Kezdőoldal » Fogyókúrák » Egyéb kérdések » Miért sajnálkozik egy csomó...

Miért sajnálkozik egy csomó ember, miközben semmit nem hajlandó tenni saját magáért?

Figyelt kérdés

Tudom, lehet ki sem kéne írnom a kérdést, de sokat olvasok ebben a témakörben és most már nem bírom ki, hogy ne kérdezzem meg, miért van ez? Rengeteg kérdés, hogy mit kéne tenni, nem bírnak lefogyni, bármit próbálnak nem sikerül...

Pedig szerintem annyira egyszerű a "titka".. Rajtam is volt súlyfelesleg, megelégeltem, és elkezdtem tenni ellene.. Nem hagyatkoztam a mostanság divatos, idióta diétákra, nem vártam csodát semmitől. Egyszerűen nem zabáltam és 2 hónap alatt simán lement az 5kg, amit szerettem volna, szenvedés, éhezés nélkül és soha nem híztam vissza egy dekát sem, mert beláttam, hogy abszolút nincs szüksége a szervezetemnek olyan mennyiségű ételre, mint amennyit megettem akkor, mikor felugrott az a pár kg.Aki nem képes belátni, hogy csak ennyi az egész, az miért csodálkozik?? Egy 90 napos, teljesen értelmetlen diétától nem fog senki hosszú távon lefogyni és egészségesebb sem lesz, sőt..

Az emberek hajlamosak elfelejteni, hogy nem azért élünk, hogy együnk, hanem fordítva, és szerintem ennyi a nyitja az egésznek..

2010. dec. 16. 13:10
1 2 3 4
 1/36 anonim ***** válasza:
Az ok is nagyon egyszerű. A legtöbb ember szeretne fitt, csinos alakot magának, viszont szeret nagyokat enni, méghozzá mindenféle hizlaló kajákat. Ha az előbbi a fontosabb a számára, akkor le fog fogyni, ha az utóbbi, akkor nem. Azért próbálnak ki sok módszert, hogy hátha megy a kettő egyszerre (csinos alak + nagy zabbantások). Persze nem megy, de a remény hal meg utoljára. :D
2010. dec. 16. 13:26
 2/36 anonim ***** válasza:
100szazalékossan igaz...Én is elvoltam,h kövér vagyok meg minden,de mar nem zabálok nincs cola,chips meg ilyenek.És helyette van Rubint Réka torna.Ki mit mind a torna nagyon sokat ér!!!!!!!!!!!!!!!!!!
2010. dec. 16. 13:28
 3/36 A kérdező kommentje:

Hát igen, épp ezt nem értem én sem.. Én is szeretek enni, de nem mértéktelenül..

Annyira sok ember van, akit mindig csak sajnálkozni hallok, hogy kövér és már elege van, stb. De nem értem min csodálkozik, amikor 2 tányér pacalt eszik lefekvés előtt. Ez csak egy példa, de rengeteg ilyen ember van.Semmi nincs ingyen

2010. dec. 16. 13:32
 4/36 anonim ***** válasza:

Kedves kérdezö: nem tudom, hoyg hány éves vagy, de azt azért ne felejtsd el, hogy 30 alatt könnyen le tudsz kevés vßaltoztatássak adni 10 kilót, 40 fölött meg 2-3 kilóért is meg kell szenvedned - ez egyszerüen biológia, és a fiatalabbak könnyen beszélnek.

tapasztalatból tudom, hogy régebben pár hét alatt formaba tudtam hozni magam, NEM gyorsdiétával, hanem kis odafigyeléssel. ma meg (50 felett), ha netán 2-3 kilót felszedek, akkor hetekig tart, mire lemegy, pedig ugyanúgy figyelek, mint régebben, söt a normál étkezésem se kimondottan sok vagy egészségtelen, csak éppen jobban hasznosul a kevesebb is.

