozogni, nyilván sokan nem mérik fel, hogy a körülményeit kell megteremteni annak, hogy valaki diétázzon, egy két eszköz, némi utánaolvasás, aztán jön a felismerés, hogy hoppá talán mozogni kéne, kicsit oda kéne tennie magát az illetőnek, hogy némi eredmény is legyen...jah! azt már nem!

Aztán vannak a nehezen változók, akik nem tudnak életmódot váltani csak úgy egyik napról a másikra, és vannak akik igen, szinte egyik napról a másikra átállnak a helyes táplálkozásra, edzésre.

Sajnos az edzéshez idő kell, ha valaki 5 gyereket nevel egyedül nem ez az első dolga este a munkából fáradtan hazajövet, hogy edzeni kéne, de heti 3x40 szerintem nem önzőség saját magára, igen kicsi még a gyerek, akkor majd ha 3 éves lesz elkezdhet edzeni stb...

De én valahol örülök is ennek, egyrészt, a dohánygyáraknak is meg kell élni, az orvosoknak is, másrészt amig nem jön rá az átlag mi a helyes táplálkozás, addig jó, legalább a helyes kaják nem lesznek drágábbak, csak nekünk kedves akik tudják mit hogy kell.

Nem szeretném megléni hogy három ezer ft a zabpehely a közértben :D

2010. dec. 17. 08:28
 33/36 Antóniaa ***** válasza:
"Minden étkezésre két-három félét venni,nem tehetem meg.." Most gondolj bele, ha Te abból nem eszel amit a családnak főzöl, akkor eleve kevesebbet kell belőle csinálni. És lehet magadnak helyettesíteni valami "lightosabbal".. Most ez alatt nem azt kell érteni, hogy mindenből a legextrábbat veszem meg, mert nem tellik rá. Ne az újságok mindenféle divatos r eceptjeit nézzétek példának, mert ezekből én sem főztem soha. Vannak olyan dolgok, amik sokkal olcsóbban kijönnek...
2010. dec. 17. 10:24
 34/36 anonim ***** válasza:

Utolsó:

Az anyagi részében teljesen igazad van, meg lehet oldani másképp is.

Pl kenyér: Lidl-ben van teljes kiőrlésű kenyér 0,5 kg 169 Ft, csak ezt vesszük.

Zsíros húsokat abszolút nem eszünk.

(Kb arra írtam csak, hogy barna rizzsel, meg hasonlókkal nem találkozunk, csak fehérrel, meg krumplipürével, a párom sztem meg sem enné. Az anyagi részt inkább a különlegességekre értettem...)

Nálam igazából azzal van a gond, hogy vacsorára eszem azt, amit ebédre kéne, mert így jön ki, napközben meg eszek 1x vmit, ami a kezembe kerül, azt kész.

Ez NEM jó, de egyenlőre nem tudok rajta változtatni.

(Nekem is van olyan ismerősöm, aki súlyfelesleggel rendelkezik, zavarja, és 1x mondott valami olyat, hogy minden italt, teát, üdítőt, stb megiszik, de vizet egyáltalán nem. Ezen én is elgondolkodtam...)

2010. dec. 17. 11:59
 35/36 A kérdező kommentje:
82%-os válaszolóval teljesen egyetértek, én is tisztában vagyok az árakkal, és szerintem így, hogy egészségesen étkezünk, sokkal kevesebbet is költünk erre.
2010. dec. 17. 13:07
 36/36 anonim ***** válasza:
Ez nem teljesen így van. Mert azoknak is megkell élni akik ezt a sok "fogyókúrás "tablettát csinálják és rásózzák az emberekre. Meg aztán a sima gyógyszert is . Meg az orvosoknak is akik a különböző gyomor szűkitőket és mi egymást be operálják. Mi lenne a világgal ha mindenki egészséges lenne? Egy csomó ember munka nélkül maradna. Tudjuk hogy a cigaretta , ital milyen káros és megkell venni. Most még a füvet is legálissá akarják tenni. Hadd betegedjen az emberiség.
2013. dec. 7. 11:48
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!