Miért sajnálkozik egy csomó ember, miközben semmit nem hajlandó tenni saját magáért?
Tudom, lehet ki sem kéne írnom a kérdést, de sokat olvasok ebben a témakörben és most már nem bírom ki, hogy ne kérdezzem meg, miért van ez? Rengeteg kérdés, hogy mit kéne tenni, nem bírnak lefogyni, bármit próbálnak nem sikerül...
Pedig szerintem annyira egyszerű a "titka".. Rajtam is volt súlyfelesleg, megelégeltem, és elkezdtem tenni ellene.. Nem hagyatkoztam a mostanság divatos, idióta diétákra, nem vártam csodát semmitől. Egyszerűen nem zabáltam és 2 hónap alatt simán lement az 5kg, amit szerettem volna, szenvedés, éhezés nélkül és soha nem híztam vissza egy dekát sem, mert beláttam, hogy abszolút nincs szüksége a szervezetemnek olyan mennyiségű ételre, mint amennyit megettem akkor, mikor felugrott az a pár kg.Aki nem képes belátni, hogy csak ennyi az egész, az miért csodálkozik?? Egy 90 napos, teljesen értelmetlen diétától nem fog senki hosszú távon lefogyni és egészségesebb sem lesz, sőt..
Az emberek hajlamosak elfelejteni, hogy nem azért élünk, hogy együnk, hanem fordítva, és szerintem ennyi a nyitja az egésznek..
Nem pont a kérdésre válaszolok, de leírom, amit gondolok.
Rajtam is van felesleg (kb 10-15 kg).
Megvolt az elhatározás, hogy mikor mit egyek, egy ideig csináltam, de nem győzöm anyagilag, hogy külön kajákat vásárolgassak magamnak, mint ami itthon van.
NINCS időm és lehetőségem a napi 5x-i étkezésre, próbáltam, nem fér bele. 1x eszek valamit napközben, meg este vacsorára főtt kaját.
Mozgás: Egész nap egyedül vagyok a kicsi gyerekemmel, aki állandó figyelmet igényel (akinek van, annak nem kell magyaráznom), este mikor hazaér a párom, és elalszik a gyerek, és van egy kis szabadidőnk, inkább leülök a hájas seggemre, ahelyett, hogy este 10-11kor neki állnék Rubint Rékázni, meg mittomén, én ilyen lustább fajta vagyok, nekem olyankor már nincs kedvem. Lehet, nem vagyok ezzel egyedül. Aki meg csinálja, annak minden elismerésem, de tényleg.
Utolsó előtti válaszolót teljes mértékben tisztelem és kívánom, hogy a gyötrelmei ellenére tartson ki és meglátja teljesen meg fog változni az élete, ha elérte a kitűzött célt!
Kedves Utolsó!
Nem nyúlkálok senki pénztárcájában és természetesen azt is megértem, hogy a pici mellett szinte semmire sem jut idő, de az jobb hozzáállás, hogy akkor inkább mindent hagysz a maga "rendjében", mintha nem lenne semmi, ami téged frusztrál? A család étrendjéből abszolút hiányzik a paradicsom, saláta, uborka, sovány husi? Nem ismerlek, de a legtöbb háztartásban ezek azért megtalálhatóak. Én nem vagyok híve semmiféle divat fogyókúrának, ami teljesen felborítja az ember szervezetét, én z egészséges étkezés híve vagyok..Amihez szerintem semmi luxusra nincs szükség.
Természetesen Te döntöd el, hogy hogy élsz, de egy kis odafigyeléssel, minimális többletkiadással minden megoldható..
ma 14:33
Én pontosan tudom miről beszélsz..
Amíg fiatal voltam nem is volt súly feleslegem mert mindig sportoltam..Ha volt pár kiló + könnyen lement..Lassan 40 évesen amikor egy családot kell nap mint nap "kiszolgálnom,vagyis mosni,főzni,takarítani,és még foglalkozni is velük.Amikor a pénzünket számolni kell,hogy kijöjjünk a hó végén bizony én sem engedhetem meg magamnak,hogy külön főzzek a családnak és külön magamnak..
Amikor 10-12 óra meló után még otthon is dolgozni kell,nos sokszor a híradó alatt már alszom mert olyan fáradt vagyok..
De végül is gondoltam mégiscsak le kéne adni jó pár kilót,és elkezdtem úszni járni,elkezdtem kondi terembe is járni..Mivel régebben is alig ettem valamit(édességet,chipszeket sosem szerettem) Még így sem látok változást..Már lassan fél éve csinálom a sportot de alig fogytam valamit..De nekem sincs időm napi 4-5 órákat tornázni...Sajnos senki nem takarít,és főz meg helyettem..
38/N
" A család étrendjéből abszolút hiányzik a paradicsom, saláta, uborka, sovány husi?"
Húst ritkán veszek,mert drága..Paradicsom,uborka meg ha annyit veszek,hogy a család is jól lakjon szintén drága...
Ne fogod elhinni,de sok családban igenis gondot okoz az étrend változás anyagilag...
De hát gondolom sem gyereked,sem családod nincs még,hogy ezt felfogd..
Tényleg nem vagy szimpatikus..
10 órát dolgozol??És utána??
Én 12 órázom nap mint nap,és nem irodában ülők a seggemen hanem gyárban gép mellett..(szakmámban)
Majd rohanás haza,és otthon is dolgozom 4-5 órát...Nekem senki nem rakja az egészséges kaját az asztalra...
85%
Tudod, lehet nincs még gyermekem, de évek óta külön élek, 100%-ban eltartom magam és dolgozom. Családja pedig mindenkinek van, hiszen én is felnőttem valahol, nem? Így, hogy semmit nem tudsz a hátteremről, jobb lenne, ha nem vágnád ezeket a fejemhez- elhiheted, nem voltunk gazdagok és hó végén anyukámnak néha fogalma sem volt, hogy miből vegyen még fizetésig ételt..Úgyhogy ne kanyarodjunk el a témától. Természetesen te tudod, hogy mit kezdesz magaddal és az egészségeddel, de gondolom csak bánthat valami, ha már ebben a topikban keresgélsz. Pontosan az ilyen embereket nem tudom megérteni, de emellett nem is ítélkezem, az nem az én kenyerem.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!