2010. dec. 16. 13:32
 5/36 anonim ***** válasza:
93%

Ez agy ebben a formában nem igaz, hogy semmi nincs ingyen. Nagyon sok embernek igenis ingyen van a normál testalkat! Már csak a saját családomból kiindulva. Apukám 70-75 kiló körül van, egyfolytában eszik, a wc-re is autóval jár, soha az életben nem figyelte, hogy mit mikor és mennyit eszik, középiskolás kora óta egy percet nem sportolt. A párom töredékét eszi, mint apukám, gyalog jár dolgozni, mégis 120 kiló körül van. Olyan időszakban, amikor úgy eszik, mint apukám, 130 kilóra is fel tud hízni.

Szóval azt kéne már felfogni, hogy nem egyenlőek az esélyek, ahhoz, ami az egyik embernek természetes és következmények nélküli azért a másiknak keservesen meg kell szenvedni. A finom ételeket pedig mindenki szereti, 10-ből 8 ember nem tudja megállni, hogy csak egy falatot egyen az íze kedvéért, de ebből a 8-ból nem mindenki hízik el, és az elhízók sem egyforma mértékben dagadnak.

Én sem eszem lisztes, cukros, zsíros dolgokat, mozgok minden nap és irigy vagyok azokra, akiknek nem kell semmit tenniük azért, hogy ne hízzanak, és nem kell semmit megtagadni maguktól. Persze felfogtam azt, hogy csak magammal szúrok ki, ha "csakazértis" én is azt eszem, ami jól esne, de ettől még igazságtalannak tartom, hogy azonos életmód mellett nem hasonló az emberek testalkata. Azt az étkezést, amit én folytatok, a nem kövérek -akiknek sosem kellett odafigyelni- nagy része egy hétig sem bírná ki. Visítva könyörögne kenyértét, meg pizzáért, meg rántotthúsért, stb.

2010. dec. 16. 14:00
 6/36 anonim ***** válasza:

Ha te így írsz, soha nem voltál kövér.

A lényeget tekintve igazad van, de ha valaha lett volna súlyproblémád, akkor pontosan tudnád, mi játszódik le a kövérekben.

A válasz a kérdésedre egyébként az, hogy azért, mert ez egyszerűbb, mint tenni bármit is.

2010. dec. 16. 14:01
 7/36 A kérdező kommentje:

26 éves vagyok és belátom, lehet, hogy nekem még könnyebb formába hoznom magam, mint egy 40-50 évesnek. Másrészről én nem bántok senkit, nem az a típusú ember vagyok. Csak azt nem tudom megérteni, hogy ha valaki olyan mértékben elégedetlen az életével és saját magával, mint 1-2 ducibb, vagy elhízott ember, az miért nem próbál erejének 100%-val tenni a változásért?

Persze, hogy könnyebb elhessegetni a dolgokat és úgy tenni, mintha nem lenne probléma, de ezzel meg fog valami változni? Nem. Marad az elégedetlenség. Közeleg a karácsony, én is enni fogok a finom karácsonyi ételekből, nem fogom az alakom miatt kínozni magam, mert az sem normális. De a mindennapokban igenis lehet és semmi akadálya nincs az egészséges étkezésnek! Zsíros, cukros ételek csak akkor vannak otthon, ha azt megvesszük..

Lefogyni nem lehet, csak hosszútávú átalakulással és úgy, hogy az ember tabuk és kifogások nélkül belátja, hogy szüksége van a változtatásra. Amíg ez nincs meg ( és rengeteg elhízott embernél én személyesen úgy tapasztalom,hogy nincs -tisztelet a kivételnek-) addig nincs min csodálkozni és keseregni. Minden fejben dől el.

