Miért sajnálkozik egy csomó ember, miközben semmit nem hajlandó tenni saját magáért?
Tudom, lehet ki sem kéne írnom a kérdést, de sokat olvasok ebben a témakörben és most már nem bírom ki, hogy ne kérdezzem meg, miért van ez? Rengeteg kérdés, hogy mit kéne tenni, nem bírnak lefogyni, bármit próbálnak nem sikerül...
Pedig szerintem annyira egyszerű a "titka".. Rajtam is volt súlyfelesleg, megelégeltem, és elkezdtem tenni ellene.. Nem hagyatkoztam a mostanság divatos, idióta diétákra, nem vártam csodát semmitől. Egyszerűen nem zabáltam és 2 hónap alatt simán lement az 5kg, amit szerettem volna, szenvedés, éhezés nélkül és soha nem híztam vissza egy dekát sem, mert beláttam, hogy abszolút nincs szüksége a szervezetemnek olyan mennyiségű ételre, mint amennyit megettem akkor, mikor felugrott az a pár kg.Aki nem képes belátni, hogy csak ennyi az egész, az miért csodálkozik?? Egy 90 napos, teljesen értelmetlen diétától nem fog senki hosszú távon lefogyni és egészségesebb sem lesz, sőt..
Az emberek hajlamosak elfelejteni, hogy nem azért élünk, hogy együnk, hanem fordítva, és szerintem ennyi a nyitja az egésznek..
"de gondolom csak bánthat valami, ha már ebben a topikban keresgélsz."
Te is itt vagy..ezek szerint gondjaid vannak??
Én csak azért írtam,mert ahogy te is ki vagy akadva azon,hogy valaki ismeretlenül "kioktat" az életről,te pontosan ugyanezt teszed!
Neked miért fáj ha valaki nem él egészséges ételeken? Miért fáj ha valakin van túl felesleg? Miért fáj neked,ha valaki nem tud olyan körültekintő lenni a táplálkozásban sem anyagilag sem tudásban???
Most te olyan jól érzed magad,hogy feltettél egy kérdést amihez jóformán neked sincs semmi közöd??
Egyébként csak megjegyzem 160 centi magas 58 kiló vagyok..Jól érzem így magam..csak bosszant,hogy vannak olyanok akik nem tudják felfogni,hogy nem mindenki azért kövér mert zabál...
A nővérem túlsúlyos..Az olyan emberek mint te állandóan bántják..Pedig egészségesen eszik,és nem zabál..De amióta a szívével megműtötték és felborult az egész hormonháztartása bizony elhízott...De hát gondolom neked ez is csak kifogás..
Nem kívánom még neked sem,hogy ilyen betegségben át essél,és ezért legyél túl súlyos.
De tudod mit?? Örülök neked,hogy te ennyire fitt vagy..Csak így tovább..
Az olyan emberek, mint én?:)
Én azért járkálok erre, mert nekem ez vmilyen szinten a "hobbim' is. Eszembe sem jutna bántani a nővéredet, hála istennek az élet is azt igazolja vissza, hogy nem külső, meg egyéb mellékelhető tulajdonságok alapján ítélkezem, vagy barátkozom, mert nagyon sok barátom van..És igen, vannak kövérek is!
A semmittevést nem tudom felfogni, ennyi. És tudod miért zavar, ha az emberek egészségtelenül táplálkoznak és élnek? Azért, mert az anyukám 110 kg volt és cukorbeteg lett, ami a kezelések ellenére úgy elhatalmasodott rajta, hogy egy idő után lábra sem bírt állni, aztán pedig meghalt szívrohamban. És bosszant, ha az ember valami ellen tehet, miért nem tesz. Szimplán ennyi.
Nem hinném hogy az egészséges életmódhoz paradicsomot meg csirkemellet kell venni... Meg lehet találni minen idényben a megfelelőt, ami nem drága,csak körül kell nézni... Néhány példát írok, hátha tudok segíteni:
Zabkorpa vagy pehely... kb. 200 ft egy csomag, illetve a búzacsíra 90 Ft. Joghurtba keverve fincsi reggeli. (bár én nem szoktam reggelizni) Bármilyen zöldséglevest összedobni sem egy nagy összeg. (borsó,zöldbab stb.) Én ebédre szoktam venni fagyasztott zöldségmixet, megfőzni és bármilyen husival jó... (nem kötelező a csirkemell)
Kenyér helyett HamLet, kb. 90 ft-ért van egy csomag, és elég 3 étkezésre. Ha kenyér, akkor a Bakonyi Barna kenyér, ami szintén 3 étkezésre elég és kb. 190 Ft. Szalámik közül is van néhány,ami nem drága és finom, bár én kerülöm az összetételük miatt, de néha jöhet. Sorolhatnám, nem kell minden étkezéshez paradicsom - paprika kombinációt enni - stb... LEgyetek kreatívak, keresgéljetek. Ez csak 1-2 dolog, van nagyon sokféle dolog, ami nem drága.
"A család étrendjéből abszolút hiányzik a paradicsom, saláta, uborka, sovány husi?"
... Erre valaki megadta a választ helyettem:
"Nem állok jól: és mikor 500 Ft egy kiló paradicsom, 1200 a csirkemell filé, a teljes kiőrlésű kenyér szintén drága, továbbá vettem fehérje turmix-ot is...Ha viszont nem "akarok/tudok/bírok" így étkezni, akkor eszem egy tányér akármilyen levest, egy krumplis tésztát, vagy épp fehér kenyeret, mert az jobban kéznél van."
Erről próbáltam beszélni én is. Hogy kénytelen vagyok azt enni, ami van itthon, ha májkrémes kenyér, ha krumplipüré, akkor azt. Sajnos nem az van, hogy gondolok egyet, és fogom magam, elmegyek ezt meg azt venni.
Mégegyszer mondom én is, mint akinek a válaszát idéztem, hogy csináltam egy ideig, de mivel már nem állunk úgy, nem kivitelezhető minden étkezésre 2-3 féle ételt vásárolni, hogy mindenkinek jó legyen. De vannak, akik mindent kifogásként vesznek.
Más:
Írta egy válaszoló, hogy nem mindenki ugyanazokkal az esélyekkel indul, valakinek semmit nem kell tennie a "normális kinézetért", más meg ha belefeszül, sem lesz "ideális súlyú". Ez a másik, amit sokan nem fognak fel.
Soha nem zabáltam ész nélkül (lehet, hogy nem a legmegfelelőbb ételeket ettem, de a pacalpörkölt, disznótoros, zsírszalonna, és társai nem szerepelnek az étrendemben.)
Mégsem voltam SOHA normál testsúlyú, gyerekként sem, tiniként sem (25-27 közötti BMI).
Hasonló életmódot élő ismerősök, barátnők súlya alulról súrolja az 50 kg-ot, pedig NEM tesznek többet érte, mint pl én.
Szóval nem vagyunk egyformák, jó lenne tisztában lenni ezzel is.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!