Kezdőoldal » Fogyókúrák » Egyéb kérdések » Szerintetek? Kalóriaszámlálás.

Szerintetek? Kalóriaszámlálás.

Figyelt kérdés

Szóval.. elkezdtem egy ideje számolni a napi kalóriabevitelem, és lecsökkentettem annyira amivel eddig sikerült lefogynom 2,5 kg-ot két és fél 7 alatt. Pontosan, ahogy megjósolták.(minden nap 650 kcal-t etten, napi kalóriaigényem 1700)

Na most az történt, hogy a hétvégén elutaztam, és a 650 helyett 800-1200 -at ettem. Ezzel még semmi gond, hiszen ezzel csak lelassítom a fogyásom, esetleg megállítom egy időre. Ma viszont bűnöztem és megettem 1700 kcal-t.

A kérdésem az lenne, hogy ezzel most tönkretettem a megindult fogyásom? Tudom, hogy elméletben pont fedezi a szükségletem, szóval nem hízhattam, de arról is hallottam, hogy ilyenkor lelassul az anyagcsere, és csökken a napi kcal igény.

Csak normális válaszokra vagyok kíváncsi. A "jajj ez koplalááás" "sportoolj és úúgy fogyjáál le te dagaadt tehéén" és hasonlókkal hagyjatok. Szedek vitaminokat mellette és egészségügyi okokból nem tudok sportolni, meg amúgy sem izmosodni szeretnék, mert egész életemben sportoltam, és elég izom van rajtam.

2010. dec. 7. 18:41
1 2
 1/15 anonim ***** válasza:
91%
miért, a napi kalóriaigényed kb 1/3-át eszed, az mi, ha nem koplalás??????????????
2010. dec. 7. 18:57
 2/15 Saten ‫҉ ***** válasza:
90%
"Csak normális válaszokra vagyok kíváncsi. A "jajj ez koplalááás" "sportoolj és úúgy fogyjáál le te dagaadt tehéén" és hasonlókkal hagyjatok." Ez nem paradoxon amúgy? Hiába ellenkezel akkor is az a normális válasz. Amúgy nem nem fogsz egy elrontott nap miatt hízni...
2010. dec. 7. 18:57
 3/15 A kérdező kommentje:

Megmondtam, hogy egészségügyi okokból nem tudok sportolni! Beteg a csípőm, hosszabb séta után már annyira fáj, hogy nem tudok megmozdulni.

A paradoxon szó ide sehogy sem illik:) jelentése mást takar, mint amire te akartad használni.

Tudom, hogy ez "koplalás", de nem az egészségtelen fajta (vitaminokat szedek, egész napra elosztva eszem meg, és így nem is tűnik kevésnek). Ezért, nem kértem ezekből a válaszokból, mert ezekkel tisztában vagyok, és ha belegondoltok, akinek gyomor-bypass műtéte volt, ugyanígy étkezik.

Azért tettem fel a kérdést, hogy megtudjam, hogy lelassulhatott-e már annyira az anyagcserém, hogy 1700kcal megártson.

2010. dec. 7. 19:08
 4/15 |_Acél_| válasza:

Egy nap elméletileg nem oszt és nem szoroz, gyakorlatban is így van leggyakrabban. Viszont ha már leírtad az egészségügyi problémád, engedd meg, hogy hozzászóljak pár megjegyzéssel.

Nekem volt egy olyan osztálytársam, akinek ez volt a problémája, mint neked, ő sem tudott sportolni soha, fel is volt mentve tornáról. Ráadásul lány volt és elég alacsony. Amikor megismertük dundi volt, de utána nekifogott diétázni és kb. 20 kg-t veszített. Azonban az ő diétája sem volt ennyire szélsőséges, mint a tiéd: kb. 1000-1100 Kcal-t evett meg naponta.

Nem akarlak lebeszélni a tervedről, viszont érdemes lenne tudnod, hogy bár " a kevesebb néha többet ér ", de csak NÉHA, ugyanis van amikor a kevesebb valóban kevesebbet ér és ezt most a drasztikusan csökkentett kcal mennyiségedre értem. Nem holmi cikkekből informálódom én sem, de bármelyik egyetem vagy kutatóintézet ugyanazt bizonyítja: az 1000 kalórián aluli étrendek sikeres látszata csal, ugyanis több gondod fog származni belőle, mint hasznod.

2010. dec. 7. 20:34
 5/15 anonim ***** válasza:

*Tudom, hogy ez "koplalás", de nem az egészségtelen fajta

Te még hiszel a mesékben? Bár tul.képpen mindegy is, attól, hogy hiszel benne, még nem lesz igaz.

Nekem azt mondd meg, hogy ha lefogytál "egészséges" 600 kalóriával, utána mik a terveid. Mert ha ezután eszel majd 1200-at (ami még mindig koplalás, mert egy egészséges felnőtt nő kalóriaszükséglete kb. 2000 kcal, persze egyénfüggő, de kb.), már ettől többet hízol vissza, mint amennyit leadtál. Mert az 1200 kalória pontosan a duplája a 600-nak.

Azt meg te is tudod, hogy 600 kalórián nem lehet tartósan létezni.

Mellesleg létezik gyógytorna is a világon, attól talán könnyebb lenne az életed amúgy is.

2010. dec. 8. 09:52
 6/15 A kérdező kommentje:

|_Acél_| köszönöm a normális választ. fontolgatom még az 1000 kcal-ra való áttérést.

Nos.. a gyógytornára járok, és a diéta szempontjából nincs jelentősége, mivel a gyógytorna nem a pulzusemelésről, vagy magáról, olyan mozgásról szól ami "fogyaszt" ott az ízületeket mozgatjuk át, speciális gyakorlatokkal.

Úgy terveztem, hogy miután megközelítettem a kitűzött súlyomat FOKOZATOSAN elkezdek visszaállni a normális táplálkozásra, időt adva az anyagcserém visszaállítására. először csak 700-800kcal naponta, majd 800-1000 stb..

2010. dec. 8. 14:24
 7/15 anonim válasza:

Ha kevés kalóriát eszel akkor fogyás után még kevesebb kell,hogy megtartsd

értelmetlen a kalória számlálás

van egy értelmesebb módszer

2010. dec. 8. 14:59
 8/15 A kérdező kommentje:

és szerinted mi az az értelmesebb módszer?

5-8 kgtól szeretnék megszabadulni, és nincs rá túl sok időm:/

2010. dec. 8. 16:28
 9/15 anonim válasza:

gyorsan csak vízveszteséget érhetsz el, és szenvedést

türelem

[link]

2010. dec. 9. 08:37
 10/15 anonim ***** válasza:

*Úgy terveztem, hogy miután megközelítettem a kitűzött súlyomat FOKOZATOSAN elkezdek visszaállni a normális táplálkozásra, időt adva az anyagcserém visszaállítására. először csak 700-800kcal naponta, majd 800-1000 stb..

Ha másnak sem sikerült, miért gondolod, hogy neked fog?

2010. dec. 9. 08:48
1 2

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!