2010. dec. 16. 14:10
 8/36 anonim ***** válasza:
Az étkezés az egyfajta étkezési kulturán alapszik.Ehhez jön az alkat a gének a napi elfoglaltság, a stressz a család a szórakozás és a végén a mit egyek vagy mi van enni.Tudomásom szerint a középeurópai ember evésében benne van az ugy nevezett háborús étkezés szokás, hogy ma van mit ennem a holnappal nem törődöm,Tehát mindent a bő alá.Ez bizony megváltozhatatlan. 15-20 évvel ezelőtt szaemberek küzdöttek az effajta étkezési szokás ellen, sőt krumplit és kenyeret is mnegpróbáltak a minimumra lecsökkenteni.Mivel azonban visszajött a rossz világ vissza jött a zsir, a szalonna a keményitő és szénhidrátban gazdag és laktatós élelmiszer és evvel együtt az elhizás.Magyarázom magunkat de ez az igazság.
2010. dec. 16. 14:15
 9/36 anonim ***** válasza:

Annyira alkati kérdés. Aki nem hízékony, az sose fogja tudni elképzelni, milyen az, amikor hiába eszel rendesen, akkor is csak kínkeservesen megy le 1 kilócska.

Én fordítva vagyok, hízni akarok. Az alkatom nem engedni, a testem ellen nem tudok harcolni. Ha felküzdök magamra 3 kilót, akkor nem tudom fenn tartani, hamar lemegy, villámgyors az anyagcserém. Innentől nem nehéz kisakkozni, hogy akinek lassú az anyagcseréje, az pillanatok alatt meghízik egy normál adag kajától is.

Ha a hormonrendszer rossz(azaz a rendszer, ami gyakorlatilag az embert irányítja), akkor nincs mit tenni.

Azokat is megértem, akik nem akarnak magokon élni egész életükben, és azt figyelni, mikor mi egészséges. Baromi nagy ár az a soványságért. Itt mindössze annyira kellene figyelni, hogy mennyi kalória megy fel egy nap, és aszerint enni. Mellé kötelező az edzés, és ennyi. És még ez sem garancia.

2010. dec. 16. 14:19
 10/36 anonim ***** válasza:

Azért, mert nehéz lemondani azokról a dolgokról, amik jól esnek (finom ételek) és mert nehéz hosszútávon olyasmivel foglalkozni, ami alapvetően nem okoz örömet (pl. mozgás). Ezzel minden egyes ember így van, csak aki hízásra hajlamos, azon szemmel látható.

Én az oda nem figyelés, alkati adottságok (mindkét felmenői ágamon több generációra visszavezetve minden nő túlsúlyos) plusz egy hormonális betegség (PCOS) miatt a BMI indexem megközelítette a 45-öt. Ez már a rendkívül súlyos elhízás kategóriája. A PCOS már kezelés alatt áll, tartom a diétát, amit az fentebb írtam és mozgok minden nap egy keveset. Kb. 22 kilót fogytam eddig bő fél év alatt, de még mindig van rajtam vagy 25 kiló felesleg.

Fura módon én nem szerettem meg a mozgást, pedig mindenhol azt olvasom, hogy egy idő után függővé vélik az ember. Nos, én csinálom, mert muszáj, de maga a mozgás nem ad örömet. Hiányoznak azok a hétköznapi ételek, amik egy átlagos embernek mindennaposak. Én is szeretem a pizzát, a rántott húst, a süteményeket, a pékárut, de kb. havonta egyszer engedem meg magamnak, hogy ne bolonduljak bele a hiányba.

Mindehhez iszonyú nagy akaraterő kell és nem bántásból mondom, lelkileg teljesen más, mit 10 kiló alatti "esztétikai" súlyfeleslegnél.

Remélem, hogy egyszer meggyógyulok és és odafigyelve a mértékre újra része lehet majd az életemnek a "hagyományos" étel.

A lefogyáshoz és a súly megtartásához legalább akkora akaraterő kell, mint a cigi letevéséhez. Utóbbi is nagyon kevés embernek sikerül. Csak őket nem diszkriminálják úgy, mint a kövéreket, sokkal kevesebb velük szemben a negatív előítélet.

Na mindegy szóval a lényeg röviden: azért, mert NEHÉZ megváltozni, és NEHÉZ a belső késztetésekkel ellentétesen cselekedni.

26/N

2010. dec. 16. 14:26
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!